1. november – Döntsd el, hogy mit akarsz!

Érdekes ambivalenciákat érzékelhetnek a tűz- és víz elemre érzékenyek a hónap nagy részében, ugyanis az érzelmi mélységek megélésére motiváló Skorpió Nap több égi eseménynél is vendégül látja a Marsot, melynek archetípusa akarattal, lendülettel, cselekvőerővel és szenvedéllyel telíti az idő minőségét. Alacsony megélési szinteken mindez lehet érzelmileg kimerítő, durvább tapasztalatszerzés is, indulatossággal, haraggal, sértettséggel, rögeszmés kirohanásokkal, eszetlen cselekménysorozatokkal, „Darth Vader” jellegű lelkiállapotokkal, amikor bármit csinálsz, egyesek a poklok poklát gerjesztik maguk körül, miközben tehetetlenül vergődnek, mint a hátára fordított cserebogár, és még csak segíteni sem lehet nekik, mert azt sem hagyják. De ha éppen úgy alakul, hogy a tudatosság erejével erőt vesz magán a psziché mélyén vergődő, tomboló állat, és a fejét felfelé szegezi, akkor talán még egy Minotaurusz is megbékélhet a világgal, és nem kell beledöglenie a sorsába, ha éppen nem akar, mert pont ez lenne a lényeg, hogy: mit is akarsz valójában…

Na nézzük sorjában az aktuális leckéket:

  1. Felfelé tekintés fogalma a Nyilas mottójával: jövőtervezés, lelkesedés valamilyen cél iránt, világra nyitottság, kapcsolat a felsőbb szervezőelvvel, önismereti utazások, a világkép tágítása a komfortzóna elhagyásával, rugalmassággal, spontaneitással, szintlépés valamilyen téren a korábbi meggyőződések megkérdőjelezésével, belső bizonyosság, hála, bölcsesség
  2. Skorpió Nap általi átváltozások: menj a dolgok mélyére, kutass, nyomozd ki az okokat, szüntesd meg a fájdalmat, lépj ki a pokolból a fény erejével (fény = szeretet, célirány, öntudatosság), és szüless újra, válts minőséget, transzformáld a valóságod!
  3. Mérleg Vénusz: harmonizáld a kapcsolatod önmagaddal és másokkal, illetve tudatosítsd azt, hogy: mások kritikája, bántásai vagy épp felmagasztaló viselkedései teljesen függetlenek attól, ahogyan az Univerzum/Felsőbb Erő/Isten „lát” Téged. Az értékeidből – mindaz, amit képviselsz itt a Földön, – nem vehet el senki, bármit is mondjon, és nem is tehet hozzá senki (nem lesz jobb ember az, akit sokan dicsőítenek).
  4. Nap-Mars-Uránusz oppozíció: Minden adottságod megvan ahhoz, hogy cselekedj, mégis, mintha, valamilyen látszólagos függőségi viszony visszarántana. Szokásrendszerek, önbizalomhiány, szabad akarat visszafogottsága okán, viszont a Nap tudatossággal telít, a Mars pedig erővel. Ha nagyon akarod, meg tudod oldani!
  5. Újhold a Marssal: Cselekedj! Ha vannak céljaid, nincs mire várni. Mágikus erőkkel dolgozhatsz.
  6. Nap-Mars-Ceres: A maffiafőnök behajtja a „védelmi pénzt”, – ami jár az jár, ne szégyelld elfogadni vagy épp behajtani azt, amiért megdolgoztál! Hétköznapi szinten: elég legyen az önsajnálatból, a langyos pocsolyából, ideje továbblépni, és boldogságot manifesztálni.
  7. Nyilas Nap és Mars: Tervezz, célozz, vedd át az életed kormányát, nyiss a világra, és hagyd meg a panaszkodást azoknak, akik imádnak a „cserebogár állapotokban” vergődni. Tedd oda az akaratod és a cselekvőerőd, ahol fontos céljaid vannak, használd a tűz elem kreatív átalakító erejét!
  8. Telihold az Ikrekben Transzplútó, Feketehold Lilith T-kvadráttal: kommunikációs szakadékokat lehetne áthidalni, ha kiállsz az igazságérzeted mellett, sosem törődsz bele a méltatlanba, és meghallgattatik a másik fél is. Az igazság valahol félúton keresendő, a színtiszta lelkiismeret és az ego általi célok között, – nem kell lemondani egyikről sem, a lényeg, hogy a saját utadon maradj!
  9. Direkt Szaturnusz a Halakban: lényeglátás holisztikus és intuitív módszerekkel, felülről-, a hegy tetejéről való rálátással, stabil hittel és érzelmi elköteleződésekkel. A „ködben való tájékozódás belső lámpással” címszójával.

Csodás novembert kívánok!