Tranzitjelentés – Nap vs. Mars az Ikrek-Nyilas tengelyen

fireA tranzitáló Nap-Mars fényszögkapcsolatok mindig felizzítják a szunnyadó energiákat, különösen az Oroszlán és a Kos területeinken, de a Nyilas területünk sem marad ki a turbótűz effekt alól. Ilyenkor határozottabbak vagyunk, céltudatosabbak, és nagyobb bátorsággal vágunk bele terveink megvalósításába a tüzes területeinken, de úgy általában véve is. Erős kreatív és alkotóenergiák vannak most a levegőben, amelyeket érdemes maximálisan kihasználni, különben a tűz energiák másképp kezdenek el működni, és átfordulhatnak romboló, dühös és támadó szintre. A lobbanékonyság, az ego harcoskodás, az erőszakos akaratérvényesítés nagyobb számban fordulhat elő ezekben a napokban, ezért fontos, hogy ilyenkor is maradjunk tudatosak és emelkedett rezgésszintűek.

A Nap-Mars szembenállás az ego és az akarat energiáit hozza most felszínre. „Okos enged, szamár szenved.” Nem kell mindenáron győzni és felülkerekedni. Nem kell mindig diadalmaskodni mások felett. A bölcs tudja, mikor kell visszavonulni, bocsánatot kérni és csendben kivárni a vihar végét. Ez a szembenállás most az Ikrek-Nyilas tengelyt érinti a születési képlet felett, amely mindenkinél másképp és más területen fog fókuszba kerülni, de az mindenkire vonatkozik, hogy ne ítéljen elsőre, kerülje a felszínességet és az ítélkezést. Az Ikrek két arca szimbolikusan a fény és a sötétség, csak a tudatosságunk szintjétől függ, hogy melyiket fogjuk megmutatni magunkból. Mivel a változó minőségbe tartozik ez a két jegy, ezért meglesz a kellő rugalmasságunk és spontaneitásunk ahhoz, hogy ne ragadjunk bele a sötét maszkba, amelyet időnként magunkra öltünk.

A Nyilas Telihold csak fokozza majd ezt a feszültséget, mivel a Hold és a Mars szoros együttállásba kerül szombat éjjel és vasárnap reggel, ezért az érzelmeink terén is előjöhetnek a zabolázatlan energiák, a régi sérelmek, amelyeket csak hordoztunk magunkban eddig. Most minden terítékre kerülhet és nyílt lapokkal lehet végre játszani, de lényeges, hogy ne veszítsük el a fejünket, bármennyire is idegesít valaki vagy valami.

türelemPróbáljunk meg higgadtan beszélni és cselekedni ha vitába keveredünk, hiszen, ha tudatosak vagyunk, tudunk a másik fejével is gondolkodni és érezni. Használjuk a meglévő empátiánkat most is, (ahogy mindig), és képzeljük magunkat a másik ember helyébe, hogy vajon neki hogy eshetnek a hirtelen felindulásból célzott szavaink, „nyilaink”. Az egyetemes törvények azt sugallják, hogy bánjunk úgy embertársainkkal, mint ahogyan mi is szeretnénk, hogy bánjanak velünk. Fontos, hogy képesek legyünk beismerni a saját hibáinkat és őszintén tudjunk kommunikálni egymással, kerülve a különféle egócsatákat.

Aki végképp nem tud mit kezdeni magával és a felgyülemlett tüzes energiáival ezen a hétvégén, az menjen el sportolni, kirándulni, vagy meditáljon, hallgasson relaxáló zenéket, esetleg keresse fel rég nem látott partnerét…

A lényeg, hogy ezeket az energiákat ne pusztításra használjuk, hanem építésre, alkotásra, terveink megvalósítására. Óriási energia ez, bánjunk vele ügyesen!


MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page