2023.10.11. Direktbe forduló Plútó

Amikor a Naprendszer egyik leglassabb égiteste mozdulni látszik az égen, annak hatásait senki sem kerülheti el, mivel nem emberi léptékkel bír mindaz, amit szimbolizál egy ~250 év keringési idővel rendelkező égitest, ezért is nevezzük a transzcendens égitesteket kollektív szimbólumoknak, a Plútó esetén különös tekintettel, amely a tömegekre ható események asztrológiai jelölője is. A Plútó jelképezi a kritikus tömeget, azt a holtpontot, amelyet elérve már nincs tovább, tehát vagy megsemmisül, átlényegül vagy elpusztul az a valami, vagy épp visszafordul, és egy totálisan más minőségébe csap át az élettéma vagy/és a személyiség.

A hangsúly a transzformatív erők gyülekezésén és kiáradásán van, amelyet egyéni szinten éppúgy ki lehet használni, mint kollektív szinteken.

A görög mítoszokban a Plútóhoz tartozó istenség Hádész, az alvilág ura, aki a láthatatlanná tévő sisakjában közlekedik, észrevétlenül, a háttérből figyel dolgokat, és amikor az egyén nem számít rá, gyönyörűen lecsap, és viszi azt, ami már nem kell a földi élethez (levedlett kígyóbőr, eltorzult lélek, beteg test, hátrahagyott szemét, egyéb pöcegödörhöz illő analógiák).

Mindezt a hétköznapok szintjére fordítva:

Amikor a Plútó direktbe fordul a Bak utolsó fokain, az egyén legrejtettebb vágyai és legtitkosabb motivációi törnek felszínre, de nem átlagos erővel, hanem időzített bomba hatásfokaival a Bak analógiák mentén, úgymint: tisztelet, rang, szabályok, társadalomban betöltött szerepek, mások általi megbecsülés, struktúrák, szerkezetek, keretek, hatóságok, és ezek folyományai, mulasztás miatti büntetések, kamatos kamatok, lebukások, lelepleződések, korábbi tettek következményeivel való elszámolások, silány minőségű munkák miatti plusz munkák.

Amikor Hádész leveszi a láthatatlanná tévő sisakját, nincs több titok, ott áll teljes valóságában és gyönyörűségében, és a Bakban tükröt tart a világnak, hogy: „Ezt csináltad, tessék, itt van, edd meg, amit főztél!”, akiket eddig megpróbáltak kicsinyes, zsarnoki módon a méltó helyükről letaszítani, átvehetik végre a hozzájuk méltó szerepköröket, mert lesz hozzá erejük és bátorságuk, hogy megtegyék azt, amire mindig is vágytak a stabilitás és társadalomban betöltött szerepek terén (az egyéni képlet vonatkozó életterületeivel kiegészítve).

Tipikus példa volt az utóbbi időben az, hogy a főnök/tanár/feljebb álló személy szándékosan gáncsolja, kihasználja azt, akivel együtt dolgozott, majd jön a fájdalmas pozíciócsere, és mindenki elnyeri méltó jutalmát, miközben annak van lelkiismeretfurdalása, akivel méltatlanul bántak…

A transzformáció elkerülhetetlen, ha egyensúlytalanság keletkezik az éterben, pont ezért követi egymást a harmóniát-, egyetemes igazságot jelképező Mérleg és a Skorpió jegye az Állatövön, mert a balansz akkor áll vissza, ha az egyik végletet kicsapja egy pontosan ugyanakkora másik véglet, és ez megy a végtelenségig akár (8-as szám vízszintesen), amíg fel nem oldódik a karma, le nem lassul az intenzitás, helyre nem áll a kozmikus igazság szerinti egyensúly.

És most, mindaz, ami eddig passzívan dolgozott benned és az életed erőterében, most az szuperintenzitást nyerhet a dolog súlyától függően, és gyökeres változásoknak mehetsz elébe ott, ahol a legjobban fájt eddig, és ott ahol a leginkább titkoltad, visszatartottad a dolgokat. Most az események érted dolgoznak, és nem ellened, tehát ha elsőre ijesztőnek is tűnik a váltás, ne félj tőle, mert általa újjászülethetsz, és ne feledd, hogy a Skorpiót követő jegy az Állatövön nem véletlenül a reményteljes, jövőbe tekintő, Univerzumot- és természetet tisztelő Nyilas. A plútós energiák eleve elrendeltetése az, hogy előkészítsék a terepet a jupiteres eseményeknek. Noha aktuálisan a Bak-Vízöntő határátlépésről van szó, a röpke földi életünk egyik idő-szegmensében, a nagy egész tükrében egészen más háttérmotivációk is zajlanak, amivel gyakorlati szinten foglalkozni most nem sokat tudunk, és nem is kell, de azért nem árt, ha képben vagyunk etekintetben is.

A Bak jegyében a társadalom és az egyéni élet struktúrája az, amit transzformálni kell már jó ideje, a Vízöntő jegyében viszont már a közös jövő minősége lesz a tét, biztosan lesznek majd pokolba hajítani való dolgok ott is, a kritikus tömeg fogalma szó szerint kritikus tömeggé válhat…

Egy szó, mint száz: ne félj az égi terveid és a lelked titkos motivációi szerint élni, ne félj elvenni és elfogadni mindazt, ami jár Neked, amiért megdolgoztál, és ne tarts olyan emberek véleményétől, akik tisztességtelenek voltak veled! Ez mind szintén a Bak Plútó analógiái közé tartozik, maradj, mindig tisztességes, szorgalmas, maximalista, és ne adj ki olyan munkát a kezedből, amit később valaha is szégyellnél. Ha így teszel, senki sem bánthat többé, stabillá és érinthetetlenné válsz, mint Hádész, legyen szó bármely életterületedről. Az igazság mindig kiderül, és mindig az áll feljebb a kozmikus ranglétrán, aki becsületesebb, akkor is, ha pillanatnyilag ez senkit sem érdekel, úgy is „az nevet, aki utoljára nevet…”