Egy kis tranzitjelentés 2016. március 8.-ra. – Nőnapi buli a Halakban.

A mai nap energiái igazán különlegesnek számítanak, hiszen a Halak jegyében van most a „party”. A meghívott vendégek az alábbi égitestek:horoscope-

Leszálló Holdcsomópont – Halak 22°00’

Chiron – Halak 20°53’

Nap – Halak18°42’

Hold – Halak 8 és 17° között

Ceres – Halak 15°44’

Neptunusz – Halak 9°50’

Merkúr – Halak 5°56’

solar-eclipseA Halak jegy a Zodiákus 12. jegye, az asztrológiai napév utolsó állomása. Ilyenkor már nem érdekes semmi, megpihenünk, számot vetünk, kiengedjük a gőzt és erőt gyűjtünk a következő ciklusra. A Halak jegyére eső terület most mindenkinél fókuszba kerül, egyszerűen nem tudjuk nem észrevenni a változásokat, főleg lelki szinten. Új periódus következik, amelyet a közelgő újhold csak tovább erősít. Különleges újhold lesz most a Halakban (2016.03.09.03h környékén), mivel a holdcsomópontokkal fog együttállni ez a Nap-Hold randevú, ezért Napfogyatkozássá (Solar Eclipse) is válik ez az égi jelenség. De ezzel még nincs vége a sornak, hiszen ott áll a háttérben a Chiron is, amely a lelki sebeket és a gyógyító erőket szimbolizálja. Könnyen lehet, hogy most érzékenyebbek vagyunk a szokásosnál, mivel még nem léptünk túl a korábbi sérelmeinken. Ilyenkor ( a vizes dominancia időszakában) a fizikai tünetek is erőteljesebben jelezhetnek, amelyeket a lélek intő jeleiként érdemes komolyan venni. Át kell gondolni, hogy mi az, amit még nem engedtünk el, mi az, amiben képtelenek voltunk eddig változni, melyik az a személyiségjegyünk, amelyből lejjebb kell egy kicsit adni ahhoz, hogy a Napunk a szeretet fényét jelentse lényünkben és nem pedig a betokosodott egót.

A mai nap további érdekessége a kozmikus helyzetek szempontjából, hogy a Nap pontosan szembenáll a Jupiterrel és a felszálló holdcsomóponttal a Halak-Szűz tengelyének 18°-án, a Nyilas Szaturnusz pedig T-kvadrátba állítja a két égitestet (a szembenálló bolygókra 90 fokban hat egy másik planéta, derékszögű háromszög fényszögképben). Ehhez jön a hab a tortára, mert a Plútó szextilt (60°) vet a Napra, és trigont (120°) a Jupiterre és a felszálló holdcsomópontra.160308

Sorsbolygók feszítik most a Nap húrjait. A Nap az ego, a yang energia, az élet feltétele, amely most megkapja az elkerülhetetlen tesztkérdéseket, hogy: Ki vagyok én? Mi a célom itt a Földön és úgy egyáltalán, jó irányban haladok-e? Aki nincs az útján, az megkapja a derék- és hátfájdalmakat a Szaturnusztól, de kizárólag azért, hogy vegye észre magát. A Szaturnusz kvadrát a változó minőségű Nyilas jegyből nem hagyja ki a Holdat sem ugye, ott pedig érzelmileg kell megtartanunk magunkban a stabilitást, mert hiába a külső páncél, ha belülről összerogyunk az első fuvallatra. A Halak-Nyilas jegyek a változás és a gyors alkalmazkodás lehetőségét adják meg nekünk, de szerencsére a belső stabilitásunk is kap egy kis energiát a Plútó által. A Plútó, a kisbolygó, amelyről kiderült, hogy mégiscsak van „szíve”, a Bak jegyéből most halkan, segítő kézzel (szextil, trigon) azt üzeni nekünk, hogy: t r a n sz f o r m á c i óóóóóóó és e l e n g e d é s… Vagyis: a képlet nagyon egyszerű. Vagy változtatunk a hozzáállásunkon és az életszemléletünkön, vagy fájni fog továbbra is. Lelki sebeinket el kell engedni ahhoz, hogy önazonos emberi lényekként éljünk tovább. Az elengedés legfontosabb lépése a megbocsátás. Megbocsátni önmagunknak és másoknak egyaránt. Ez nem ötperces folyamat, de az idő ura, a Szaturnusz már a szándékot is respektálja. A Szaturnusz kvadrátja a Nap felé azt jelzi, hogy az egót csak éppannyira kell tuningolni, amennyire szükséges.

A Szűz jegyében álló Jupiter is épp ezt segíti. A napenergiát bölcsességre, nagylelkűségre és belső hitre kell fordítsuk inkább. Ha magunktól nem tesszük, a felfújt ego lufija ki fog pukkadni. Viszont, akik eddig nem rendelkeztek túl nagy önbizalommal, azoknak most gyógyító energiákat küld a Szűz Jupiter. Mivel a felszálló holdcsomópont most szembenáll a Nappal, a karmikus sorsfelvállalás némileg ellentétes irányba mutat, mint maga az életcél jelölője, de a kettő mégsem zárja ki egymást, mert az ellentét csak látszólagos. Az egyén életében ez csak egy figyelemfelkeltő pillanat, hiszen az egyéni képletben mindig különbözőképpen értelmezendőek ezek az égi állások.

A Halak stellium (több bolygó együttállása) pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy az érzelmeinket ki kell adni és meg kell élni. Semmi félelem, semmi jégpáncél. Át kell lényegülni az egész Univerzummal ahhoz, hogy megértsük végre a Halak legmélyebb üzenetét, hogy mindenki és minden EGY. A földi lét csak egy átmeneti szakasza létezésünknek. Itt is vagyunk, meg ott is. Testben itt vagyunk, de lélekben egyek vagyunk. Össze vagyunk kötve tudatalatt és ami az egyik emberrel/-ben történik az hatással van másokra is. A Halak Chiron+Nap+Hold együttállás olyan gyógyulási lehetőségeket ad most, amelyeket mindenképp érdemes kihasználni. A Halak jegyében a lélek már nem aggódik a földi sík gondjai miatt, nem követelőzik, nem haragszik és nem dédelgeti a sérelmeit. Egyszerűen csak elenged és úszik tovább, hiszen a megértés, a nem földi eredetű tudás birtokában nincs is miért aggódnia.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Tizenkét nap múlva, amikor a Nap a Kos jegyébe ér, elkezdődik az asztrológiai új év, vagyis elkezdődik a következő napciklus. Addig pihenjünk meg lelkileg és ha tehetjük fizikailag is, tartsunk egy kis számvetést magunkkal. Csendesedjünk el, teremstük meg a magunk belső csendjét, amennyire csak lehet. Ne foglalkozzunk semmivel, ne olvassunk rossz híreket, tegyük félre az aktuális terheket. Kizárólag magunkra figyeljünk, gondolatmentesen, de a fókuszt megtartva belső világunk felé. Maradjunk így, ameddig csak lehet, 5 percig, fél órát, 2 órát…stb., majd mondjuk ki hangosan azt, amit érzünk. Ha negatív az érzelem, engedd el és mondd ki hangosan. Ha kérni szeretnél az Univerzumtól, mondd ki hangosan és képzeld el, hogy máris sikerült és megkaptad. Teremts a gondolataiddal!

Békét, egészséget, szeretetet, anyagi biztonságot és kiegyensúlyozott női létet kívánok minden kedves Nőtársamnak!

 

 

 

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page