Zseniális, szenzációs és odamondó könyv Burger Anikó asztrozófus tollából, amelyet kötelező olvasmánnyá tennék minden Nő számára.

Hiszem, hogy minden információ pontosan akkor érkezik el hozzánk, amikor készen állunk annak a befogadására. Burger Anikó könyvét már két évvel ezelőtt megvettem, azzal a címszóval, hogy majd egyszer elolvasom, – egyébként is mindig több könyvet olvasok egyszerre, és még rengeteg van hátra – , de most éreztem késztetést arra, hogy el is olvassam ezt a kis kincset. Amíg a polcon várakozott ez a csoda, addig én kőkeményen tanultam a karma asztrológiát, és így most, a megszerzett tudásommal a háttérben, különösen jó volt olvasni ezt a könyvet, mert sok mindenben megerősített és a hiányzó tudásmozaikokat nagyon jól kiegészítette. Azontúl, hogy ez egy remekmű, a ma elérhető információk alapján levezetett mesteri elmélkedés a teremtés, a létezés, a polaritás fontos kérdéseiről, egy rendkívül lebilincselő és szórakoztató iromány is egyben. Egyszerűen nem tudtam letenni, ritkán olvasok el ennyire gyorsan valamit. Ugyanakkor egy-egy témánál megálltam, érleltem a gondolatot magamban és ’Aha!’ élménnyel gazdagodva, örömérzettel nyugtáztam, hogy igen, ezt mindig is így gondoltam én is. Gondolkoztam, hogy mely sorait idézzem a könyvnek, de az az igazság, hogy az egész könyvet idézhetném, úgy, ahogy van, mert minden sora lényeges. Néhány kedvencet azért mégiscsak kiemelek a poszt végén.

Hogy miért olyan zseniális ez a szösszenet?

Azért, mert nem köntörfalaz, szókimondó, lényeglátó, sallangmentes, logikai alapon vezeti le a mítoszokból, legendákból, különböző vallásokból és kultúrákból összeszedhető spirituális tudást. Leleplezi a „hibákat”, eloszlatja a tévhiteket, és tisztán megvilágítja mindazt, ami végig az orrunk előtt lebegett, mégsem vettük észre eddig, mert mást hitettek el velünk. A könyv célja, többek között, a női tudat felrázása az eddigi szándékos félrevezetésekből, és hogy felhívja a figyelmet a női lét szent küldetésére, miszerint a férfiakat fel kell végre ébreszteni tudatban a többévezredes álmukból. Ezen kívül szóba kerülnek a csillagmítoszok, a Hold és a Vénusz lényegi jelentései, az istennők történetei, a párkapcsolati buktatók és tévképzetek, a szexualitás, mint megélhető transzcendencia, na meg a Biblia kihagyott, vagy félreértelmezett jelenetei. Lilith istennőről az átlagember még csak nem is hallott (mivel erről mélyen hallgatnak – nem véletlenül), nemhogy még nőként azonosulni tudna vele. Lilith a Teremtés első női alakja, Ő képviseli a női őserőt, az Istennőt, aki nem más, mint a Teremtő feminin oldala. Hozzá kapcsolódik a Kígyótartó csillagkép (a szkíta-görög mitológia Aszklépioszhoz társítja), amely a gyógyítás, a bölcsesség, a tudatosság, az újjászületés, a mágia és a szexualitás energiáit képviseli. A kígyó az ösztönerők és a varázserő jelképe is, amely Lilith személyiségének elválaszthatatlan része.

A karma asztrológiában szintén lényeges Lilith története, hiszen a női születési képletekben, ha prominens a három Lilith aszteroida (Lilith, Sötét Hold Lilith, Fekete Hold Lilith), akkor a női léttel kapcsolatos karmikus múltról kaphatunk jelzéseket, illetve a jelen élet női minőségét árnyalják valamilyen szinten.

Mielőtt bárki félreértené, ez a könyv nem feminista jelleggel fogalmazódott, hanem a tiszta női princípum jelentőségét emeli ki, ami éppannyira fontos, mint a férfi minőség. Egyik sem jobb, vagy fontosabb a másiknál, hanem egyenlőek, mindketten isteni eredetű energiamintázatok. Itt a Földön a polaritás világában élünk, és mivel a világ természetes rendjét csak az egyensúly tudja fenntartani, ezért lényeges, hogy a nők újra örömöt leljenek a saját nőiségükben, ne férfiasodjanak el, a férfi pedig igazi férfi,  és méltó partnere tudjon maradni a nőnek. Ehhez az kell, hogy az álarcokat, a hazugságokat, az önbecsapásokat letegyük végre, és merjünk azok lenni, akik vagyunk: Istennők és Istenek – jelenleg emberi testben.

 

Jöjjenek tehát a kedvenc soraim, amelyek mindent visznek:

 

„Ne ringassuk már magunkat abba a hitbe, hogy az EGY (akiből ez az egész keveredés elindult) nem számít valamire, hebehurgya, vagy kicselezhető…”

„ Az EGY játszik a Mindenségben. És eközben Ő minden játékos, Ő a játék, és Ő a játékszabály is. ”

Ezen gondolkozzatok el, ízlelgessétek, érleljétek magatokban!

 

A másik kedvencem:

 

„ A szeretet nem vár viszonzást. Ahogy a Nap sem várja tőlünk, hogy visszaragyogjuk.”

„ A szeretés tényét nem befolyásolja, mit csinál az, akit szeretünk.”

 

Na még egy Lilithről:

 

„ Ha azt mondtuk, hogy Lilith testesíti meg az Univerzumban a feminin energetikát, akkor az ő pokoljárásában allegóriából lefordítva arról beszélünk, hogy elnyomjuk a természetes részünket képező Szent Nőiséget. Letaszítjuk a tudattalan világba (vagyis elfojtjuk, megtagadjuk), ahol fel nem ismert ösztöneinkkel, motivációinkkal egyesülve szörnyű, pusztító erőket hozunk létre. Vagyis valóban démonok születnek, akiktől joggal félünk.”

 

Végezetül, de nem utolsósorban hálás köszönetem szeretném kifejezni Burger Anikónak, amiért megírta ezt a könyvet, kellőképpen bátor és Lilith volt ahhoz, hogy ne rejtegesse tudását a világ elől. Csak így tovább, remélem, lesz még folytatása is!

 

Cs. Melinda

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page