1. Februári égi táncok…

A Vízöntő havában sorra furcsaságokkal, különcségekkel vagy hirtelen történésekkel találkozhatunk, legyen szó az önismereti utainkon szerzett tapasztalatainkról vagy a kívülről érkező impulzusokról. Az útkeresésnek természetes velejárója az önállóságra törekvés és a sehová sem tartozás megélése, amikor úgy érzed, hogy eleged van a többiekből, a megmondó emberekből, az okoskodókból, mert nagyon is jól tudod, hogy hol a helyed, vagy legalábbis azt, hogy melyik az az elv vagy csoport, amit biztos, hogy messziről el akarsz kerülni, mert nem a Te utad szolgálja.

A saját út járásának, az önfelfedezésnek elengedhetetlen kelléke a bátorság és a lelkierő, a saját sors lelkes felvállalásának szándéka, még akkor is, ha esetleg kellemetlen vagy nehezebbnek bizonyul az az út. Mégis a tiéd, és olyanná formálhatod, ahogy az Neked jó, és nem mások diktálják a tempód. Nem kötelező azt csinálni, amit a többiek, és egyre nyilvánvalóbbá válik az is, hogy nem mindenkinek működik ugyanaz a módszer, mert ami az egyiket gyógyítja, az a másikat beteggé teheti.

A Vízöntő minőségében a tudatosság legmagasabb szintjein már nincs ítélkezés vagy energiapazarlás, nem tesz a lélek energiát abba, hogy másokat pocskondiázva hangoztassa, hogy csakis az ő életfelfogása lehet a tuti, egyszerűen csak él a szellemi erőkkel, és teszi a dolgát a földi világban. Ha az alacsony rezgésű megnyilvánulásoktól elvonatkoztatunk, a Vízöntő a közös ég buborékja alatt a közös jövőt építi és a reményt erősíti, nem ötperces hírnévért elveszi azt. A Vízöntő állatövi jegyéhez tartozik az asztrológia, mint az égi szimbólumok kódfejtésének mestersége, de ha az adott asztrológus nem képes a saját alacsony rezgésein és a személyes traumáin túllépve, tisztán, intuitív módon fejteni az „égiek üzeneteit”, és csupán a saját félelmeit vetíti az az égi segítőink szerepeibe, akkor a munkája több kárt okoz, mint hasznot. Ha asztrológiai cikkeket olvastok, érdemes a sorok közé lesni, és megvizsgálni a szöveg célját, és az író szándékát, hogy az illető csupán a figyelemre vadászik-e, félelmet kelt-e, vagy valódi segítséget nyújt-e a szövege?

A Vízöntő hava a felismerések hónapja is lehet minden értelemben személyes szinteken is, ha figyeled a jeleket, tisztán érzékelheted, hogy mi az, ami a lelked nyomorítja, hol volt az az apró részlet, amin elcsúsztak a sikereid, vagy céljaid, mi az, ami a testi tüneteid okozzák, hogy a megfelelő szakembereket kerested-e eddig? Hová tetted a figyelmed eddig? Saját magadra, mások okoskodásaira vagy elvárásaira? Hol a helyed a nagy közösségben a közös ég alatt, és hol buknak el az emberi kapcsolataid, tisztán kommunikálsz-e másokkal?

Ha tudatosan tereled a figyelmed oda, ahol a színtiszta források rejlenek, – az információk, gyógymódok vagy bármilyen lehetőség terén – , óriási kincseket tartogathat számodra a február az alábbi jelölők szerint:

02.05. – Merkúr a Vízöntőbe lép és találkozik a Plútóval: fokozódik a szavak és gondolatok általi hatalom, erő és transzformációs képesség, kihasználhatjuk a megnyíló tudatalatti tartalmaink felszabadító erejét

02.09.-10.  – A Vízöntő Újhold éjfélkor az IC tengelyponton a múltunkat és a jövőnket egyszerre lebegteti meg a lelki szemeink előtt, a múlt megértése tisztázhatja a jövőképünket.

02.11. – A szétdarabolódás általi teremtés kentaurja a Sedna a Bika utolsó fokán vált haladási irányt, jelezvén, hogy a szétesett helyzeteket ideje lesz összerakni, szemléletet váltani az anyagiak és értékek terén. Amit értékesnek hittél, az megsemmisül, és új minőséget léphetsz akár az önértékelés terén is.

02.13. – Mars a Vízöntőbe lép, az értelem, a tudás, a megfelelő információ nyomába eredhetünk teljes gőzzel (tanfolyamok, könyvek, előadások, stb.). A Plútóval szövetkezve a tudást, mint transzformációs hatalmat fordíthatjuk a javunkra.

02.16.-17. – A Vénusz is a Vízöntőbe lép, és szintén találkozik a Plútóval, itt a csáberőt, bűbájt turbózhatjuk fel intelligenciával és kozmikus tudással.

02.10.-25. A karmikus sebeink jelölője a Chiron a Kosban tűpontosan csatlakozik a Felszálló holdcsomóponthoz (Kos 16°), – ha a születési képletben fontos állások vannak ezen a ponton, ezekben a napokban bizonyos karmikus sebek aktiválódhatnak (pl.: bátorság, akaratérvényesítés, önállóság, kezdeményezőkészség), de a megértés és az erőteljes szándék révén a végleges gyógyulás lehetősége is benne van a pakliban.

02.23. Merkúr a Halakba lép, érkezhetnek a jósló álmok, különleges megérzések, intuitív gondolatok, fokozódik a meditáció ereje, és az érdeklődés a transzcendens iránt.

02.24. – Mindeközben a Szűz Telihold segíti a gyógyulást és az élethelyzeteink tisztázását, a Halakba lépő Nap (02.19. 05:13) pedig a tisztánlátásunkat és az intuitív döntéseinket támogatja.

Csodás februárt kívánok mindenkinek!

Gyertek Instagramra is! https://www.instagram.com/truepowerastrology