Tegnap délután az Állatövön haladó Nap elhagyta a Halak utolsó fokait és belépett a Kos jegyébe, ezzel csillagászatilag is beköszöntött a tavasz. A tavaszi napéjegyenlőség tér-idő pillanata a Kos nulladik fokán jön létre, amikor is az égi Egyenlítő és az Ekliptika (a Nap útja a tizenkét csillagjegy mentén) szimbolikus körei egy pontban metszik egymást. Ilyenkor egy rövid időre megnyílnak azok az égi kapuk, amelyek a karma tudatos felvállalását vagy elengedését teszik lehetővé. A Halak jegyében lezárult egy ciklus, mely során elengedhettük mindazt, amire már nem volt szükségünk többé (rossz szokások, érzelmi terhek..stb.), de a hasznos tapasztalatokat mindig megőrizhetjük és tovább vihetjük, különösen akkor, ha a korábbi küzdelmeinket képességekké formáltuk át magunkban.

Elkezdődött tehát egy újabb szoláris év, amely lehetőséget ad az újrakezdésre, az életünk intenzív erőkkel, új energiákkal és nagy lendülettel történő frissítésére. A Kos havában megerősödnek az akarati tényezők, a lelkesedés és a céltudatosság, különösen a Kos és a Mars uralta életterületeinken. A Nap erejének segítségével a céljaink most energiával és megerősítéssel telítődnek, az akaraterőnk pedig látványosan fokozódik, ami gyorsan próbára is lesz téve, mivel az égen járó Mars jelenleg, és még két hétig, feszült energiákkal éri a Napot. Kardinális kvadrát lévén olyan új, kihívást jelentő szituációkba és élethelyzetekbe keveredhetünk, amelyben csak az akaraterőnkön és a tettrekészségünkön fog múlni a megoldás. „Nincs lehetetlen, csak tehetetlen.” – ahogy tartja a magyar mondás, a Bak jegyében haladó Marsra pedig ez különösen igaz. Ráadásul április első napjaiban a Mars-Szaturnusz együttállás is fokozza a hangulatot. A cselekvő- és teremtőerő most a fizikai síkon is megnyilvánulhat, de kizárólag akkor, ha nem adod fel! Nagyon sokszor a siker alapjait a kellő mennyiségű akaraterő határozza meg. A Bak vagy a Kos jegyébe eső életterületünkön most a szokásosnál is aktívabbak és tettrekészebbek lehetünk, érdemes kihasználni ezt az időszakot, legyen az pl. szobafestés, lakásátalakítás (IV. ház), továbbtanulás (9. ház), anyagi helyzet stabilizálása (2.ház) vagy a párkapcsolat megerősítése (VII. ház). A föld elem mindig a fizikai valóságot és a gyakorlati teendőket szimbolizálja, a Bakban haladó Mars pedig meghozza az ehhez szükséges bátorságot, lendületet és inspirációt.

Izgalmas lesz ez a hónap, mivel nemcsak a Nap halad a Kos jegyében, hanem a Merkúr, a Vénusz, az Eris és az Uránusz is. Március 23.-tól április 15.-ig a Merkúr, a kommunikáció és a tanulás bolygója hátráló mozgásra vált,  ebben az időszakban ha lehet kerüljük a szerződések aláírását, vagy a vizsgaidőpontokat, de ha nincs más választásunk, akkor nézzük át alaposabban a dolgainkat, és nem árt figyelmesebbnek lenni a közlekedésben. A Kos Vénusszal növekedhet bennünk a szenvedélyesség, a szeretetigény, de a pénzköltési-, flörtölési- és kalandozási kedvünk is. Ha a Vénusz beéri az Uránuszt a Kos jegy végén (március 28-29.), történhet egy hirtelen fellángolás valaki iránt, vagy a semmiből felbukkanó valaki, akinek nagyon fogunk örülni, de az anyagi helyzetünkkel kapcsolatban is hozhatunk hirtelen döntéseket, vagy eszközölhetünk zseniális megoldásokat. Az Eris a drasztikusan megváltozó külső körülményeket jelöli, tehát figyeljünk arra, hogy ne indulatból vagy meggondolatlanságból tegyünk hosszútávra is kiható lépéseket. A Nap mindig tudatossággal telíti azt, amit megérint, vagyis az akaraterőnket és a harcos energiáinkat tudatosan kell a cél érdekében használni. Nem muszáj minden falat lerombolni, csak azért, mert a kezünkben van a kard.

A Kos hava április 20.-ig tart, az elkövetkezendő hetekben érdemes lesz lassan felébredezni a téli álomból, és ismét elkezdeni a tisztító kúrákat, újra szokássá tenni a rendszeres mozgást, és feltölteni magunkat frissítő, vitamindús turmixokkal.

Istennő éltesse a Kos jegy szülötteit!

(A részletesebb áprilisi előrejelzésemmel a Horoszkóp havilap áprilisi számában találkozhattok. “Akarod vagy csak szeretnéd? A szabad akarat kérdései címmel. https://www.horoszkophavilap.hu/ )

 

Szeretettel: Cs. Melinda

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page