2023.06.21. 16:57 – Nyári napforduló Juno szövetségével

Ismét fordulóponthoz értünk a térben és időben, eljött az ideje annak, hogy a racionális gondolatsorokat felváltsák az érzelmek, a gondoskodó-, érdemi tettek, az intuitív döntések és az ösztönös késztetésekből eredő teremtőerők.

A Rák jegyébe lépő Napot kéz a kézben kíséri Zeusz hitvese, Juno (a görögöknél: Héra), aki a mindenkori hűség, lojalitás és szövetség szimbóluma a horoszkópban. Hűségesnek nemcsak a párkapcsolatokban lehet lenni, most elsősorban a saját céljaidhoz, az élettervedhez, az önmagadhoz való hűség legtisztább szintjeiről van szó, ahová emelkedni, és tekintetet fordítani kellene. Ha eddig úgy érezted, mintha nem a saját életed élnéd, mintha csak önmagad árnyékában élnél, most érkezett el annak a fordulópontja, amikor a tudatosság erejével kiléphetsz önmagad ketrecéből, és transzformálhatod mindazt, ami beárnyékolta az életed.

A Plútó a Bak 29° fokáról tűpontos 150° – kal (kivnkunx) követi az átlépő Napot, azaz a személyes hatalmat karmikus következményekkel tarkítva adja át a Napnak és kísérőjének a Junonak. Az átlépést követően a karmikus fényszög már disszociálissá válik egy napra, azaz szemközti jegyekben jön létre, ahol a karmikus témakör még nyilvánvalóbbá, láthatóbbá válik számodra, főleg, ha vannak állásaid a jegyek utolsó vagy 0-1° fokain. Az önmeghaladási folyamatok most azt a célt szolgálják, hogy önként és dalolva hátrahagyd mindazt, amivel vagy akivel már nincs dolgod többé, akkor is, ha aktuálisan még fájdalmas, küzdelmes, de tudd, hogy az átalakulás a végső és magasabbrendű célokat szolgálja, amit saját akarattal még fel is tudsz gyorsítani, és általa egy új, boldogabb minőségbe emelni magad. A földi élet célja karmikus szempontból nem a szenvedés, hanem az emelkedés, a bölcsebbé válás, a múlt kompenzálása, majd végső elengedése, a boldogság megélése, és a személyes teremtőerő abszolút megtapasztalása.

A Plútó a gyógyulási folyamatokat katarzis-élményekkel segíti, tehát a legmélyebb pontok mutatják meg azt, hogy innen már csak könnyebb lesz, ha képes vagy túljutni rajta. Tehát a hűség és gondoskodó szövetség kérdésköre most vagy új köntöst kap, és új minőségébe formálódik a kapcsolat, vagy az önMAGaddal való szövetséged, vagy a transzformációs erőknek ellentartva gyötrődsz tovább. A döntés a tiéd. A szilárd minőségű jegyek mozdulnak a legnehezebben, nekik különösen fontos lesz, hogy merjenek kilépni a “kényelmes” gödörből.

A Rák havában könnyedén aktiválhatjuk magunkban az intuitív képességeinket, melyek révén sokkal precízebben tájékozódhatunk a világban és az emberi kapcsolatokban. Akinek jó a „radarja”, az könnyen felismeri a hamis ígéretek mögötti valódi szándékot, a mosoly mögötti irigységet, az ártó energiákat, a szépnek feltüntetett, de silány minőséget, a rejtett kincseket, a helyes utakat, a pont neki szóló információt, a szénakazalban a saját iránytűjét, és így tovább.

A Juno, mint a hivatalos társ és a szövetségesek szimbóluma jelöli azt is, hogy a közös célok behívják a szövetségeseket, az igazi, hű társakat egymáshoz, de a legfontosabb, hogy a saját céljaidhoz mindig hű maradj, és ne add fel akkor sem, ha épp egyedül érzed magad a világban, mert az Univerzum mindig minden pillanatban hallja a szavad, és a rezgéseid szerint segíti az utad, feltéve, ha nem állsz ellen neki. (Ha csak a rosszat keresed, a rosszat fogod kapni.)

Természetesen a párkapcsolatok is megkapják a Nap gyógyító fényét, azaz a szintlépés lehetőségét, ha az egyéni célok összecsengenek a közös célokkal, és a felek emelik, segítik, szeretik egymást minden körülmények között.

Ha nem akarod a véletlenre bízni, ma délután vagy este, gyújts egy gyertyát, és mantrázz magadnak és a világnak szebbet, jobbat, minőségibbet!

Csodás nyári napfordulót kívánok!

Cs.M.