Ma délután pontosodik be a Merkúr-Plútó együttállás a Bak jegyében, (este 21:45 körül éri el a 0°-os hatótávolságot), ami nagyjából évente egyszer szokott bekövetkezni. Ha a görög mitológiára fordítjuk ezt le, Hermész, a hírvivő találkozik Hádésszel az alvilág urával, akivel ketten együtt a szavak és a gondolatok teremtőerejével szövik át azt a túlélő képességet, amit itt a földi síkon tudunk felhasználni. Ma már nem számít újdonságnak, hogy minden gondolatnak és kimondott szónak súlya van, de ma délután és este ez különösen érvényes lesz. Nagyon vigyázz, hogy mit mondasz, mert akár teljesülhet is! Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen gondolatokkal élsz nap, mint nap, mert a gondolataid határozzák meg a hangulatod, a hangulatod az egész napod, a napjaid pedig az egész életed.

A Merkúr az asztrológiában többek között az információáramlás, a tanulás, a tanítás, az ismeretszerzés, a kommunikáció, és a közlekedés szimbóluma. A Plútó a psziché mélyén rejtőző, alaposan eldugott tartalmakat, a tabutémákat jelöli, amelyekről nem szívesen beszélünk, még akkor sem, ha magunknak kellene bevallani valamit. A Merkúr segítségével most picit megnyithatjuk lelkünk alvilágát, feljöhetnek azok a témakörök is, amelyekkel nem szívesen néztünk eddig szembe, legalább önmagunknak ne hazudjuk el a dolgokat. A Plútó a transzformáció, a katarzisból fakadó átváltozás felelőse is, ma a szavainknak és a kommunikációnknak különös mértékű átalakító ereje van, és a Bak jegyében mindezt felelősségteljesen tudjuk felhasználni. A Bakban haladó Merkúr segítségével most racionális, praktikus, megoldás centrikus, és logikus levezetéseket tudunk adni a felmerülő problémáinkra. Most nincs helye a mellébeszélésnek, a felszínes kis csevegéseknek, a Bak Merkúr kizárólag a lényegre koncentrál, a locsifecsi témákba inkább bele sem kezd, untatja is. Szóval ma bátran kimondhatod a lényeget, azt is, amit eddig nem mertél, mert a szavak által feljöhetsz a saját alvilágodból, és megszabadíthatod magad a nyomasztó, régóta cipelt, feszítő érzelmektől vagy sötét gondolatoktól. Nincs mese, ki kell tenni a kártyalapokat, színt kell vallani, és a mentális hozzáállásodat azonnali hatállyal megváltoztatni, mivel a gondterhelt ember sokszor maga csinál problémát egy adott élethelyzetből. Vannak olyan helyzetek, melyek során nincs lehetőség arra, hogy az érzelmeidet rendbe rakd, hogy kimondj olyat, amit nem illene, vagy a szituáció nem teszi lehetővé a tiszta játszmákat, ezért aztán a haragot, sértettséget, fájdalmat…stb. lenyomod a tudatalattiba, ahol időzített bombaként ketyeg a negatív érzelemáradat órája. Ezeket igenis fel kell hozni a mélyből, ki kell mondani és ennyi. És ha belegondolsz, „Nincs jó, vagy rossz, gondolat teszi azzá.” – ahogy Shakespeare is megírta, ha transzformálod a gondolataidat, transzformálod az életed is. A gyökeres változások akkor jönnek, amikor megjártad a poklok poklát, majd egyszercsak elkezdesz felfelé jönni, és mire teljesen felérsz, egy minőségi átalakuláson mentél keresztül.

A Plútó-Merkúr szövetséget ma Zeusz is megtámogatja, méghozzá egy Jupiter szextillel a Skorpió jegyéből, aki felturbózza a mai teremtőerőt, és mivel fix jegyről van szó, megtartó erőt is képvisel. Ezzel a fényszöggel megjelenhet egy kívülről érkező történés, ami által gyökeresen átalakító erejű megértésre tehetünk szert. Levonjuk a tanulságot, és új szinten folytathatjuk az adott élettémát. Sokszor a fájdalmas megélések hozzák el a szemléletváltást, de a Jupiterben mindig ott van az optimizmus, a jövőorientáltság, és a hit abban, hogy majd egyszer igenis elérjük a céljainkat.

A mai napon jelen lesz egy kis tudatossági krízis a Nap-Hold fix kvadrát miatt, de a Bika elején haladó Pallas Athena segíteni fog a bölcs és a megfontolt döntések meghozatalában, amikor a Hold egy rövid ideig együttállásban lesz vele. A jelszó itt is a szemléletváltás, érdemes odafigyelni, hogy mit akar a lelkünk, mit az eszünk és mi szolgálja az egófejlődésünket.

Hát úgy látszik, hogy ma egy ilyen gondolkodós, lelkizős, varázslós, átalakulós napunk lesz!

Kívánok mindenkinek varázslatosan szép napot!

 

 

Cs. Melinda

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page