Névjegy

Irányzataim

esoteric-652639_960_720Gyermekkorom óta érdekelt az asztrológia, mindig is érdekes volt számomra a csillagászat, a pszichológia, az ember maga, a létezésünk értelme, a szellemtudományok, az asztrozófia, és a világ működésének mozgatórugói. Rengeteg témába vágó irodalmat és tanulmányt habzsoltam be az évek folyamán, számos képzésen vettem részt, vannak kedvenceim, de sosem követtem „ész nélkül” senki elméleteit. A jelenleg rendelkezésre álló információ áradatból igyekszem leszűrni azt, ami nekem szól, ami valóban működik a gyakorlatban, és azt, ami értékes adalékkal formálhatja a folyamatosan alakuló világképemet. Az asztrológián belül a humanisztikus, a pszichológián alapuló, az asztrozofikus irányzat, valamint a karma asztrológia áll hozzám a legközelebb. Nagy hatással volt rám számos pszichológus, filozófus, tudós és szellemi mester munkássága, úgy, mint, Müller Péter, Rudolf Steiner, Váradi Tibor, Dr. Vekerdy Tamás, Prof. Dr. Bagdy Emőke, Albert Einstein, Nicola Tesla, Isaac Newton, Eckhart Tolle, Judy Hall, Stephen Arroyo…stb., de a legtöbbet a mesteremtől, Griga Zsuzsanna karma asztrológustól tanultam a Tiszta Forrás Intézetben, aki a transzcendentális karma asztrológiai irányzatot képviseli. Nagy öröm volt számomra, hogy megtanulhattam tőle a karmikus asztrológiai képletfejtés módszerét és az előrejelzés mesteri szintjeit. Hiszem, hogy az asztrológia, mint bármely más tudomány esetében, nem állhat meg egy ponton, és remélhetőleg nem is fog. A tradicionális asztrológia csodálatos alapokat nyújtott a mai kor asztrológusainak, de ma már tudjuk, hogy a Föld nem lapos és a Nap nem kering a Föld körül. Ma már gigantikus méretű távcsöveink vannak, és tudunk a transzcendens égitestek létezéséről is. Hát miért ne használhatnánk azokat az asztrológiában? Úgy vélem, hogy nyitottnak kell lenni az új felfedezések iránt, mert az asztrológia egy folyamatos megfigyelésekkel és kutatómunkákkal járó terület, nem tudhatjuk, hogy mennyi mindenről nem tudunk még! Érzéseim szerint, ez még csak a kezdet, a jéghegy csúcsa.

Horoszkópfejtés – ahogy én csinálom

NegyzetA horoszkópolvasáshoz jókora adag intuíció és belső nyitottság kell, egy olyan tudatállapot, ami jól rezonál a harmadik szem működésével. Ezt a titkos térképet nem lehet csakúgy kilogikázni, illetve próbálkozni lehet, de nem sokra megyünk vele, mert csak vaktában találgathatunk maximum.

Fontos leszögezni, hogy:

1. A horoszkóp nem nyílik meg mindenkinek, csak aki arra „érdemes”. Illetve olyan szinten nyílik meg, mint amilyen szinten a horoszkopfejtő éppen tart.

2. A horoszkóp sokkal mélyebb rétegekkel bír, mint azt gondolnánk, nem szabad elsőre véleményt formálni, vagy rögtön egy elemet kiemelni és az alapján véleményt formálni. Az “Egy jel, nem jel.” elvét követve érdemes a képletfejtés során haladni.

3. Az analógiák tárháza majdhogynem végtelen egy adott kozmikus helyzetre, hiszen ahány ember, annyiféle küldetés, tudatszint, korábbi tapasztalás és megélés van. Nincsenek fix “receptek”, hiszen ugyanazon bolygó hatásokra mindenki másképp reagál.

4. Vannak dolgok, amiket semmilyen szinten nem mutat a képlet, – na ehhez kell egy kis égi segítség, intuitív képesség.

5. A horoszkóp minden egyes alkotóeleme a lélek gondosan kidolgozott terve és térképe. Minden apró részlet egy felsőbb szintű elgondolás eredménye, amelyek együtt mind azt szolgálják, hogy a kijelölt úton végighaladjunk.

