Ma este 21 óra 12 perctől kardinális Újholdunk lesz a Mérleg 26,5 fokán, melynek különlegességét most az Uránusz szinte hajszálpontos szembenállása adja a Kos jegyéből. Ezt az oppozíciót többen is oldani hivatottak az égen haladó égitestek közül: a Mars, a Chiron, a Lilith aszteroida, de a legpontosabb oldást a Sedna nevű kentaur típusú égitest hozza a Bika jegy 26,5 fokáról, méghozzá 150 és 30 fokos karma fényszögekkel.

A Sedna nevű égitest a karma asztrológiában a szétdarabolódás általi teremtést szimbolizálja. A Bika jegyében ezt különösen meg lehet tenni, – akár az értékítéletünkről, vagy a sziszifuszi belső munkáról legyen szó – , ahhoz, hogy az uránuszi erőket kardinális megújításra, lelki megújulásra és a szabad akarat áramoltatására előnyösen tudjuk felhasználni. Ha nem figyelünk oda, minden borulhat, még az is, amit nem szeretnénk. A Sedna a Bika jegyéből azt üzeni nekünk, hogy szedjük szét darabjaira az egészet ahhoz, hogy aztán abból valami újat, jobbat, maradandóbbat hozhassunk létre. Legyen szó párkapcsolatokról, hivatásról, egészségről, a részleteket apránként kell megvizsgálni, átalakítani, majd új recept szerint működtetni a dolgokat. A kentaur típusú égitestek mindig áthidaló szerepet töltenek be a karma asztrológia szimbólumrendszerében, segítik az átmenetet a világok között: a látható és a  láthatatlan, az ember és az ég között, az emberi és az isteni minőség között.

A Mars és a Chiron szintén karma fényszögekkel oldja ezt az Uránusz-Újhold szembenállást, így négyen pedig misztikus karmanégyszöget hoznak létre a Kos-Halak-Mérleg-Szűz jegyek mentén (2 fokon belüli hatótávolsággal). Az érzelmi jellegű sebeink most a felszínre jöhetnek, spontán, a semmiből érkező, hirtelen történések következtében, melyeket ha tudatossággal kezelünk, azonnali megoldásokra tehetünk szert. A Szűzben járó Mars a gyógyulást és az öngyógyítás folyamatait erősíti, a Nap tudatossággal telíti a lélek rejtett sérüléseit. Ha alaposan a lelkünk mélyére ásunk, egyesével szétszedjük az emlékképeket, és megvizsgáljuk, hogy az miért is úgy volt, ahogy, tényleg úgy volt-e, ezt akartam-e…stb., akkor sok mindent le lehet faragni a felesleges terhekből és fájdalmakból. A Mérlegben létrejövő Újhold az egyensúlyt szeretné visszaállítani, mind a lelkünkben, a testünkben, az emberei kapcsolatainkban és az életünkben egyaránt. Az egyensúly érdekében le kell tenni a túlhordott zsákokat, a lelki szemetet, a rosszat, mindent, ami nem visz előre, és a hiányzó lélekdarabkákat, sérüléseket pedig apránként vissza kell építeni magunkban. Az Uránusz és a Mars ad ehhez tettrekészséget, erőt, a Sedna a Bika jegyből kitartást, az Újhold pedig tudatosságot.

A Lilith aszteroida az Ikrek 25. fokáról szintén segíti ezt az égi helyzetet, az Újhold-Uránusz szembenállást áldásos energiákkal telíti, a Chiron-Mars szembenállást változó minőségű T kvadráttal tereli közös nevezőre. A méltatlan helyzeteket nem kell tovább tűrni, gyors alkalmazkodással le kell reagálni, fel kell lázadni az igazságtalanság ellen, de csak addig a pontig, amíg érdemes. Nem muszáj mindent felborítani, vigyázzunk, nehogy az is kárba vesszen, amitől nem szeretnénk megszabadulni. Az Uránusz, a káosz, az anarchia, a robbanásszerű változások szimbóluma is, tehát nem árt, ha a robbanékonyságunkat inkább tudatossággal kezeljük, és megvizsgáljuk, mi az, ami valóban dühít, és mi az, ami valóban változtatást igényel.

A hab a tortán, hogy a Mérleg 26. fokához most a Karma nevű aszteroida is csatlakozott, amely felhívja a figyelmet a karmikus eredetű sebekre, teendőkre és feladatokra. A mai és a holnapi napon mindenképp lehet számítani valamilyen lelki megmozdulásra. Figyeljetek a lelketekre, kívánjatok harmóniát magatoknak és a világnak egyaránt. Az Újholdnak mindig varázsereje van, ezt már ősidők óta tudják az emberek, érdemes használni ezt a teremtőenergiát a jelenben is.

 

Sok szeretettel: Cs. Melinda

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page