Mit hozhat fel bennünk a mai Telihold?

full-moon-460316_960_7202017. február 11. szombatra virradó éjjelén különleges Teliholdra számíthatunk, mivel ez a jelenség egy holdfogyatkozás is lesz egyben. 01:32 perckor a Hold és a Nap az Oroszlán és a Vízöntő jegyek 22. fokán világítják meg egymást, ami felhívja a figyelmet arra, hogy az egyén kibontakozásának épp annyira jelentősége van, mint a közösségért tett tudatos cselekedeteknek. Egyaránt fontos az egyén kiteljesedése, virágzása és megmutatkozása, mint az a kérdéskör, hogy mit tehetünk a világért és a társadalom jövőjéért. A Hold a lélek, a tudatalatti, a múlt, az ösztönös viselkedés szimbólumaként, és a Nap az ego, a tudatos én, a lélekfejlődés céljának jelölőjeként egyszerre képvisel két ellentétes minőséget. A jelen pillanat elhozza azt a lehetőséget, hogy átgondoljuk, mi az, amitől a lelkünk ragyogni tudna, mi az, amit fel tudunk használni a múltból a kiteljesedéshez és a ragyogáshoz, és mi az a kreatív, plusz megnyilvánulás, amit mások, a közösség, és a világ számára nyújthatunk egy jobb jövő érdekében. Ahhoz, hogy a világot jobbá tegyük, jobbá kell válnunk magunknak is. Ha magunkkal békében élünk, képesek vagyunk élvezni a földi sík örömeit, a szívünk nyitott a szeretet energia áramlására, akkor sokkal többet vagyunk képesek adni magunkból a világnak is. Csak az egyéni szint után következhet a társadalmi szint, de a társadalom egyénekből áll. Oda-vissza ható folyamatos, egymás nélkül nem létező energiaáramlás.

 A ma éjjeli Telihold érdekessége, hogy a jegyek 22. fokán létrejövő kölcsönös illumináció a születési képletben mozgosíthatja azokat az égitesteket, amelyek a jegyek 22. fokain állnak. Jelen pillanatban a Chiron kentaur típusú égitest szintén 22. fokon áll, méghozzá a Halak jegyében, ami ráadásul 150°-os fényszöget, azaz kvinkunxot vet a Teliholdra. A Chiron a karmikus eredetű lelki sebeink jelölője, ami a Halak jegyében a még fel nem oldott érzelmi sebekre hívja fel a figyelmet. Ezenkívül a fókuszálás és a csőlátás aszteroidája, a Vesta pedig egy áldásos energiával telíti a pillanatot, tehát, ha akarnánk sem tudnánk nem a lelki fájdalmakra gondolni. Amíg jelez a lélek és a test, addig lehet örülni is, mert itt vagyunk, életben vagyunk, és mert ez egyben egy esély is a gyógyulásra és az elengedésre. A karmikus sebek a Telihold által most felnagyítódnak, de pont azért, hogy vegyük már észre, mi az, ami igazán fáj a lelkünknek, és mi az, ami még mindig seb, pedig a tudatos szinten már nincs is ott. Adjuk tiszta teret, figyelmet és időt a gyógyulásra váró sebeknek, adjunk lehetőséget arra, hogy begyógyulhassanak. A Szaturnusz, a karma ura és a Hygiea, ami a szent terek, a tiszta élethelyzetek, és a gyógyító energiák aszteroidája, egy trigonnal együtt adja áldását a Teliholdra, azaz a lelki sebeink gyógyulására. Most tehát a tüzes energiák vannak a fókuszban, amelyek megadják a léleknek azt az erőt és bátorságot, ahhoz, hogy félelem nélkül nézzük szembe a fájdalmainkkal, és legyen hozzá kreatív, intuitív és tettekre késztető energiánk, ami elhozza nekünk a megoldást, a feloldást, és a gyógyulást.

 „Szeressük egymást gyerekek…”

Melinda Cs.

 

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page