Asztrológiai hitvallásomsolar-system-566537_960_720

  • A hagyományos asztrológia rendben van, mindaddig, amíg nem predesztinál és determinál. Rendkívül ártalmasnak tartom, ha valaki asztrológusként “beprogramoz” eseményeket vagy hiedelmeket egy másik ember életébe.
  • Hiszek a szabad akaratban és a karmaoldásban. A szabad akaraton a szabad választást értem. Korábbi tapasztalataink, fogadalmaink, hiedelmeink feloldást nyerhetnek bizonyos mentális technikákkal és kitartó belső munkával.
  • Számomra nincs olyan, hogy „rossz” bolygóállás, „rossz” képlet, de a bolygók kozmikus helyzetét sem bélyegezném meg riasztó megnevezésekkel. Ez nagyon félrevezető lehet a fejtés során, hiszen a képlet egésze számít!
  • Nincs olyan, hogy „ártó” bolygó vagy csillag! A horoszkóp a lélek terve, minden úgy tökéletes benne, ahogy van, akkor is, ha még nem látjuk a magasabb szintű összefüggéseket. Minden értünk történik, ami kellemetlen, az meg főleg.
  • Nem jósolok, mert az asztrológia véleményem szerint nem jóslásra való. A jövő képlékeny, talán még a múlt is. Lehetőségek és irányok vannak, de kőbe vésett történések nincsenek. Az egyén tudatszintjétől és a jelen döntéseitől függ az egyén jövője. Az asztrológiai prognózisok sokkal inkább irányvonalakat és lehetőségeket mutatnak, mint konkrét eseményeket.
  • Az asztrológia legfőbb értéke az önismeret szerzésben és a pszichodinamikai folyamatok mélyebb szintű megértésében rejlik.
  • Az asztrológus nem fogja megváltani senki életét, de konkrét kérdésekre nagy valószínűséggel tud majd válaszolni. Az asztrológus csak segíteni tud a döntésben, noha dönteni és cselekedni a kérdezőnek kell.
  • Minden egyes lélek, aki testet ölt, sohasem érkezik cél nélkül. Életünknek magasabb rendű célja és értelme van. Maga az életcél lehet kisebb fejlődési szakasz, vagy egy konkrét életérzés megtapasztalása is, amelyen felül kell kerekedni. Nem kell mindig nagy dolgokra gondolni, nem kell mindenkinek megváltania a világot. Néha már az is óriási eredménynek számít, ha valaki  képes meghaladnia a saját önkorlátozó hitrendszerét egy inkarnáció során. Az egyes életcélok soha össze nem hasonlíthatók másokéval, hiszen mindenki más szinten tart éppen, más az irány, amerre tart, és más múltbéli hozadékkal rendelkezik.

Tapasztalataimastrology-993127_960_720

Több, mint 15 éve foglalkozom hivatásszerűen emberekkel, de már gyerekkoromban is korrepetáltam, és tanítottam másokat. Az asztrológusi tanácsadói tevékenységem az ismert közösségi oldalon, egy zártkörű csoportban kezdődött pár éve, amely hobbiból kinőve magát, életformámmá vált. Rengeteg horoszkópvizsgálat, tanácsadás, és sokévnyi tanulás áll mögöttem, de hosszú még az út, folyamatosan képzem magam. A hozzám kérdéssel fordulóknak nem szimplán asztrológiai ismereteket közvetítek, hanem egy egész életszemléletet képviselek, amely a saját élettapasztalataimon alapszik. Megjártam a poklokat én is, mint bárki más, rengeteg küzdelem áll mögöttem, a tanácsaimmal tapasztalatból tudok segíteni. Az eredeti hivatásomat illetően, angol nyelvtanár vagyok, fordító, író és szinkrondramaturg. Az egyetemen tanultam pszichológiát, majd grafológus és rajzelemző képzésen vettem részt. 1994-ben végeztem Agykontroll tanfolyamot, melynek technikái jelentős mértékben segítették az életem. Az intuícióm használata ma már teljesen természetes számomra. Éltem egy ideig külföldön, a szakmámban elértem, amit csak lehetett (nemzetközi sikerek), kaptam elismeréseket (Cambridge, UK), volt saját nyelviskolám, majd az anyaság lett a munkám. (Kőkemény nonstop szolgálat.) Az asztrológiai tanulmányaimat több helyről ollóztam össze, de a legtöbbet a Tiszta Forrás Intézetben tanultam Griga Zsuzsanna karma asztrológus mesternél.  A szabadidőmben pedig: hát mi más, mint az asztrológia! Írok, tanulok, tanácsot adok, tanítok.

Tanítani és segíteni jöttem. Az indigó típusú emberek táborát gyarapítom (szembemegyek mindennel, ami elavult, poros, mihaszna), a jövőképem és az ideáim gyakran megelőzik a kort, amelyben élek. Vannak vízióim a jelenről, de főleg a távoli jövőről. 14 éves koromban lettem vegetáriánus, nem hordok bőrkabátot, nem veszek bőrtáskát, nem pazarlom a vizet és az áramot, nem tépem le a virágokat, igyekszem óvni a Földet, amennyire csak lehet. Egy amerikai vegán oldalon olvastam nemrég, hogy: „Think globally, act locally.” – amellyel mélyen egyetértek. „Gondolkozz globálisan, cselekedj helyben.” A vizes-tüzes személyiség jelölőimnek köszönhetően rendkívüli intuícióval rendelkezem, érzékelem mások lelkét, belelátok emberek életébe, de mindig óvatosan adom a válaszaim, mert a jövő kimenetele mindenkinek a saját maga felelőssége. Dönteni az embernek mindig magának kell, hiszen az ő életéről van szó, és a saját lelkénél jobban senki sem tudja a felszín alatti és feletti motivációkat.

Hiszek az elme teremtőerejében és a lélek jó szándékában. Mindenkinek van egy adott sorsa és célja, de az nem zárja ki azt, hogy boldogok, elégedettek, és hálásak legyünk azért, amit kaptunk az élettől. Az élet egy ajándék és hatalmas lehetőség nagyon sok mindenre.

Köszönöm, hogy itt vagy és velem tartasz!

Csörsz Melinda Anita

astro coach, karma asztrológus

truepowerastrology@gmail.com
MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page