Az Ikrek jegye a horoszkópban

twins-684015_960_720Az ókori görögök és rómaiak szerint az Ikrek csillagképben egy testvérpár található – Castor és Pollux -, akik egy halandó anyától, Lédától, és két különböző apától származnak. Castor apja egy spártai király volt (Tündareosz), ezért ő halandó volt, fivérének, Polluxnak viszont Zeusz, a főisten (Jupiter) volt az apja, ezért ő halhatatlan volt. Amikor a halandó Castort megölték, a testvére, Pollux nagyon rosszul viselte fivére halálát, ezért azt kérte apjától, Zeusztól, hogy tegye őt is halandóvá, és segítsen neki meghalni, hogy ismét a testvérével lehessen. Zeusz inkább más megoldást választott. Azt javasolta a fiának, hogy ossza meg a halhatatlanságát a testvérével, és a testvéri szeretetük jutalmaként az égre helyezte Castort és Polluxot az Ikrek csillagképbe, hogy ezután örökre együtt maradhassanak.

Az Ikrek jegye kettős jegyként többféle jelentéstartalommal is bír:

1. Fény és sötétség

Benne van az emberi természet kettőssége, az ember két arca, amely lehet angyali és démoni akár egyszerre is. A dolog lényege: a tudás, a megismerés és a tapasztalás. Ha az emberi értelem megismeri a saját kettős természetét, máris megtette az első lépéseket a tudatosság felé.

2. Szellemiség és szeretet

A szellem és a lélek kapcsolata örök, hiszen elválaszthatatlanok, akár csak Castor és Pollux az égbolton. Fontos, hogy elfogadással legyünk egymás iránt akkor is, ha meglátjuk a másikban a halandót, az esendőt vagy a kettős természetet.

3. Kapcsolatteremtés, megismerés, tudás és információ megosztás

A földi síkon szerzett tapasztalatok nem kis részét az információ begyűjtése alkotja. Tudni kell felismerni a rengeteg információ áradatból, hogy mi az, ami fontos, ami lényeges, ami hamis és tudni kell kezelni az ellentmondásos eszméket. Az Ikrek jegyében benne van a „hiszem is meg nem is” kettőssége, de tisztán látni csak akkor lehet, ha a szívből érkező megértés vezérli az embert.

Az Ikrek típusú szülött jellemzői (Nap, AC, vagy születési uralkodó)

Az Ikrek jegye levegős elemű és változó minőségű jegy, tehát könnyedséget, lazaságot, és rugalmasságot ad az egyénnek. Erőssége a spontaneitás: az Ikrek szülött térkép nélkül is nekivág az útnak, ’majd csak lesz valami’ alapon bátran megy bele a különféle szituációkba. Az információt menet közben szedi össze, gyorsan dönt, noha egyszerre több dolog is leköti a figyelmét. Ettől gyakran válhat szétszórttá vagy szétesetté, különösen, ha kimeríti magát és nem pihen eleget. Érzékeny testrészei az idegrendszer, a váll, a karok és a tüdő.

Nagyon jó kapcsolatteremtő képességekkel rendelkezik, igazi társasági lény, bárkivel, bárhol megismerkedik és összebarátkozik. Ő a riporter, az újságíró, a tv bemondó, a közvetítő, a tanár, az író, aki nonstop informálódik, kíváncsian figyel, közvetít, mindent tudni akar, de elmélyülni már nem szeret, mivel arra sosincs ideje. Megkérdezi, hogy vagy, de mire kimondod, már másra figyel, máshol jár az esze, még az arcát is elfordítja, sőt, már nincs is ott. Állandóan megy otthon a tv, a rádió, kezében a telefon, a kapcsolat a külvilággal nála folyamatos. Még álmában is ügyintéz, hétköznapi dolgokkal álmodik: vitatkozik, dolgozik, tesz-vesz. Nehezen alszik el, forog az agya, képtelen leállni és lazítani. Napközben igazi kis energiabomba, mindig van valami programja, öt percig sem tud nyugton ülni.

Az Ikrek jegyével keveredve a többi jegy úgy ötvöződik, hogy azok könnyedebb formát kapnak, ami kimondottan jót tesz a visszahúzódóbb vagy félénkebb jegyeknek, mivel segíti a kapcsolatteremtő képességüket.

Ikrek Hold

A Hold a születési képletben az érzéseinket, a belső világunkat, a tudatalatti rétegeket, az érzelmi biztonság megnyilvánulásait, az ösztönös reakciókat és az anyaképet szimbolizálja.

