A mai napon az égen haladó Vénusz beéri az Uránuszt a Kos jegy 27. fokán, ráadásul az energiák összeolvadását még az Echnaton aszteroida is felturbózza egy kicsit. A Vénusz évente egyszer kerül együttállásba az Uránusszal, akkor is csak egy-két napig tart a hatás, ezért ma érdemes lesz kihasználni az alkalmat a harmónia- és pénzteremtés, valamint a szeretetenergia újraértelmezésére. A Vénusz az érzékszervi érzékelést és a földi sík örömeit szimbolizálja, vagyis mindazt, amitől boldognak érezhetjük magunkat az emberi minőségben. A Vénusz hozza az életünkbe a szépséget, a szerelmet, a pénzügyi vonatkozásokat, a kis szerencsét és a harmóniát. A Kos jegy a Vénusznak azokat a tulajdonságait hozza a felszínre, amelyek által nemcsak a saját, de mások boldogságáért és örömeiért is tudunk tenni valamelyest, bár kétségtelen, hogy ma az Uránusztól erős bátorítást kap a szerelmi kalandokra és a meggondolatlan tettekre, nemcsak szerelmi, de pénzügyi téren is. Ha lehet, akkor egy-két napig még ne költsünk nagyobb összegeket hirtelen felindulásból, mert lehet, hogy később megbánhatjuk. Az Uránusz a Kos jegyében azokat a késztetéseinket erősíti fel, amelyekkel a legszívesebben lerobbantanánk magunkról a korlátokat, törnénk-zúznánk a falakat magunk körül, és ha tehetnénk, egy képzeletbeli ’delete’ gombbal törölnénk az elavult, poros, ósdi rendszereket vagy szokásokat, ezzel helyet adva az újnak és a jobbnak.

A Vénusz – Uránusz összeolvadása arra ad ma lehetőséget, hogy egy kicsit megreformáljuk a hozzáállásunkat az anyagi világhoz, a szerelemhez, a szépséghez és a harmóniához.

A szeretet nem akar kisajátítani vagy megkötözni, nem követelőzik, nem dirigál és nem feltételhez kötött. A valódi szeretet szabadságot ad annak is, aki adja, és annak is, aki kapja.

Az élet örömeit akkor a legjobb megélni, ha azokat megoszthatod a szeretteiddel és egyáltalán van kivel megosztani. Valamit most mindenképpen újra kell gondolnod és értelmezned. (Nézd meg a képleted és vizsgáld meg, hogy hol kell most változtatnod, hol áll a Vénuszod, az Uránuszod, és hová esik a Kos 27. foka.)

A megértést és a hirtelen bevillanó megvilágosodásokat a Merkúr deklinációs együttállása szintén segíti, illetve az Echnaton aszteroida, amely arról az ókori egyiptomi uralkodóról kapta a nevét, aki hosszú idők után elsőként reformálta meg népe vallását és kultúráját. Ehnaton (IV. Amenhotep) vezette be az egyiptomi egyistenhitet (monoteizmust) és a Nap-kultuszt. Tehát az újító-modernizáló energiák ma abszolút a levegőben vannak, a kérdés, hogy hajlandó vagy-e a boldogságod és a harmóniád érdekében változtatni, – főleg fejben – , vagy sem. Az Uránusz és a Vízöntő jegye a függetlenedés témaköreit is erősen képviseli, tehát a benned élő Uránusz archetípusa elsősorban a tudatalattidban rejlő, önkorlátozó hiedelmeidtől szeretne megszabadítani, hiszen a harmóniában élő ember nem függ senkitől és semmitől. Az életed harmóniáját a belső szabadságod teremti meg, a harmónia pedig a boldogság útjára vezet, de csak akkor, ha belső bizonyosságra tettél szert, és tudod, hogy mindig van más választásod, hogy hol a helyed a világban, és felismered a lelked akaratát. Bármi is történjen veled, a lelki egyensúlyod nem mások reakciójától függ, és van kellő erőd, bátorságod nemet mondani arra, ami boldogtalanná tesz.

A Vénusz a születési képletben a boldogság jelölője is. Az Uránusszal szövetkezve arra biztat, hogy találd meg a felszabadult boldogságot és törekedj észrevenni a boldogító tényezőket az életedben!

Ha képes vagy felhőtlenül, gondtalanul átélni egy pillanatot, akár alkotás, főzés, kertészkedés,  vagy kirándulás közben, vagy önfeledten nevetni, táncolni, és ezeket a pillanatokat egyre gyakrabban iktatod a hétköznapjaidba, máris sokat tettél magadért és az életminőségedért. A Vénusz, mint archetípus szereti a biztonságot, hiszen fix jegy uralkodó bolygója (Bika), és az Uránusz szintén fix jegy uralkodója (Vízöntő), mégis a kettejük találkozása a függetlenségnek és a szabad áramlásoknak kedvez a leginkább. Gyakorlati szinten, ma akár be is újíthatsz valamit, amitől felszabadultabbnak és boldogabbnak érezheted magad. A benned élő Vénusz-Uránusz energiatöltet most a tartós értékekre és a hosszútávra szóló boldogságra törekszik a belső szabadság és a szabad választás jogának megtartása által.

Szeretettel: Cs. Melinda

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page