2023.07.21.-23. SORSSZERŰ VÁLASZUTAKHOZ ÉRKEZTÜNK

Csillagászati szempontból ismét izgalmas hétvégének lehetünk a részesei, ami akkor válik igazán különlegessé, ha a belső utazásaink során felszabadítjuk magunkat a döglődő állapotokból, és az önszabotálás útján keletkezett ketrecekből.

A kardinális jegyek utolsó fokain létrejövő keresztkvadrát, ami karmaketrec is egyben, mivel a karmatengelyt éri a Nap-Plútó tűpontos szembenállása (holnap), olyan válaszutakhoz tereli a földi halandót, amelyek sorsszerűek, elkerülhetetlenek, és visszafordíthatatlanok. A múlt lehúzó erőitől és karmikus kötelékektől csak úgy tudsz szabadulni, ha felébreszted magad az öntudatlanságból, erőt veszel magadon (Szaturnusz-Mars szembenállás), új életstratégiára váltasz (változó minőségű Mars-Pallasz-Transzplútó a Szűzben), és rendezed, tisztázod a soraid. A régóta megrekedt és lelki teherré vált állapotokat jelzi a Rák Nap és Bak Plútó 29 fokos pozíciója, amiből a kilépés már sorsszerűvé válik. A szembenállások mutatják a felismert problémákat, pontosan tudod, hogy mivel állsz szemben, mi okozza a megrekedt állapotot, a 90 fokok, a kvadrátok pedig feszültséget, idegességet, türelmetlenséget teremtenek, ami tettekre motivál, és azonnali megoldások felé terel. A mélypont egyértelmű, ugyanakkor már a megoldások is tisztán érzékelhetők, a múlthoz való ragaszkodás, a kényelmes, megszokott pöcegödör érzése kontra boldogság, önmegvalósítás és siker (Oroszlán Vénusz) mottójával.

A hétvégi karmaketrecet több oldópont is segíti, úgymint a Sedna a szétdarabolódás általi kentaur, amely az újrateremtés, és az életben való csalódás utáni talpra állást szimbolizálja, ott van még a Jupiter, amely a zsenialitás fényszögeivel, a rejtett tehetségek aktiválásával segíti a döntéseinket, – olykor fogalmad sincs, hogy mi mindenre vagy képes! – és ott van még a Vénusz-Neptunusz-Plútó kapcsolat is, amely a személyes mágikus erőt turbózza fel transzcendens szintekre.

Vigyázz, mit kívánsz! – ahogy tartja a mondás, most duplán érvényes, mert karmikus örvényeket is kelt a pillangóhatása a jelen kívánságodnak.

A Kos Felszálló Holdcsomópont jelzi, hogy élj a szabad akaratoddal, és nyíltan fejezd ki, menj elébe annak, amit vársz az élettől, menj a tudatosan vállalt sorsod felé, és ne nyomd el magadban azt, amire hivatott vagy, csak azért, mert „nem úgy alakult az élet…”.A kényszerű kompromisszumok, a diplomatikus megoldások, most nem a sikert jelölik, hanem a múlt beletörődéseit, és csendes, kényszerített jópofavágásait. És bizony benne van az önállóság magányosabb részei is, amikor senki másra nem számíthatsz, csakis magadra. Ha kezedbe akarod venni az életed történéseit, egyedül kell felállnod a fotelből, és bátran menni, szépen sorban a feladataid felé.

A Nap-Plútó személyes hatalmat, mágikus erőt, újraéledő vitalitást, brutális túlélő erőt és önvédelmi képességeket is aktiválhat, amelyek az új utak kitaposásához szükségesek.

A görög mitológiában az útkereszteződések patrónusa  nem más, mint Hekaté, a holdistennő, és az éjszaka istennője, valamint a  varázslás, boszorkányság és mágia istennője, akinek a szimbóluma, a Hekaté aszteroida jelenleg az Oroszlán 1°48’ fokán áll, (két fokon belül a Naptól), azt jelzi, hogy életünk főhőseként bizony fontos útelágazáshoz értünk. Minden döntés egy választás lesz, és egyetlen dolog, amit most nem lehet tenni: visszafordulni, megállni vagy halogatni.

Szombattól hátrálni kezd az Erisz a drasztikusan megváltozó külső körülmények kentaurja, vasárnaptól pedig a Vénusz és a Chiron is visszafordulnak a tűz elemű jegyekben (Oroszlán és Kos), miközben a Nap, mint a határozott célkitűzéseink, és a földi terveink jelölője kilép a karmaketrecből, és az Oroszlán jegyébe lépve közli Hekatével, hogy az önmegvalósítás útjára és az életöröm ösvényére akar lépni ezentúl…

Te melyik utat választod?

Csodás, önmegvalósító döntéseket kívánok!

Cs.M.