Az Ikrek Hold érzelemvilága könnyed, mint a szél, kapcsolódik is meg nem is, és nagy igénye van a változatosságra. Nem igazán szeretne erősen kötődni, kár is lenne ezt forszírozni nála. Akkor boldog, ha laza szeretetben élhet, ahol nem érzi magát megkötözve. A párkapcsolataiban nála a beszélgetéseken, az azonos szellemi szinten, az intellektuális egyezésen van a hangsúly. A szeretetét szavakkal fejezi ki és neki is erre van a leginkább igénye. Nála a szavaknak varázserejük van, akár ő mondja, akár ő kapja. Az édesanyjával baráti a viszonya, akitől gyerekkorában sokat tanulhatott. Ikrek Holddal a szülött gyorsan alkalmazkodik és könnyen túlteszi magát a történéseken. Mások ezért gyakran felszínesnek vagy érzelem nélkülinek gondolják, de a születési képlet általában nem csak Ikrek jegyű elemekből áll, – tehát valószínű, hogy mégsem olyan felszínes az illető.

Ikrek MC vagy Merkúr a X. házban

A szülött nagyon erős közlésvággyal rendelkezik, bármilyen hivatást is választ, a kommunikációs képességeit nagyon jól tudja kamatoztatni. A szövegével bárkit meggyőz bármiről. Szeret beszélni, beszédet tartani, bárkit rábeszél bármire, kiváló menedzser, közvetítő vagy tanár lehet belőle. A média és hírközlés szakma is jól megy neki, de a kereskedelemben is nagyon ügyes. Folyamatosan tanul és tanít egyszerre, hiszen az információt, amit megszerzett azonnal tovább is adja másoknak.

Ikrek IC

Igényli az odafigyelést és erősen hat a gondolkodására a családi háttér, amelybe született, de viszonylag hamar kirepül a családi fészekből, mivel néha tehernek érzi a család visszatartó erejét. A legkönnyebben a családtagjaival kommunikál, köztük érzi biztonságban magát. Az otthontanulás az Ikrek IC esetében nagyon sikeresen tud működni. Nyilas MC-vel nagy terveket szövöget, feladata, hogy az információból, amit összegyűjtött bölcsességre tegyen szert. Közel áll hozzá az idegen kultúrák megismerése és az új ismeretek továbbítása. (pl. nyelvtanár, idegenvezető..stb.)

Ikrek DC

Párkapcsolataiban és úgy általában az emberi kapcsolataiban is az intellektus az, amit keres. A közös érdeklődési kör, az órákon keresztül tartó beszélgetések és a szellemi kapcsolódás motiválja a leginkább. A könnyed, kötetlen kapcsolatok érdeklik, amelyek spontán keletkeznek és gyakran jönnek-mennek az életében. Szüksége van a változatosságra akkor is, ha évtizedekig él ugyanabban a párkapcsolatban. A szülöttnek figyelnie kell arra, hogy az emberi kapcsolataiban ne csak racionális síkon közelítsen, mert az érzelmek nem mindig a logika útját választják. Nem kell mindent megmagyarázni és értelmezni. Csak élvezni kell a pillanatot és a jelent.

Az Ikrek jegyébe eső ház a horoszkópban

Ezen a területen beszédesebbek, könnyedebbek, rugalmasabbak vagyunk, mint máshol. Hajlamosabbak vagyunk elpetykálni az adott területünk részleteit, de könnyen túltesszük magunkat a nehézségeken. Itt nyíltabbak, közvetlenebbek vagyunk akkor is, ha egyébként ez nem jellemző ránk. Gyorsan reagálunk és jól alkalmazkodunk a változáshoz. A Merkúr helye a képletben pedig megmutatja, hogy hol tudjuk még a leginkább kamatoztatni ezen tulajdonságainkat. A gondolkodásunk ötvöződik a Merkúr jegy- és házhelyzete szerinti analógiákkal. Pl. A Merkúr az MC mellett a X. házban a beszédkészséggel segíti a karriert, az információ begyűjtésével a szellemiséget, a házhelyzet pedig kitartást ad a tanuláshoz, valamint ösztönzést a tanításhoz és az íráshoz.

Híres Ikrek

Oprah Winfrey, Angelina Jolie, Colin Farrell, Marilyn Monroe, John F.Kennedy, Sigmund Freud, Clint Eastwood, Jacques Cousteau

 

 


 

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page