1. Áprilisi prognózis

Intenzív, és talán túlzás nélkül mondhatom, hogy korszakalkotó áprilisra számíthatunk, ami az égi állásokat illeti, bizonyos szempontból nem lesz unalmas az elkövetkező néhány hét, érdemes lesz odafigyelni az alábbi égi különlegességekre:

*

04.02.-04.24. – Rx Merkúr – Ismét eljött az önreflexió és a belső kommunikáció ideje a Kos 27°13’ és 15°58’ fokai között, melynek legfőbb kérdéskörei az akarat, bátorság, egyenesség köré fonódnak. A következő pár hétben célszerű lesz újragondolni, hogy amit éppen csinálsz, az egyezik-e a saját akaratoddal, vagy ténylegesen akarod-e azt, amiről korábban azt hitted, hogy mindenképpen meg kell tenned? Valóban szükséged van-e arra a dologra, amit elindítottál? És mi az, amit nem kommunikáltál kifelé vagy befelé? Mennyire voltál őszinte magadhoz vagy másokhoz? Ne feledd: mindig az egyenes út a legrövidebb! Gyorsabban célba érsz, ha tisztázod magadban és korrigálod a dolgokat!

*

04.04.- 04.05. – Nap-Felszálló Holdcsomópont találkozás a Kos 15° fokán – A Nap éltető energiával, hővel telíti a sorsfeladat jelölőjét, bátorságot ad ahhoz, hogy teljes gőzzel beleálljunk a feladatainkba.

*

04.08.20:21 – Újhold és teljes napfogyatkozás a Kos 19°24’ fokán, tűpontos együttállásban a Chironnal a képlet 6. házában! Nagyon erőteljes hatásokra számíthatunk, amelyek félévig is kitarthatnak, a karmikus sebeink ösztönös felismerésével, és azok gyógyítási szándékával. Az új kezdetnek további lendületet ad a Mars és Szaturnusz szövetsége (36°) profizmussal, tehetséggel, elköteleződési szándékkal és érzelmi motivációval. A korábbi szokásainkat hátrahagyva nincs más teendő, mint  az eddigieket hátrahagyva előre nézni, akár az ismeretlenbe is, a „szinte mindegy merre, csak mozdulni kell” mottójával. A Rx Merkúr-Erisz együttállása szintén a drasztikusan megváltozó külső körülményeket és a hozzáállásbeli abszolút pálfordulatot jelezheti, akár az önismereti utak szintjén is. A drasztikus változásoknak először belülről kell fakadniuk ahhoz, hogy a külvilágban is megjelenjenek, és érdemes lesz a káoszban is a pozitív fordulatokra koncentrálni. Bármilyen durva változás vagy külső kényszerítő erő kényszerítene is a következő lépésedre, lesz hozzá akaratod, bátorságod és tettrekészséged. A Vesta-Újhold kvintil az önmagadhoz való hűséget és az új fogadalmaid erősíti!

*

04.10.-11. – Mars – Szaturnusz szövetség a Halak 14° fokán – Érzelmi elköteleződés, hűség, pszichés terhelés és kondicionálás lehetősége az „Ami nem hajlik, az törik.” vagy a „Szenvedés nemesít.” mottójával, de mondhatnám még, az „Ami nem öl meg, az erősít.” frázisát is, a lényeg, hogy az érzelmi kitöréseket kordában kell tartani ahhoz, hogy ne csinálj olyat, amit később megbánhatsz, és maradj következetes akkor is, amikor az érzelmeid elsodornak. A Halak Szaturnusz egyébként az örök hűség jelölője is, a kialakuló Vesta pontos tridecillel pedig az égi tervekhez való örök hűséget is szimbolizálja.

*

04.24. 01:49 – Telihold a Skorpióban Plútó kvadráttal (90°) és Transzplútó áldásos fényszögekkel (60°, 120°) – ami a kényszerű kompromisszumokból való szabadulás lehetőségét kínálja, főleg, mert pontosan tudod, hogy kivel vagy mivel állsz szemben, tudhatod azt is, hogy mivel „kenyerezheted le” az ellenséged. Belső vívódásokról van szó elsősorban, melyekben az ellenség a bennünk élő félelem a veszteségtől, a megszokott felrúgásától, miközben már réges-régen idejét múlt dolgokhoz ragaszkodunk… A megoldás a tisztázás, és rendrakás (Szűz Transzplútó).

*

04.16.-25. – Jupiter – Uránusz szövetség alakul a Bika 21° fokán – kozmikus bölcsesség és tudásvágy jelenik meg a téridőben, a kollektív információs síkokra való hangolódással, szabadságvággyal és a tudás felszabadító erejével és értékteremtő tendenciájával. A tudás, a szellemi értékek, mint befektetés, megadhatja azt a fajta szabadságot, amire mindig is vágytál (nem átlag szellemi szinteken). Fontos, hogy nyiss az újra, az ismeretlenre, próbálj ki új dolgokat, tanulj, képezd magad, és vedd észre az értékeset az életedben.

*

04.19. 16:00 – A Nap a Bika jegyébe lép, ideje lesz lassítani, és szebben kidolgozni az egyes lépéseket.

*

04.27. – Sedna az Ikrekbe lép 58 év után! – A mi életünkben először fogjuk megtapasztalni az Ikrek jegyében a Sedna nevű kentaurt, a szétdarabolódás általi teremtés szimbólumát. A Sedna képviseli azokat a tapasztalatokat, amikor valamilyen mélységes csalódást, szétesést, abúzust, traumát kellett elviselnünk, de valahogy túléltük, és mentünk tovább, egy új minőségébe emelve a dolgainkat vagy önmagunkat. Az Ikrekben a tudásunkat, a kapcsolatainkat, vagy a kommunikációs eszközeinket érheti a változás, bármi történjen is, ne feledjük, hogy mindig van más választásunk, akkor is, ha látszólag nem sok van.

*

04.28. – 29. – Mars-Neptunusz a Halak 28°51’ fokán, – a végső elengedés akarattal ötvöződik a „halál zónában”, a teljes megsemmisülésből születik újjá az akarat, amikor már nem köti a tiszta szándékot semmi, nem húzza le a múlt, sem mások megkötöző, együgyű elvárásai, amikor elengeded mindazt, amit akar tőled a külvilág, és kizárólag a saját égi terveid szerint mész tovább, szintet lépve önmagadhoz képest. Mottó: lelkierő.

*

04.29. – 30. – Vénusz a Bikába, Mars a Kosba lép – mindkét égitest a saját közegébe kerül, egyszerre támogatva a feminin és maszkulin tulajdonságainkat, ami révén ismét visszaköltözhet a lelkünkbe az élet szeretete.

*

Boldog áprilist kívánok mindenkinek!

Cs. Melinda