Párkapcsolati horoszkóp

heartA párkapcsolati horoszkóp vizsgálata az egyik leggyakoribb kérdéskör, amellyel asztrológushoz szoktak fordulni. A kiegyensúlyozott párkapcsolat egyik legfontosabb eleme a megfelelő önismeret, és ha ezzel megvagyunk, csak akkor következhet a másik fél mélyebb megismerése és elfogadása. Ez nemcsak a párkapcsolatokra érvényes, hanem mindennemű emberi kapcsolatra. A megértés szintjére csak akkor kerülhetünk, ha saját magunkat is értjük, toleráljuk, szeretjük. A saját magunkról alkotott kép nagy mértékben befolyásolja azt, ahogyan mások viselkednek velünk. Aki nem tiszteli önmagát és csak becsmérlően vélekedik magáról, arról mások is épp ezt fogják gondolni, de ez természetesen a pozitív irányba is igaz.

Aki tanult már asztrológiát, az pontosan tudja, hogy a párkapcsolatok által felhozott tapasztalások általában az egyén tükröződései, amelyek jellemformáló, tanító hatással bírnak a személyiségre. A születési horoszkóp megmutatja, hogy mit várunk a partnerünktől, hogyan hódítunk és szeretünk, mire vágyunk egy hosszabb kapcsolatban és hogy egyáltalán hogyan viselkedünk a párkapcsolatban érzelmileg, szexuálisan vagy hűség terén. Mindenki más apai és anyai  mintákat hordoz magában, ehhez jönnek még a gyerekkori élmények és az eddigi tapasztalatokból leszűrt párkapcsolati kép. (Az általánosításhoz már két tapasztalás elegendő. Ilyenkor jönnek a “minden nő….” és “minden pasi ilyen vagy olyan…” címkézések.)

A párkapcsolati összevetésnek, a szinasztriának (syn+astris, jelentése kb.: együtt haladás a csillaggal), akkor van a leginkább haszna, ha már meglévő kapcsolatról beszélünk és a konfliktusok, a félreértések okait, valamint a békés együttélés megoldásait keressük. A képleteket első körben egyenként kell megvizsgálni, majd ezután következik az összevetés különböző szempontok szerint (elemek, Nap, Hold, AC, DC, 8. ház, születési uralkodó, Mars, Hold, holdcsomópontok…stb.). Az összevetéskor könnyen kiderül, hogy például ki a nő és ki a férfi a kapcsolatban, melyikük az alkalmazkodóbb, a felelősségteljesebb, a függetlenebb, milyen belső igényekkel rendelkeznek a felek és ezek az igények miként egyeztethetők össze. A képletek összevetése feltárja a kapcsolatok mozgatórugóit, dinamikáját, érzékeny pontjait és kihívásait.

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page