2023.10.14. Újhold a Mérlegben napfogyatkozással

Az alábbi “túlélő” tippeket az elkövetkezendő félévre gyűjtöttem össze, mivel a fogyatkozások sajátossága, hogy a hatásuk nagyjából hat hónapig tart, egyfajta kollektív háttérprogramként, érdemes lesz figyelni a történéseket személyes és kollektív szinteken egyaránt.
*
Az Újholdak mindig magukban hordozzák a megújulás, az újratervezés és a növekedés tendenciáit, tehát abszolút szellemi teremtőerőket mozgathatunk a levegős Mérleg jegyéből kiindulva, bár a napfogyatkozások ugyancsak magukban hordoznak valamilyen tudatossági krízist. Amikor a Nap fényét valamilyen szinten akadályozza a Hold, a tudatosság ereje halványodik, az ösztönszint, az eddig elnyomott késztetések, tudatalatti tartalmak, és irracionális viselkedésminták pedig teljes gőzerővel a felszínre kerülnek. A Mérlegben az elnyomott igazságérzet törhet a felszínre, főleg, hogy a Lilith aszteroida, az igazságtalanság elleni lázadás szimbóluma kíséri a napfogyatkozást, viszont lényeges, hogy a lázadás közepette se billenjünk ki az egyensúlyunkból, és ne hagyjuk, hogy Erisz (a Leszálló Holdcsomóponton, 180°-ra az Újholdtól), a káosz, a viszálykeltés, és a külső kényszerítőerők szimbóluma befolyásolja a tetteinket.
 *
A levegő elemben a fogyatkozások a szellemi- és kapcsolatteremtő képességeket, illetve a kommunikációs folyamatokat érintik, ráadásul most napközeli Merkúrról van szó, amelyet “túlságosan” beborít a Nap fénye, tehát fokozottan figyelnünk kell majd a legbelsőbb hangunkra, az intuíciónkra, ha nem akarunk a megtévesztő eszközök áldozataivá válni.
 *
Gyakran szoktam analógiákat kölcsönözni a kedvenc mesémből, a Star Wars-ból, most épp az a jelenet jutott eszembe, amikor a Jedi lovagok bekötött szemmel is látták maguk körül a dolgokat, pont így kellene nekünk, átlag földi halandóknak is a belső fényünkkel közlekedni, tisztánlátással, és rendíthetetlen igazságérzettel kiállni a fény és tudatosság oldalán a sötétséggel szemben.
A polaritások világában, és ha már Mérleg jegye, de mondhatnám a Newton-i hatás-ellenhatás törvényét is, minél nagyobb teret/erőt kap az egyik minőség, pontosan ugyanakkora erőt nyer a másik oldal is…, a hangsúly az egyensúly fenntartásán van, mert a figyelemelterelés pontosan a kizökkentésről szól.
 *
Az Újhold mindig új lehetőségeket és új célokat kínál, illetve olyan viselkedésmintákra hívja fel a figyelmet, amelyeket időszerű lesz “újjászülni”, bár fogyatkozással együtt valamilyen válság vagy szituáció is gyakran adódik, amelyre valamely késztetésünk szerint reagálnunk kell, – de nem is lehet nem reagálni rá, aminek ki kell jönnie, az ki fog buggyanni. A helyzet célja, hogy ezúttal tudatosabban cselekedjünk, átírjuk a korábbi ösztönös reakcióinkat, és hogy a tudatalattink működésére valamilyen szinten mégiscsak befolyással legyünk, hiszen eredetileg kiáradó tudatossággal rendelkező fénylények voltunk/vagyunk (csak épp a földi élet a polaritásaival együtt bedarálta az egészet úgy, ahogy volt).
 *
A Lilith a zsigeri lázadás és elutasítás jelölője a horoszkópban, azontúl, hogy a feminin őserőt és a tisztességes utakat is jelöli, tehát feladatunkká válhat az is, hogy mérlegeljük, hogy elutasítottuk-e egyáltalán azt, ami ártalmas, sértő, és méltatlan volt eddig, és hogy a kommunikációs eszközeink megfelelőek voltak-e ahhoz, hogy helyrebillentsük a kozmikus és földi rendet.
A hétköznapi “kis ember” már azzal is nagyon sokat hozzátesz a nagy egészhez, ha a saját lelkében nem hagyja kihunyni a lámpást, ha békében és harmóniában él önmagával és a környezetével, de ha helyzet van, akkor van bátorsága ellenállni az ártó-, és manipulatív szándékoknak, és van ereje kiállni a lelkének igazsága mellett.
 *
Nem ragozom tovább, csodás őszi hétvégét kívánok Nektek! ♎