Igazán izgalmas hétnek nézünk elébe, olyan szempontból, hogy az alapos önvizsgálat és a tudatosság most karmatörést és sorsváltoztatást hozhat az életünkbe. A mai napon, de az elkövetkező 2-3 hétben Vízöntő stellium, azaz bolygó csoportosulás, adja meg a hétköznapjaink hangulatát. A Merkúr, a Nap, az Astrea és a Juno aszteroida, a Vénusz és a karma tengely múltjelölő pontja, mind szabadságvágyat, újító szellemet és zsenialitást hoznak le a személyes szintünkre. Az elmúlt hétvégén és még a mai napon is a Vénusz és a Juno együttállása olyan energiákat közvetít számunkra, amely során összefonódik két női archetípus, a szerető és a feleség szerepe, méghozzá egy olyan szabad szellemű stílusban, ami lehetővé teszi a hosszútávra szóló elköteleződést (fix minőség) és a laza, szabad szerelmet egyszerre. Mindig azok a kapcsolatok működnek igazán, ahol a felek nem akarják egymást kalitkába zárni, de ha van is aranykalitka, az ajtaja mindig nyitva marad. Ezt szimbolizálja ennek a két női archetípusnak az együttműködése, „Szeretlek, de nem akarlak fogva tartani.” a mottója, amit most különösen kihívás lesz megvalósítani, mert a Skorpió Jupiter kvadrátja viszont megnövelheti a féltékenység, vagy a túlzott ragaszkodás érzelmi hullámait. Szóval nem annyira sima ügy azért.

Az elkövetkezendő 4 napban a Vízöntőben haladó Nap, – ami nem rangvesztett! (Nap soha nem lehet rangvesztett, a Nap a naprendszer és az élet feltétele, ilyenkor hideg van a Föld ezen térségében, de attól még nem tekinteném rangvesztettnek, elnézést kérek attól, akinél ez esetleg zavart keltene az éterben.) – , szoros együttállásba kerül a Leszálló Holdcsomóponttal és az Astrea nevű aszteroidával. A karmikus tapasztalataink, a múltbéli berögzült viselkedési mintáink most tudatossággal és energiával telítődnek, ugyanakkor, ha felismerjük milyen karmát hoztunk magunkkal és milyen elavult, extrémitásba vitt viselkedési mintát kellene túlhaladnunk, valamint egyensúlyba hoznunk, akkor az erősen sorsfordító jelentőséggel fog bírni. Az Astrea a karmatörés és a sorsváltoztatás képviselője a karma asztrológiában, amelyet a Nap most abszolút illuminál, kár lenne kihagyni az elkövetkező 3-4 nap adta lehetőséget a megújulásra.

Ezenkívül a Merkúr, a tanulás, a kommunikáció, az ismeretszerzés bolygója szintén a Vízöntőben lubickol, itt különösen felerősödik az általa képviselt archetípus. Közlékenyebbek, fogékonyabbak vagyunk a társalgásra, tanulásra, ismerkedésre, barátkozásra, illetve a gondolataink könnyed kifejezésére. Február 9.-én a Leszálló Holdcsomóponthoz csatlakozik, február 12.-én pedig a Nappal és az Astreával lesz szoros együttállásban méghozzá a Klio (0,01’) nevű aszteroidával, amely fentről érkező ihletettséggel szövi át a tudatunk és a sorsváltoztató képességeinket. De ott lesz még a Hygeia (0,43’) és a Victoria (0,65’) aszteroida is. A szent terek és a tiszta élethelyzetek újra érvényesülnek, beindulnak az öngyógyító folyamatok a helyes mérték megtalálásával és valami új dolog megismerésével – megtanulásával, majd a tudatosságnak köszönhetően sikert aratva, győztesként tudjuk lezárni ezt az élettapasztalatot.

A mai napon a Mérlegben haladó Hold áldásos energiákkal segíti a Vízöntő stelliumot, de február 6. és 8. között a Skorpióba lépve, különösen akkor, amikor 7.-én este beéri a Jupitert, mert egy kicsit feljöhet az Alvilágból Hádész és hozhat magával egy kis lelki poklot, vagy „Gyűrűk Ura effektet” (féltékenység, harag, bosszúvágy, szorongás, elengedés problémák, rágódás). Főleg azért, mert kvadrát energiákat nyomat majd a Vízöntő közösségre, új élethelyzetekben teszi próbára az idegeinket, de nem baj, ha okos vagy és ügyes (Vízöntő Nap és Merkúr), akkor tudatosítva és kibeszélve a problémát élét tudod venni Hádész mentális kardjának.

Február 7.-én még lesz egy Vénusz-Chiron 30 fokos karma fényszög, de nevelő hatással bír a dolog, az érzelmi-szerelmi jellegű karmikus sebeink egy kicsit a felszínre törhetnek, de csakis azért, hogy dolgozzunk még rajta, oldjuk, orvosoljuk, elengedjük.

Peace, love, unity!

Szép hetet kívánok mindenkinek!

 

Cs. Melinda

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page