Tranzitjelentés – Vihar előtti csend

reed-546250_960_720

Égi helyzetjelentés:

A Mars hátráló mozgásba váltott (R), és úgy is marad júliusig, a Szaturnusz még mindig tartja a hátráló mozgását és augusztus közepéig nem változtat, a Plútó ma hátráló mozgásba váltott és októberig marad így, 10 nap múlva pedig a Merkúr is visszafelé veszi az irányt május 22-ig.Augusztus 20. körül lesz egy “kellemes” Mars+Szaturnusz együttállás, októberben pedig a Plútó mellé szegődik a Mars.

2016. a Mars éve, tehát semmiképpen sem ússzuk meg a Mars figyelemfelkeltő jelzéseit. Ha figyelünk, ha nem, jelezni fog, dübörögni és kiabálni, – amennyiben rossz irányba tartunk. Nem fogja megúszni senki. Elsősorban belső csatákra és vívódásokra gondolok. Ha a lelkünk forrong, lázong, de eddig elnyomtuk, ki fog törni és robbanni fog az a sok-sok feszültség, amelyekre nem figyeltünk oda. Fokozottabban figyeljünk az egészségünkre, az épségünkre és óvatosan közlekedjünk. A kommunikációban is kerüljük az ego harcoskodásokat.

Most, hogy minden visszavonulni és elcsendesülni látszik, úgy érezhetjük, hogy minden mozdulatlan. Nem történik semmi, erőfeszítéseinket hiábavalónak érezhetjük, tompul a lelkesedés, belefáradás – fásultság – feladás érzeteink lehetnek, ami nem is annyira rossz irány, mert az önfeladás lehet a megoldókulcs. Amikor képesek leszünk elengedni a régi beidegződéseket és hitrendszereket, amikor “már minden mindegy” és “nincs mit veszíteni” alapon próbálunk szerencsét, akkor tudunk kilépni végre a saját korlátaink mögül.

A jelenlegi csend és mozdulatlanság csak látszólagos. Az energiák felkészülnek, gyülekeznek, kivárnak. “A legnagyobb történések mindig akkor zajlanak, amikor látszólag nem történik semmi.” – ahogy mondja Müller Péter a Jóskönyvben. Ha most nehézkesek az események, az emberek, mi magunk is nehézkesek, nyomottak vagyunk, ne törődjünk vele. Nem baj. Most pont ilyennek kell lenni. Kicsit belassulni, elmélyülni, erőt gyűjteni és kivárni. Komoly, lassú és mély belső munkálatok szükségesek most, nem kell sietni sehová. Engedjük el az akarást, a logikát, a túlpörgetettséget. Hagyjuk. Ki kell engedni a gőzt, mert nem érdekes! Semmi sem érdekes! Ha menni akar, hadd menjen! Ha elküldtek, ne törődj vele! Jön másik, lesz másik! Az egyik kapu bezáródik, mert már készülőben van egy új, ami kizárólag csak neked fog kinyílni! Csak türelem. Hetek, hónapok, félév is eltelhet, mire lesz eredmény, de addig is fordulj befelé, és figyelj az “apróságokra”. Most épp egy Vénusz-Szaturnusz tüzes trigon segíti stabilizálni az emberi kapcsolataidat, májusban a Nap trigonba kerül a Jupiterrel a Bika jegyében, amely anyagi és önbizalmi téren hozhat sikereket, a Vénusz szextilben fog állni pár hét múlva a Neptunusszal, amely az élet örömeit lélekbalzsamként nyújta majd át neked.

Add át magad a jelennek. Ne rágódj sem a múlton, sem a jövőn. Élvezd a jelent. Friss levegő, esőszag, virágillat, napfény, madárcsicsergés, színpompa, őszinteség, kedves mosoly, szeretet, ölelés, hála. Köszönöm.


 

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page