2024.02.24. Telihold a Szűzben
Teliholdas hétvégénk van ismét, méghozzá az utolsó a csillagászati évkörön a Halak Nap és a Szűz Hold révén, melynek jelenségéhez csatlakozik a Hold mellé a Transzplútó, valamint a szembenállás tettekre sarkalló oldópontjaként pedig a Pallasz és a Lilith szövetsége jelenik meg a Nyilasban.
*
A női bölcsesség, magabiztos önállóság és helytállás rezgéseire hangolódhatunk a változó minőségű jegyek 5° fokain (4°38′ – 7°31′), ami azt jelzi, hogy már nem sok van hátra a látványos eredményekhez. A változás valamilyen téren már elindult, legyen szó lelki elengedésről, vagy fizikai megtisztulásról, fontos, hogy ne adjuk fel, haladjunk tovább a rutinunkkal és alaposan járjunk utána a dolgoknak. Néha nyomozni kell, utána olvasni, részleteibe belemenni a témaköröknek ahhoz, hogy megtaláljuk a megoldást, mert a külső segítség sokszor ködös, felületes vagy megfoghatatlan. Ami látszólag homályos volt eddig, kitisztulhat, ha elengeded a korábbi nézeteid, és kizárólag a színtiszta igazságot keresed kívül és belül egyaránt. Az önreflexió az önmagadhoz való őszinteség sok lelki tartalom és fizikai tünet tisztázásában segíthet.
Pallasz Athéné archetípusa tükrözi vissza azt a szemléletmódot, amikor a földi halandónak nincs szüksége senkire a túléléshez, mert inkább önállóan, a saját képességeiben bízva a legjobban, precízen és megfontoltan keresi a dilemmájára a válaszokat, – a Nyilasban optimistán, lelkesen és hosszú távra szóló célokat követve.
*
A Lilith aszteroida az igazság keresésében és a dolgaink tisztázásában is segít, illetve a céljaink és irányaink pontosításában. Már az is előny, ha tudod, hogy mi az, amit biztosan nem akarsz, és szintén lényeges, hogy a döntéseid abszolút önazonosak, tisztességesek legyenek, a méltatlan helyzetekből egy kis határozottsággal most abszolút ki lehet (erősen ajánlott) lépni.
*
A Teliholdat követő két hétben a fogyó holdfázisok során a változás elengedő aspektusait célszerű követnünk a napi rutinban, a táplálkozásban, a szokásainkban, a hozzáállásainkban, vagy a változó jegyekben kezdődő életterületeinken. Ezt a hétvégét pedig csúcsra lehet járatni tisztánlátás, felülemelkedés, tisztulás, gyógyulás és önmagunkhoz való őszinteség terén.
*
Csodás hétvégétek legyen!