Ma reggel a Szaturnusz végleg elhagyja a Nyilas jegyét és 29,5 év után ismét átlép otthonába, a Bak jegyébe (lesz “ne mulass” 2,5 évig… ). Két nappal később Szaturnusz-Nap együttállásra ébredhetünk, Karácsonykor pedig a Vénusz csatlakozik 2 napra a Szaturnuszhoz, ami azért nem is olyan rossz.

Ijedelemre semmiképpen nincs szükség, de azért, ha eddig elsumákoltad a feladataid vagy hárítottad a felelősséged, most mindenképpen kérdőre leszel vonva. A Szaturnusz a karma ura, a küszöb őre, a szabad szemmel látható szféra utolsó állomása, a földi sík felügyelője. Szabad utat csak annak ad, aki megérdemli, aki megértette az anyagi világ működését, aki önként és dalolva bevállalta a terheket, és a tapasztalatok, a nehézségek nem megkeseredetté, hanem bölcsebbé és érettebbé tették.

A Szaturnusz által képviselt erők mindig visszametszik a túlkapásokat. Ha azt hitted, hogy bármit megtehetsz következmények nélkül, hogy háríthatsz, hogy hibáztathatod a világot, hogy a fiatalságod és a szépséged örök marad, hogy egóból és izomból mindent meg lehet tenni, hogy a nagy zabálásoknak, a mohóságoknak, az időpazarlásnak, a környezet szennyezésnek, az önzésnek nem lesz sosem hátulütője, akkor most alaposan a helyükre lesznek téve a dolgaid. Egy bolygó mindig az első 5 fokon a legerősebb, február elejéig tehát akinek dolga van a saját Szaturnuszával, az most erősen “szaturnizálni” fog, ami, ha kényelmetlenné válik, akkor akár fájhat is. Nagyon fontos, hogy stabilizáld az életed, főleg a Szaturnusz és a Bak jegye által képviselt területeken. A Szaturnusz hatásoknak előnye is van szerencsére, mivel tartóssá és ellenállóvá teszi a dolgokat, legyen az munkahely, pénzforrás, házasság vagy barátság. Nincsenek túlzások, de ami van, annak stabillá kell válnia. Pl. a 11. házban – kevés barát, de azokra évtizedek múlva is számíthatsz, X. ház – sok feladat, felelősség, de tartós sikerek, 6. ház – terhek cipelése, de biztos munkahely. Feltéve, ha a szaturnuszi energiákat szorgalomra, kitartásra, önfegyelemre fordítod.

A Szaturnusz mindig figyelmeztet az idő múlására, és keményen szembesít azzal, amit elszalasztottál, ellustálkodtál. Most már tényleg nincs mire várni. Bele kell menni, fel kell vállalni, nincs mese, csinálni kell. Mindegy merre, csak valamerre. Az egy helyben toporgásért bünti jár.

Ahová most tranzitál a Szaturnusz a képletedben, és ahol eleve áll a Szaturnusz a születési képletben, vagy ahová a Bak jegye esik, ott most különösen komolyan fogod venni az életed. Lehetnek tudatos szorongásaid, önbizalmi problémák, félelmek attól, hogy nem tudsz megfelelni a feladatnak. Viszont gondolj arra, hogy az “Égiek” nem hülyék, mindig pont annyi feladatot kapsz, amivel még elbírsz, és ha nem bírod, kapsz hozzá segítséget. A Szaturnusz szimbólumának keresztje pontosan azt jelzi, hogy az önként felvállalt terheid nem hiába cipeled az életed során. A kemény munkát, szorgalmat, kitartást, önfegyelmet meghálálja Neked az élet, csak ne add fel soha. Amiért megküzdesz, az örökre a tiéd marad, legyen az jellemfejlődés, tudás, tapasztalás vagy anyagi sikerek. A szabályok és a korlátok azért vannak, hogy ne terelődj másfelé. Ha magadtól is a saját utadon jársz, már nem is lesz szükség a terelő hadműveletekre.

Cs. Melinda

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page