Karrier, siker, önérvényesítés

manager20A mai világban az érvényesüléshez szükséges némi extra képesség is, mivel nem elég szimplán tehetségesnek lenni valamiben, tudni kell magunkat előre tolni, megmutatni, eladni és a képességeinket anyagi értékké kovácsolni. Ahhoz, hogy valaki sikeres legyen és anyagi értelemben gazdag, nem árt, ha van benne jóadagnyi önmenedzselő képesség is. A legtöbb kiemelkedő sportolónak, tehetséges színésznek vagy énekesnek van menedzsere, – de mi a helyzet az átlag emberrel, aki a túlélésért küzd, netán tehetséges, mégsem tudja a különleges képességeit kamatoztatni?

Manapság már rengeteg menedzser képző könyvet lehet beszerezni, egyik jobb, mint a másik, de mindegyiknek van pár közös pontja, vagyis ugyanaz az üzenet szól belőlük, hogy:

 • Legyél bátor, merj hibázni, merj kockáztatni, ne félj semmitől, ne hallgass a negatív szóra, ne törődj az irigyekkel, merj változtatni, legyél rugalmas, legyen benned kitartás, céltudatosság, elszántság, legyen határozott fellépésed és néha próbálj ki új utakat is, ne mindig a régi jól bevált módszereket használd!

A fenti felsorolástól függetlenül pedig, ami a legfontosabb,  – az élet minden területére érvényes! -, hogy legyen benned MOTIVÁCIÓ. Motiváció nélkül nincs eredmény, legyen szó továbbtanulásról, társkeresésről vagy pénzszerzésről.

Ezenkívül fontos az üzleti érzék, a rábeszélő képesség, egy bizonyos szintű gátlástalanság és jókora intuíció, mivel tudni kell kiszimatolni a lehetőségeket.

Ha ezeket a tulajdonságokat asztrológiai szempontból vizsgáljuk, szinte az összes jegyet és bolygót fel tudjuk sorolni, vagyis, minden ember születik olyan tulajdonsággal, amelyet fel tudna használni az önmenedzseléséhez, ha akarna. Ha nincs motiváció, vagy nem elég erős, akkor evidens, hogy nem lesz belőle semmi.

A menedzseri adottságok jelölői a születési képletben

Ha az alábbi elemek dominánsak a képletünkben, jó eséllyel tudjuk magunkat és céljainkat megvalósítani:

 • kardinális minőség dominanciája (Kos-Mérleg, Rák-Bak) – főnök típus, jól szervez, rendez, dirigál, jó menedzser
 • kiemelkedő kommunikáció (Ikrek, Merkúr hangsúlya)
 • átlagon felüli kezdeményező képesség – Mars, Kos hangsúly (Kos Nap, AC, Mars a Kosban, vagy I. házban)
 • tüzes jegyek dominanciája, Kos vagy Oroszlán Nap különösen erős + Jupiter kapcsolata ezekkel az elemekkel
 • Jupiter fényszöge AC-vel, Jupiter az I. vagy X. házban, de az 5. házban a vállalkozásoknak, a 2. és 8. házban pedig az anyagi helyzetnek és a befektetéseknek kedvez. Jupiter-Mars fényszög átlagon felüli bátorságot ad a szülöttnek.
 • uránuszi energiák, amelyek segítik az üzleti érzéket, felismerni azokat a lehetőségeket, amelyeket mások észre sem vesznek – Uránusz az AC-n, MC-n, 2. vagy 8. házban, Vízöntő AC, Nap, 2-8. ház, MC, Uránusz-Merkúr fényszög, Uránusz fényszöge az AC-re vagy MC-re
 • újító és kezdeményező energiák együtt – Mars és Uránusz vagy Kos és Vízöntő jegy kapcsolata domináns helyen, AC, MC, I., X., vagy 2.-8. házban
 • mások pénzével való kapcsolódás (befektetések, sötét ügyletek) – 8. ház hangsúlya
 • Szaturnusz vagy Bak dominancia (AC, Nap, MC, X.) kitartást, önfegyelmet és határozottságot hozhat, Szaturnusz fényszöge a Merkúrral vagy kapcsolata az Ikrek jegyével keménységet, jó üzleti taktikázást adhat, „nem enged a 48-ból” , addig nem hagyja el a szobát, amíg meg nem egyeztek (amig az ő akarata nem érvényesült).
 • Neptunusz-Mars, Halak-Kos kapcsolat – intuitív cselekedetek, Neptunusz-Merkúr, Halak-Ikrek kapcsolat – rugalmas és intuitív gondolkodás, gyors alkalmazkodás mentalitásban
 • változó jegyek dominanciája (Ikrek-Nyilas, Szűz-Halak) megadják azt a képességet, hogy ne ragadjunk le egy dolognál, ne törődjünk sokat a hibákkal, a veszteségekkel, vagy az átmeneti nehézségekkel, segítik a gyors talpraállást, a villámgyors alkalmazkodást és az azonnali reakciót a változásokra.
 • erős 5. ház a vállalkozások és a kockáztatások végett.
 • domináns X. ház az elhivatottság, az ambíció és a karrier kapcsán (Nap, AC ura, Merkúr, Bak jegye…stb.).

Az igazán gazdag emberek, akiknek a nevét megőrzi a történelem, nem minden esetben voltak erkölcsös vagy fair-play játékosok. A legtöbbjükből hiányzott az empátia és gátlástalanul használták ki embertársaikat (pl.: John D.Rockefeller, Hetty Green, Steve Jobs), hogy a maguk haszna minél nagyobb kereteket öltsön, még a saját családtagjaikat sem kímélték.

Hetty Green a „Wall street-i boszorkány” (ezt a gúnynevet kapta), még a saját fiára is sajnálta a fizetett orvost. Amikor a fiának megfájdult a lába egy szánkó baleset után, Hetty Green a milliárdos üzletasszony saját maga akarta kezelni a fiát, – mert az ingyen volt – , aminek az lett a vége, hogy a fia lábát amputálni kellett. Hetty Green kegyetlen volt és irdatlan fösvény. Húsz évig hordott egy darab ruhát, és egy elgurult fél centes érmét egész éjjel keresett az ágya alatt. Amikor meghalt, a gyermekei az örökölt pénzből ingyenes kórházat alapítottak. Hetty Green képletében az anyagiasság, a kegyetlenség, az embertelenség jelölői: Skorpió Szaturnusz, Skorpió Merkúr együttállás, Kos Plútó az MC-n (0 fokos Kos MC!) kvadrátban a Jupiterrel 12. házból, üzleti érzéke, mások kihasználása: 8. házas Vízöntő Uránusz kvadrátban a Skorpió Napjával, ami 29 fokon áll (kritikus és karmikus fok). Hetty Green nagy valószínűséggel megbukott élete vizsgáin.

Fontos, hogy mindenki tisztában legyen a saját képességeivel, erősségeivel és gyengeségeivel egyaránt. Merjetek nagyot álmodni, nagy célokat kitűzni, mivel célok nélkül nincs irány sem amerre lehetne haladni! Mindenki ügyes valamiben!

A folytatásban az MC tengely és a hivatás összefüggéseit fogom kifejteni.

Szép nyarat Mindenkinek!

 

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page