Pontosan az vagy, amit hiszel magadról. A jelen életed nem más, mint a múltbéli döntéseid és hiedelmeid eredménye. Nagyon sokan kérdezik tőlem, hogy mikor lesz lehetőségük a pénzteremtésre, a meggazdagodásra, a nyugalommal átitatott életre, miközben még csak el sem tudják képzelni magukat rendezett anyagi körülmények között. Mert hiába érkezik az a mindent vivő lehetőség, az aduász, ha egyrészt fel sem ismered, másrészt, ha felismered sem tudsz vele mit kezdeni. Érdemes elgondolkozni azon is, hogy az olyan lottó nyertesek, akik évtizedekig szerényebb körülmények között éltek, és hirtelen az ölükbe pottyan egy olyan összeg, amiről korábban még csak álmodni sem mertek volna, vajon miért nem kapnak jobb és nyugisabb életet a lottó nyereménnyel együtemben. A válasz nagyon egyszerű: a szegénység tudatos ember szegény marad. Akkor is, ha a világ összes kincsét neki ajándékozod. Akkor is, ha elvégez tíz egyetemet, akkor is, ha a világ legjobban fizető állását ajánlod fel neki. Ha valaki lélekben/gondolatban egy adott jellemzővel ruházza fel magát, hiába a külső ráhatás, előbb-utóbb az a program fog benne érvényesülni, ami a hiedelemrendszerének az alapjait adja. Nem csak az anyagi helyzet terén működik ez így, hanem minden téren és 100%-osan. A saját magadról alkotott kép határozza meg az életed. Hiába vágysz valamire, például, hogy lefogysz, leteszed a nyelvvizsgát, megtalálod az igazit, sikerül jó állást találni…stb., ha belül képtelen vagy elhinni magadról, mert kevésnek tartod magad hozzá. Önbizalomhiány, önszeretet hiánya, és egy eltorzult belső hitvilág eredményezi az életben felmerülő hiányokat. Erre jönnek még a félelmek, szorongások, aggodalmak, pszichoszomatikus betegségek, harag a világra, düh, irigység a sikeresekre, szépekre…és így tovább. Ahogy Yoda mondaná a Star Wars-ból, ezek a rezgések a „dark side” ösvényei egytől egyig. És most jön a trükk, de szerintem nem mondok újat vele: minden éremnek két oldala van! A hiedelmeidnek is. Egyszerűen nincs más dolgod, mint tudatossággal átállítani a belső hitvilágodat a másik oldalra. Ehhez kitartó, hosszú hónapokat igénylő belső munka, sok-sok elengedés és megújulás szükséges. A régi, elavult nézeteket le kell dobni a fenébe és újakat kell gyártani helyettük. Tudatosság a kulcsszó.

Vedd sorra pontról pontra, hogy mi az pontosan, ami jelenleg zavaró tényező az életedben, minek a következménye az, ahogyan élsz most, mi az, amire szükséged lenne, mit kell tenned ahhoz, hogy a céljaidat elérd. Készíts listát, tervet, és haladj pontról pontra a megvalósítás irányába, miközben a belső munkát is naponta végzed. Elalvás előtt és ébredés után teljes részletességgel vizualizáld a célodat. Képzeld el az összes érzékszerveddel, hogy már megtörtént, valóra vált a dolog, és a jelenedben is ott van. A transzcendens dimenziókban nincs múlt és nincs jövő, ott már egyszer minden megtörtént, ezért az elvárás teljes nyugalmával kell végezned a meditációt. Ha egy kicsi kétség is van benned a siker bekövetkeztéről, máris szabotáltad a terveid. A második belső munka: hidd el magadról, hogy megérdemled, megkaphatod, és méltó vagy rá. Azért azt hozzátenném gyorsan, hogy a tudatos ember nem kíván „hülyeségeket”, mert, ami nincs a sorsodban, arra általában nem is vágysz – ha tudatos vagy. Mi következik ebből: az igazi vágyaid az életterved részei eleve. És ha az életterv része valami, akkor csak azért nem történt meg eddig, mert vagy nem jött még el az ideje, nem álltál rá készen, vagy saját magad korlátoztad eddig a tévhiedelmeiddel.

Asztrológiailag általában meg lehet mondani, hogy kinél hol vannak a hitrendszeri blokkok, de a gyerekkori tapasztalatok is erősen rátesznek egy lapáttal. Bármit is ültettek beléd a szüleid, a tanáraid, bárki, ki kell lépned abból a szerepből és álruhából, amit eddig viseltél, ha az már nem kényelmes, szűk, poros, nem hasznos. Ha nem vagy boldog, akkor itt az ideje, hogy másik szerepbe öltöztesd a szíved és a lelked. Nem azért jöttünk a földi síkra, hogy egy életen át panaszkodjunk vagy várjunk a sült galambra. Sorsot változtatni csak a jelenben lehet, és ha Te nem teszel magadért semmit, akkor mégis kinek kellene változtatni azon, amin kizárólag csak Te tudsz? Senki más tud helyetted döntéseket hozni. Ha inkább materiális a szemléleted, akkor csak logikai elvek alapján építsd föl a gondolatsort. Ha rossz a kedved és frusztrált vagy, mert rossz az életed, egész nap bosszankodsz, rosszul érzed magad, ha minden nap ezt csinálod, boldogtalan vagy és a végén meg is betegszel. Az ördögi kör csak egyre mélyül, főleg, hogy a negatív gondolatsor erősen beszűkíti a tudatot, és az ember feladja a küzdelmeket, mert nincs ereje még élni sem a rendkívül alacsony rezgésű mentális energiák miatt. Ha megcseréled a gondolatsor pólusát, akkor az eredmény is pont az ellenkezője lesz a dolgoknak: pozitív mentalitás, többnyire jó kedv, derűsebb hétköznapok, egészség, boldogabb élet, nyitottság a lehetőségekre, eltökéltség, és siker. Kizárólag rajtad áll, hogy milyen életet teremtesz magadnak.

A Nap-Mars együttállás még mindig segíti a jelen pillanat energiáit: tetterővel, akarattal, lendülettel, inspirációval és kreativitással tölti fel a téridő pillanatot. Ha tényleg akarod, most megmutathatod, hogy mire vagy képes.

 

 

 

Szeretettel: Cs. Melinda

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page