2017. szeptember 22.-én az őszi napéjegyenlőséghez érkezünk, amikor hivatalosan is kezdetét veszi az ősz, de ennek közeledtét már az időjárás is jócskán jelezte nekünk az elmúlt napokban. Ettől a ponttól kezdve a nappalok látványosan rövidebbek lesznek, egyre kevesebb fényt kapunk az égről, és elkezdődik a befelé figyelés időszaka, mely során a belső fényre helyeződik a hangsúly. A mai napon a Nap a kardinális-levegős Mérleg jegyébe lép, ami mondhatni nagy felszabadulás lesz a befeszülő, antispontán, szöszmötölő Szűz hava után. Végre kapunk egy kis fellazulást, könnyed, laza energiákat a hétköznapjainkhoz. Most az emberi kapcsolatok kapnak kiemelt szerepet, a társasági összejövetelek, a nagy beszélgetések, de legfőképpen a párkapcsolatok lesznek a fókuszban. A Nap, mint fő illuminátor a Mérleg havában a kapcsolatainkat világítja meg, ad egy kis plusz energiát ahhoz, hogy újra harmóniát hozzunk a társasági életünkbe. Most már mindenki visszatért a nyaralásból, lehet újra találkozni a barátokkal, a rég nem látott ismerősökkel, és együtt elmélkedni a világ nagy dolgain. Ezt remekül segíti a jelenlegi Merkúr-Plútó trigon kapcsolódás, amely által az igazán mély beszélgetésekre lehet sort keríteni. A kommunikációnak most átfordító, transzformáló ereje lesz egy rövid ideig.

A Mérleg a Zodiákus egyetlen tárgy szimbóluma, tehát segíti a tárgyilagos és diplomatikus hozzáállást másokhoz. A párkapcsolatokban a Mérleg jegye az, aki a leginkább képes a másikkal félúton találkozni, anélkül, hogy beáldozná önmagát a másikért. A Mérleg a Kos jegy ellenpólusa, de középen, azaz félúton összeérnek. A Mérleg havában sok olyan szituációba kerülhetünk, amikor rádöbbenünk arra, hogy kapcsolódni, másokkal együttműködni nem is olyan rossz dolog, sőt, nagyon is szükséges és elkerülhetetlen. A saját akarat és a másik fél szándéka közös nevezőre hozható. Az egyedülállókban ilyenkor megnövekedhet az igény a párkapcsolatra, a társra, ami nem véletlen, hiszen itt az ideje társaságba járni, ismerkedni, de legalábbis lélekben nyitni mások felé.

Szeptember 20. és 27. között lesz a legalkalmasabb időszak az ismerkedésre. Ebben a terminusban ugyanis a Vénusz, a harmónia, a szépség, a szeretet, és a szerelem bolygója áldásos kapcsolatba kerül a Juno nevű aszteroidával, amely a hivatalos társ, a feleség, a „First Lady” archetípusát képviseli. A Juno pedig szorosan együtt áll az Astraea nevű égitesttel, ami így a karmatörés és a sorsváltoztatás lehetőségét is nyújtja egyben. Aki nem szeretne többé egyedül lenni, most változtathat ezen, aki pedig a meglévő párkapcsolatát szeretné elmélyíteni, annak is kedvez a következő négy hét, de főleg a Mérleg hónap első hete lesz a legerősebb ilyen szempontból. A Vénusz ezenkívül kap még egy kis jupiteri hatást, szeptember 23. és 25. között egy különleges, szeptil nevű fényszöggel kapcsolódnak, amely a 7-es szám rezgését, és a neptunuszi energiákat közvetíti. Egyrészt intuitív módon tudunk választani, megnyilvánulni nemcsak a párkapcsolatok terén, hanem az anyagi természetű döntésekben is, másrészt a feltétel nélküli szeretet is átszövi néhány napig a hétköznapokat. (Aztán majd jön a Mars-Vénusz együttállás, az Uránusz-Vénusz 135°, úgyhogy nem fogunk unatkozni most sem…)

A hagyományos asztrológia szerint a Mérleg uralkodó bolygója a Vénusz, de a karma asztrológiában egy égitest, csak egyetlen jegyet uralhat, ezért a Mérleg jegyéhez a Transzplútó nevű, kentaur típusú égitestet kapcsoljuk, amely az áthidalás és dimenzióugrás képviselője a születési képletben. A területen, ahol állt a születés pillanatában, képesek vagyunk áthidalni a problémákat, felülkerekedni, és más perspektívából szemlélni a történéseket. A kiegyensúlyozott párkapcsolatokhoz is pont erre van szükség, hogy gondolatban egy kicsit ki tudj lépni a saját szerepedből, és a másik helyzetébe is bele tudd képzelni magad. Az Én és a Te félúton találkozhat, ha egyikük sem akar a másikon felülkerekedni, de az alulmaradás sem megoldás a számukra. A Mérleg serpenyője kiegyenlíteni szeretne, mivel a balansz a lényege az egész létezésnek.

A Mérleg életterület tehát most fényt kap, érezzétek jól magatokat, kívánok mindenkinek csodás és vidám őszi napokat!

 

 

 

Szeretettel: Cs. Melinda

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page