Ezen a hétvégén kicsit temperamentumosabbak lehetünk az átlagosnál, főleg, ha női testben létezünk jelenleg. A szombat esti téridő pillanatban, pár órára kirajzolódik egy hajszálpontos átfutó tűz trigon az Oroszlánban járó Nap, a Kosban haladó Hold és a Nyilasban sétálgató Fekete Hold Lilith között. A tűz energia magával hozza az inspirációt, a kreativitást, a lendületet, a cselekvőerőt, de a türelmetlenséget is. Mivel a trigon egy áldásos energia, és tranzitban a gyorsan bekövetkező, gördülékeny eseményeket segíti, ezért most hirtelen és meggondolatlanul cselekedhetünk, főleg, hogy a Fekete Hold Lilith a lázadó, és a méltatlan helyzetből azonnal kilépő női minőséget jeleníti meg, bölcsességgel, tudatra ébredéssel fűszerezve. A tudat és az ösztön most harmóniába kerülhet egymással, de csak akkor, ha valóban azt lépjünk meg, amit a lelkünk is szeretne.

Erre a tortára illeszkedik habként a Merkúr-Neptunusz ütközése, amit a Vénusz és a Ceres hivatott feloldani. Ebben a felállásban a Halakban járó Neptunusz trigonba került a szorosan együtt haladó Vénusszal és Ceres aszteroidával, valamint szemben áll a Szűz Merkúrral, a Vénusz-Ceres csapat pedig szextil energiákat cserél a Merkúrral. Felmerülhetnek tehát azok a kérdések és listázások, hogy „Miért szeretem azt, akit?”, „Miért vagyok még mindig mellette?”, „Mi a jó nekem ebben?”, „Hogyan tehetném ezt másképp?”, „Mitől lennék egyáltalán boldogabb?”.

A Neptunusz alapból a feltétel nélküli, és a földöntúli szeretet, az isteni egységélményt jeleníti meg, de a hátráló mozgása miatt, most lehet, hogy csak a kiábrándulás, vagy az abszolút lila köd ereszkedik le a mélybe, ami miatt most nem tudjuk, hogy jobbra vagy balra menjünk-e tovább. Szintet kell lépni, hogy tisztábban lássunk. A Rákban járó Vénusz az elfogadó, befogadó, mély, önfeláldozó anyai szeretetet erősíti, a Ceres pedig a gondoskodást, és az elengedő anyai szeretetet szimbolizálja. A kettő együtt a női psziché anyai minőségét segíti, azt a női archetípust, aki érzelmekkel táplál, gondoskodik, de kardinálisan irányít is, és ha kell, akkor az elengedő szeretetet gyakorolja. Ha szeretsz valakit, akkor nem akarod birtokolni sem az idejét, sem a figyelmét, sem a gondolatait, sem az akaratát, sem őt magát. Az önfeláldozó szeretet nem egyenlő azzal, hogy mártírt és áldozatot csinálsz magadból! (A mártír nem önzetlen soha. Azért boldogtalan, mert nem azt kapja, amit várt.) Az igazi szeretettel nem járnak elvárások, nem vár viszonzást. Csak van és létezik, mint a Napkorong délben az égbolton, csak teszi a dolgát és ragyog. Nem vár semmit sem cserébe.

A Vénusz eredetileg a szerető archetípusát képviseli, de a Rák jegyével színezve most segítheti az anyává válást azon nőtársaimnak, akik egyébként eddig tartottak ettől a kérdéskörtől. A Vénusz az értékteremtés, a harmónia szimbóluma is. Ha megérted, hogy az anyasággal egyáltalán nem kell elveszítened a női minőséged, sőt, csak teljesebbé válhatsz általa, és valódi értéket teremthetsz, akkor nem fogsz többé félni attól, hogy elvész belőled a nőiség, csak azért, mert anyává alakulsz. Ettől függetlenül, most sokakban felmerülhet a menekülhetnék érzés, a méltatlanságból való kitörés vágya, az alárendelődés elleni lázadás, mivel a Vénusz-Ceres kombót kvadrát energiákkal éri a Kosban járó Sötét Hold Lilith, ami az abszolút lázadást erősíti.

Érdemes megemlíteni a Neptunusz-Uránusz-Merkúr oldott oppozíciót is, amelyben az Uránusz az apex égitest, vagyis az oldópont a feszültségben. A rendszerező logika és a transzcendencia a hirtelen megvilágosodás által fog egyezségre jutni, feltéve, ha nem káoszba borítjuk az életünket, hanem inkább a bevillanásszerű „Aha!” élmények által eszközöljük ki a szükséges változtatásokat. Az “Elegem van mindenből!” érzésnél (Kos Uránusz) vizsgáld meg logikai alapon (Szűz Merkúr), hogy pontosan miből is van eleged, mert azért nem kell mindent kiönteni, ha nem muszáj.

Szóval, vegyél egy nagy levegőt, számolj el háromig, egyél egy gombóc csokifagyit, és csak azután dönts a nagy kérdésekről! A kérdések tehát: akarod-e vagy sem? (És nem „Szeretnéd-e?”, hanem „AKAROD-e?” a kérdés.), szereted-e vagy sem? Ne feledd, a válasz sokszor benne van a kérdésben is.

 

Szeretettel: Cs. Melinda

 

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page