Vasárnap a déli órákban egy igazán különleges Újholdra ébredhetünk (már aki délig alszik 🙂 ), mivel az égen járó Nap és Hold az Oroszlán 0°44’ fokán kerülnek szoros együttállásba, amit az adott téridő pillanatban (2017.07.23. 11:45) a Mars megelőz 1° -kal.

Az Oroszlán jegyébe érve a Nap hazaérkezik, és végre ereje teljében, maximális pompájában adhatja éltető fényét, ragyogását és életenergiáját a világnak. Az Oroszlán jegy eleme a tűz, ami az intuíció, a kreativitás és az alkotó inspiráció eleme. A tűz elem legnagyobb ereje az átalakító képességében rejlik, hiszen a tűz az egyetlen olyan őselem, amely képes az összes többi elemet átalakítani. Szimbolikusan a tűz az isteni szikra, amely átalakító, megtermékenyítő, és intuitív erőként tud funkcionálni. A tűz elemű jegyek közül az Oroszlán jegyében a legerősebb a Nap energiája, hiszen a hőmérséklet eléri a maximális értékeit, tartósan árad a hőség, egyszerűen nem lehet nem észrevenni a Napot az égen. Az Oroszlán jegye pont ennek a szimbolikáját képviseli: mindenáron ragyogni vágyás, önmegvalósítás, kiteljesedés, kreativitás és intenzív megnyilvánulás. Mindehhez pedig az Oroszlán jegy fix minősége adja a tartósságot és a töménységet.

Az Oroszlán jegy uralkodó csillaga a Nap, amely az egófejlődés irányát, és életünk legfőbb célját mutatja meg a születési képletben. A horoszkóp legfontosabb eleme a Nap pozíciója, ami kijelöli számunkra azt az utat, amelyen egész életünkben haladnunk kell. A Napunk jegyét az utolsó leheletünkig építjük, ezért gyakran az ő jegyhelyzetével azonosítjuk magunkat (pl.: „Oroszlán vagyok”). A Nap jegyét egyébként 30 éves kor felett kezdjük el igazán építeni.

A most sorra kerülő Újholdkor tehát mindenképpen illuminálódik egy kicsit a saját napjegyünk, de az Oroszlán életterületünk is. A Hold, mint a spirituális esszencia és a tudatalatti szimbóluma, most ismét szövetségese lesz a Napnak, a feminin és a masculin erők összeforrnak, és mint az ismert yin-yang ábra, az ellenkező pólusú erők tökéletes egységet alkotnak. A tudatalatti tartalmakat, az ösztönös motivációkat most a tudatosság erejével tudjuk kihasználni a lehető legpozitívabb kiteljesedés és önmegvalósítás érdekében. Mindezt tetézi a Marsban rejlő cselekvő és akarati energia, illetve az Újhold pozíciója, hiszen a 0°-1° -ban töményen, sűrűn és erőteljesen jelentkezik az inspiratív tűz erő. A Mars, mint a szintén tüzes elemű Kos jegy képviselője, lendülettel, tetterővel, akaraterővel, telíti ezt az Újholdat, de még az erőszakosság is megjelenhet a nagy igyekezetben, ha nem vigyázunk. Az álmaink, a vágyaink az Oroszlán havában maximálisan beteljesülhetnek, ha a céltudatosságot és a teremtőerőt tudatosan használjuk fel. Ne felejtsük el, hogy az Oroszlán típusú energia a szív melege, a kiáradó szeretet és a bölcsesség ereje is, ha képesek vagyunk a magasabb rezgéseit működtetni a jegynek. A vasárnapi Újhold üzenete tehát, hogy cselekedjünk szívből és lélekből, ugyanakkor bölcsen és tudatosan haladjunk a kijelölt úton. Minden Földre született ember életfeltétele a Nap energia, vagyis a szeretet, amit nem csak kapni, de adni is kell, vagy legalábbis erősen ajánlott.

A Napot, mint egót szintén meg kell említeni egy kicsit, mivel sokan félreértelmezik az ego lényegét. Az ego, mint tudat az emberi létezés alapfeltétele és védelmi eszköze, mert a szellem és a lélek ego nélkül nem tudna testet ölteni. Súlyos tévedés azt hinni, hogy az egóról le kell mondani, mert most az a jelmondat a divat, hogy „Mondj le az egódról!” . Dehogy kell lemondani az egóról! Az ego nem egyenlő azokkal a bizonyos tulajdonságokkal, amelyeket általában társítanak hozzá, pl.: arrogancia, önzőség, tahóság…stb. Az ego az a tiszta tudat, amely segíti a lélek és a szellem földi létezését.

A vasárnapi Újhold pillanatnak vannak még egyéb érdekességei is, többek között az Uránusz kvadrátja az Újholdhoz, ami igaz már távolodó fényszög, de azért egy kicsit még éreztetheti a robbanékony, változtatásokat indukáló hatását. Szerencsére tűz elemben létrejött kvadrát ez, tehát áldásos energiákkal telítődik a hirtelen felbukkanó feszültség. A szabad akarat működtetését a napokban érdemes tudatosan irányítani, nehogy baleset legyen belőle (Mars-Uránusz kvadrát 2017.07.18.-22.). Illetve a Halak jegy végén haladó Chiron a 28,5°-ról trigon energiával fűszerezi az Újholdat és a Marsot (főleg az Újhold elötti napokban lesz pontos), a lelki sebeket gyorsan és hirtelen hozhatja fel egy új szituáció, de akár gyógyulhatnak is a régi sebek a kiáradó szeretet és az öntudatra ébredés energiái által.

A Hold kedd délutánig (2017.07.25.12:33-ig), a Nap pedig július 22.-ig halad az Oroszlán jegyében, érdemes ebben az időszakban az élet örömeire fókuszálni, és ahogy lehet, élvezni a nyarat. Lépj ki egy kicsit a taposó malomból, lazíts, és élvezd az életet! „Dolce Vita” típusú lazulás közepette olvass egy jó könyvet, egyél finomakat, tölts minőségi időt a gyerekeiddel, a szeretteiddel és gondold át az életed. Vigyél a hétköznapjaidba tudatosságot, bölcsességet és szeretetet! Hiszen másképp nem is érdemes.

Gondolj bele, hogy mit is jelent az igazi önmegvalósítás: megvalósítod saját magad a jelenben és a földi síkon, azaz a lelked testet ölt, majd ráébredsz ön-MAG-adra, hogy a valódi céljaidat követhesd az Önvalód irányítása szerint. Ehhez lesz most segítségünkre a következő Újhold és naphónap.

 

Szeretettel: Cs. Melinda

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page