Péntekre pontosodik be egy Masni nevű zárt fényszög alakzat a Vénusz, a Neptunusz, a Jupiter és az Uránusz között. Ahogyan az ábrán is láthatjuk, a konfigurációban két darab oldott oppozíció kialakít egy szimmetrikus négyszöget, amelyben minden résztvevő valamilyen dilemmának az oldópontja is egyben. A szimmetriában mindig benne van egyfajta egység, határozottság és harmónia, – akkor is, ha a fényszögek egyébként sok feszültséget, frusztrációt vagy kívülről érkező támadást jeleznek, ezért a kezdeti nehézség ellenére ez a konfiguráció mégiscsak sikert közvetít.

A diszharmonikus fényszögek nagy mértékben felelősek a belső konfliktusokért és az élet nehézségeiért, de éppen ezért a személyiség fejlődés szempontjából is sokszor azok a leghatékonyabbak.

Ebben a fényszögképben tehát négy égitest vesz részt, nemcsak a külső körön, de a belső körön is létrejönnek az egyes témakörök közötti kapcsolódások. Belülről két darab ütközést, azaz szembenállást láthatunk, kívülről pedig két-két darab szemi-kvadrát és szeszki-kvadrát fényszöget. A szembenállások mindig dilemmákat hordoznak magukban, mivel itt nem személyes horoszkópról van szó, hanem az égen vándorló égitestekről, a dilemmát egy külső hatás fogja jelenteni, amelyet többnyire kivetített formában tudunk megélni. Jön egy élethelyzet, vagy egy személy, aki felforgatja az állóvizet, főleg a párkapcsolatok terén, mivel a Vénusz a négyszög egyetlen személyes bolygója. A Vénusz a harmónia-, és pénzteremtés, a szerelem és a nőiesség szimbóluma, most feszültségbe került a retrográd irányú Neptunusszal, ami hozhat egyfajta kiábrándulást, melynek egyenes következménye a tisztánlátás. Az Uránusz által hirtelen, a semmiből jön egy felismerés vagy felébredés, ami abszolút oldja ezt a dilemmát. Nem kell többé áldozati bárányt, vagy Hamupipőkét játszani, értelmetlenné válik a mártírkodás, és az érzelmi viharokat is szépen le lehet vezetni racionális módon.

Ezen kívül a Szűz jegyében járó Vénusz és a Kosban haladó Uránusz közötti kapcsolat az anyagi helyzettel kapcsolatos hirtelen megvilágosodásokat is jelezheti, zseniális ötleteink támadhatnak, amelyeket most nagy lelkesedéssel a gyakorlati síkon is megvalósíthatunk. Siker, pénz, de akár még hírnév is lehet belőle. Ezt tetézi a Jupiter és az Uránusz kapcsolata, ami hordozza a feszültséget és a dilemmát ugyan, de szintén nagy sikert jelezhet, amennyiben megvan bennünk a kellő érzelmi töltet és motiváció ahhoz, hogy a kezdeti nehézségek ellenére, óriási erőfeszítéssel és szemléletváltással megtegyük az ehhez szükséges lépéseket. A szeszki-kvadrátok (135°) mindig olyan tennivalókat jeleznek, amelyek megoldhatók akkor is, ha kezdetben esetleg reménytelennek érezzük azokat. A Jupiter-Vénusz kapcsolódás egyébként is különleges szerencsét szokott jelenteni, mivel mindketten a szerencse bolygói, noha itt feszültségben vannak, a fényszög alakzat viszi körbe az energiát, ami ezáltal nem reked meg egyetlen ponton. Két életterület összefüggéseit egy harmadik, vagy egy negyedik oldja.

Akinek örökséggel vagy félretett vagyonnal kapcsolatos problémái vagy dilemmái voltak eddig, most pontot tehet az ügy végére, de csak akkor, ha a kezdeti frusztrációk ellenére sem adja fel a küzdelmet.

Olykor azt is érezhetjük az érintett területeken, hogy mindent megtettünk, és innen már nem rajtunk múlik a dolog, a 45°-os kapcsolódások esetén (Jupiter-Vénusz és Neptunusz-Uránusz), ez bizony így is van, itt egy kicsit a türelmet kell gyakorolnunk. Szerencsére mind a négy égitest oldópont is egyben, ezért ez a zárt fényszög alakzat végül sikeres energiákat hozhat a számunkra.

Ez a konfiguráció most az egész emberiségre is hat természetesen, nem csak az egyénre, tehát a világról alkotott kép megváltozása, a kiábrándulás erősen frusztráló hatással bírhat, de nagyszabású változások, fordulatok is létrejöhetnének akár, ha az emberiség eljutna az igazi nagy felismerésekig, tisztánlátásig, és hajlandó is lenne alávetnie magát a változásoknak. Az emberiség mindig is zseniális volt, csak kár, hogy az egyes célok nem egy irányba mutatnak. A társadalmi normáknak sem ártana egy kis változás (pacsirta társadalom, iskola rendszer…stb.), de talán majd egyszer… Az Uránuszban mindig benne van a remény is.

Érdemes megnézni ezt a fényszögképet a saját képlettel összevetve, hogy kiderüljön, milyen életterületeken tehetünk a harmóniáért és a sikerért a leginkább az elkövetkező napokban.  A hangsúly most a hozzáállás azonnali megváltoztatásán és az új stratégiák kialakításán van. A hatásokra 2017.09.28. – 09.30. között, nagyjából három napig lehet számítani.

Szeretettel: Cs. Melinda

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page