Ma a Luca nap varázserejét kihasználva lehet “boszorkánykodni”, varázsolni, jósolni, rosszat elűzni, jóságot vagy bőséget kérni a jövő esztendőre. Természetesen minden nap meg lehet tenni ezt, de a Luca napot számos kultúrában már nagyon régóta különleges napként tartják számon. Őseink különleges szokásokat és hiedelmeket társítottak hozzá, melyeknek köze van a hithez, a megvilágosodáshoz, a fényhez (lux), a bő termés megjósolásához, vagy épp a leendő jegyes megtalálásához. Bizonyos nézetek szerint Luca napon a boszorkányok rontása vagy a gonosz szellemek ellen kell védekezni, mivel ezen a napon lehet a leginkább számítani ezekre.

A Luca székének hagyománya is a boszorkányokhoz kapcsolódik, december 13-án kezdték el készíteni, pentagramma (boszorkányszög) formára alakítva, ami egyébként ősidők óta a varázserő szimbóluma (mert az 5-ös az egy áthidaló szám, összeköti a dimenziókat, a tudatot a tudatalattival), és aki Karácsonykor a templomban ráállt a Luca székére, megláthatta a boszorkányokat, tudta kitől kell félni. (Ahelyett, hogy a segítségét kérte volna inkább.)

Az már más kérdés, hogy korábbi időkben kiket és miért gondoltak boszorkányoknak, egy olyan időszakban, amikor mindentől féltek, ami ismeretlen vagy szokatlan volt számukra. Aki értette az összefüggéseket és átlátott a sötétségen, egyből ráfogták a boszorkányság bélyegét, holott az egész magyar nemzetség ősidők óta értett a varázsláshoz, sámán tevékenységekhez, spirituális gyógyításhoz, nem véletlenül vagyunk Nyilas nép, csak ezen épp átsiklottak, mert divat lett a sötétség.

A Luca szék szimbolizálja azt a neptunuszi tudat emelkedést is, amit remekül példáz egy egyszerű gyakorlat: ha feljebb mész egy emelettel, vagy felállsz egy székre, jobban rálátsz az egész helyiségre, jobban észreveszel dolgokat. Kicsit távolabb kell menni az egész képtől, és az egészhez képest a nagy gond, már nem is akkora, mint amekkorának hitted. Az Univerzum szemszögéből porszemek vagyunk, és ami miatt idegileg kikészülünk, az meg aztán végképp egy nagy semmi.

Szintén a varázslások közé tartozik a főzés és az ételkészítés általi mágia. A gondolataid, érzelmeid, vágyaid, kívánságaid energiáját beleviszed az ételbe, és aki megeszi azt, átveszi annak rezgését. Főleg szerelmi téren szokták ezt a technikát alkalmazni, de bőséget, egészséget is teremthetünk ezzel a módszerrel. (Ezért sem mindegy, hogy kinek a főztjét fogadjuk el.)

Ma délután 15h-tól a Hold belép a Skorpió jegyébe, este 20h körül pedig a Marssal egyesül. Ennél boszorkányosabb nem is lehetne az este. A Mars potencia jelölő bolygó is, akár csábításra is használhatod a ma estét!

Kellemes Luca napot kívánok mindenkinek!

Cs. Melinda

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page