2017.06.24.-én 04:30-kor a Hold a Fekete Hold fázisából kilépve az Újhold fázisba lép a Rák jegyének 2°47’ fokán. A Rák jegye a befogadó, passzív, női energiamintázatot képviseli, kardinális érzelmekkel, gondoskodó elvvel és mély intuícióval. Az Újhold, melynek fázisa 2017.06.27.11:14 percig tart, lehetőséget ad nekünk a tiszta érzelmek kiáradására, a múlt tisztázására, a sugallatok magasabb szintű érzékelésére, az érzetek és a megérzések komolyabban vételére. A tudat és az ösztön most kapcsolatba lép, a lélek és az egófejlődés ugyanazt akarja: a kardinális minőséget és a tiszta érzelmi energiákat. Ezt a célt szolgálja az Újholddal szoros paralellben (deklinációs együttállásban) lévő Mars, amely akarattal, tettrekészséggel, érzelmi töltetű cselekvési energiával, valamint erővel telíti az összeforrt Napot és Holdat. Most lesz erőnk mindent megtenni a családért, anyaként a gyerekeinkért, kiállni saját magunkért. A Merkúr három foknyira fog járni az Újhold előtt, tehát értelemmel, logikával, kifejezőkészséggel, érzelmi ráhatásokkal fűszerezi a kommunikációnkat. Képesek leszünk a szavainkkal megfelelően kifejezni az érzelmeinket, az érzeteinket, és mások érzelmeit érinteni a beszélgetések során.

Aki esetleg még/már ébren lesz 04:30-kor (de előtte-utána pár órával is jó), érdemes meditálni egy nagyot, és kérni az égiek segítségét a Rák és a Hold uralta életterületünk, valamint az életcéljaink kapcsán, mivel a Neptunusz a 108°-os tri-decil fényszöggel maximálisan fogja segíteni a módosult tudatállapotba kerülést. Amikor ilyen fényszög alakul ki a Neptunusz és a Hold között, akkor kapcsolatba léphetünk a felsőbb dimenziókkal, a magasabb intelligenciával, az Univerzummal. El kell képzelni az áhított vágy maximális megvalósulását, jelen időben, mintha már rég megtörtént volna az, amire vágyunk. Megfogalmazott, konkrét üzenetben is kell kérni az égiek segítségét. Amennyiben a kívánságunk reális, azaz kivitelezhető, belefér a kereteinkbe, nem ütközik az életcéljainkkal, és megtartjuk a nyitottságunkat, a befogadókészségünket, akkor hamarosan észre fogjuk venni a jeleket és a célhoz vezető lehetőségeket. Azért azt nem árt észben tartani, hogy a pozitív eredményekért mindig tenni is kell, nem elég csak a sült galambra várni. Az égieknek leadott „rendelés” csak egy része a tudatosságnak, itt a Földön nekünk kell cselekedni, hiszen itt és most van emberi testünk, különféle képességeink, adottságaink és lehetőségeink. Nagy pazarlás, ha ezeket nem használjuk ki alaposan.

Figyelni kell arra is, nehogy „túltoljuk a biciklit”, mivel a Plútó egy kis kényszer-rögeszme fényszöggel táplálja ezt az Újholdat. A görcsös, kényszeres akarásnak pont az ellenkező eredménye szokott lenni, mint, amit szerettünk volna. Igyekezzünk inkább a szorgalmas eltökéltségét és elszántságát használni ennek az energiának, mintsem a túlzásba vitt igyekezet adta túlkapásokat gyarapítani. A Plútó ereje az átalakításban legyen és ne a rombolásban!

Van még egy segítsége az Újholdunknak: a Nap és a Hold a Bikában járó Sedna nevű kentaur típusú égitesttől kap egy kis profizmussal járó energiatöltetet, amely során darabokra tudunk szedni valamit, hogy aztán abból újra összerakjunk egy egészen más, de sokkal hasznosabb, jobb és szebb dolgot. (Bika és a Rák életterületen főleg, de a képlet 2-3°-os pontjain is.)

A tér-idő pillanat további érdekessége, hogy ebben a percben a karma tengely az otthont, a családot, a múltat (IC) és a jövőt, hivatást, életcélt (MC) jelölő tengely mentén fog állni az égi színpadon. A helyzet ambivalenciáját az adja, hogy a karma tengely múlt jelölő pontja kerül a képlet csúcsára (MC), és a tudatosan felvállalt sorsfeladatokat jelölő pont pedig a képlet legalsó pontjára esik a Vízöntő és az Oroszlán jegyek mentén. Most az otthon, a család, a gyerekkori emlékek, a múlt feldolgozása, és az ezzel kapcsolatos feladatok adják meg a jövő és a sors lehetséges kimenetelét. A jövő és a múlt szorosan összeforr. A jövő és a hivatás területén most maradhatunk az eddig jól megszokott kerékvágásában, az otthon és a családi dolgok terén viszont fel kell vállalni a ránk szabott sorsfeladatokat. Mivel ez az Oroszlán jegyben történik, a legfontosabb a szív szava és a szeretet, amit kreatív, alkotó, és kiteljesedő módon tudunk most kifejezni. Például főzünk egy extrafinom ebédet a családnak.

Javaslom, hogy mindenki öntsön tiszta vizet a pohárba és tisztázza a saját érzéseit, mert csak így lehet új ciklust indítani. A múlt nem arra való, hogy rágódjunk rajta, hanem arra, hogy a tapasztalatok által gazdagabbak, érettebbek legyünk és ezáltal tudjunk segíteni másokon, de önmagunkon is a jövőben. Minden korábbi élettapasztalat csak erősít minket, bármi is történt a múltban, a végszó mindig ugyanaz marad: a lélek örök és halhatatlan, és ha nem tudtál szeretni a földi síkon, akkor hiába éltél. Mindig nagyban és fentről kell gondolkozni, ha tisztábban akarod magad látni. Sosem késő újra kezdeni, vagy egyáltalán elkezdeni azt, amit mindig is akartál.

Kérd az Újhold segítő energiáit, “…segíts magadon, és az Isten is megsegít!”

 

 

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page