56. születésnapját ünnepli ma Jim Carrey, a kanadai származású színész, aki filmjeiben felejthetetlen figurákat szokott életre kelteni. Ki ne ismerné Ace Ventura örökérvényű beszólásait, vagy a gumiemberszerű táncot lejtő maszkos manust, de azért drámai szerepek is bőven akadtak neki szerencsére. Jim Carrey komikus szerepei valójában a tipikusan belülről sírdogáló bohóc álarcai, melyek mögé rejtőzködve megtarthatja magának saját belső világát. A Skorpió aszcendensű embereknél sosem lehet igazán tudni hányadán állunk velük, mivel a megtévesztés nagymesterei. Pókerarccal tűrik az élet viszontagságait, az érzelmeiket pedig képesek jeges vízzé alakítani (a víz elem az érzelmek szimbóluma), vagy azokat akár tartósan befagyasztani. A Skorpió érdekeltségű személyiségek nagyon mélyen éreznek, de ha már egyszer kellően megsebződtek, akkor inkább nem is akarnak érezni többé és védekezésképp lefagyasztják magukban az érzelmeket. Évtizedekig is képesek őrizni a sebeiket, de a haragjukat sem engedik el könnyen, a bosszút akár 100 év múlva is végrehajthatják. Jim Carrey esetében a Skorpió Aszcendenst a Neptunusz erősen átszínezi, ezért ez a skorpiósság erősen felveszi a Halak jelleget is, ami őt nagyon érzékennyé, intuitívvá és nyitottá teszi a spiritualitásra. Jim hihetetlen erős megérzésekkel rendelkezik, intenzív álmai és rendkívüli művészi képességei vannak. Jim Aszcendensének uralkodó bolygója, a Plútó, a Szűz jegyében áll a képletében, méghozzá a X.-es házban, ahol a megélhető sikereket egyértelműen meg tudja élni a hivatás, a karrier, vagy az életcélok kapcsán. A Szűz jegyében a Plútó felerősíti a kritikai érzékét, a szarkazmusát, a fanyar humorát, de a rendrakási vágyát is, olyan értelemben, hogy előbb tör-zúz, és csak utána csinálja a rendet, legyen szó az egész életéről, vagy akár vehetjük szó szerint is, egy szobai rendrakásnál. Főleg, hogy ez a Plútó retrográd is, tehát karmikusan terhelt ez a témakör nála. Meg kell tanulnia úgy transzformálódni és átalakulni, hogy közben nem puskaporos hordóként viselkedik.

Jim Carrey Napja a Bak jegyében haladt a születése pillanatában, méghozzá együttállásban a Vénusszal és a Szaturnusszal, ami már a Vízöntőbe lépett, de még épp annyira közel maradt, ahhoz, hogy Jim ezt sokszor falként és akadályként élje meg az élete során. A Nap az egófejlődés választott irányát mutatja, ami föld jegyben az anyagi világban való helytállást jelenti. A Vénusz a Nappal odahozza Jimnek a személyes sikereket, a harmónia- és pénzteremtő képességét, az üzleti érzékét és a teherbírását. Jim szorgalmasan, kitartóan képes tanulni és hajtani a céljaiért, nem az a feladós típus. Jim Napja a Bak jegy utolsó harmadába került, ezért a Szűz jegy jellegzetességeivel is bír, ami ráerősít a Szűz születési uralkodó által hozott tulajdonságokra. Ettől lett Jim nagyon praktikus, gyakorlatias és jó problémamegoldó ember. A Nap és az Aszcendens/Neptunusz között van egy kvintil nevű fényszög, ami a tehetség, a zsenialitás, az olyan korábbi életekből hozott tudást jelöli, amiért Jim már alaposan megküzdött. A művészi zsenialitását tehát korábbi életekből hozta magával.

Általában a Nap és a Merkúr azonos jegybe szokott esni, de Jim képletében a Merkúr a Nap előtt jár jópár fokkal a Vízöntő jegyében, ahol szoros együttállásba került a Jupiterrel. A Merkúr-Jupiter együttállások mindig bőbeszédűséget, kacifántos, „sohavégetnemérős” (Wellhello idézet) monológokat szoktak jelenteni, hiszen a Jupiter mindent megnövel, felturbóz, plusz energiával telít, és levegős, szellemi jegyben meg pláne fokozódik a történés. Jim okos, vág az esze, mint a borotva, de szerintem ezt horoszkóp nélkül is tudtuk. 🙂 A Merkúr-Jupiter kombóhoz gyanúsan közel áll a karmatengely leszálló pontja (3,44°-ra közeledik), ami a karmikus múltat, előző életek összesített tapasztalatát jeleníti meg, és mindezt a 3. házban, vagyis feltételezhető, hogy a kommunikáció sok életen keresztül volt neki fegyvere, kiváló segédeszköze, de most ebben az inkarnációjában meg kell tanulnia a tettek mezejére is lépni, és nem csak beszélni a semmibe. Az elméletek és a zseniális, újító ötletek tömény mennyiségben, extra sűrűn áradnak belőle, de igazán akkor érnek valamit, ha meg is valósítja azokat. A karma tengely felszálló pontja az Oroszlánban azt mutatja meg, hogy Jim legyen kreatív, és teremtse is meg, valósítsa meg mindazokat a célokat, amelyeket gondolatban kitalált. Ezenkívül a felszálló holdcsomópont a 9. házban behozza számára a saját világkép, a neki hiteles hitrendszer és egy elfogadható jövőkép megtalálásának a vágyát, amelyet főleg élete utolsó harmadában fog kibontakoztatni, bár a Vesta aszteroida egy T-kvadráttal (karmaketrec) ezt meg tudja sürgetni a fókuszáló képesség bevetésével.

Jim képletében a Hold az Ikrek jegyében haladt és Telőhold fázisban volt, tehát a nagy inkarnációs cikluson belül Jim lelke most tanulni, dolgokat megtapasztalni és kipróbálni érkezett, mely során analizálja és tökéletesíti a karmikus élettémáit. Kívülről szemlélve szinte már tökéletes az élete, de még több komoly belső munka várja ebben az inkarnációban. Még nincs kész teljesen, érnie kell, még nem tudja megmutatni mit is tud igazán. Jelen élethelyzetében Jim építkező- és infrastruktúra teremtő állapotban van, a korábban elindított céljait józan, praktikus, tevékeny időszakkal gondozza.

Jim Vízöntő Felettes Énje jól harmonizál az Ikrek Holdjával és a Vízöntő Leszálló Holdcsomóponttal, tehát jó kapcsolatban van a saját lelkével. A kérdés, hogy mennyire képes figyelni az ösztönös, belső sugallataira és nem felülírni azokat logikával, bár a Vízöntő Merkúr szintén segíti gondolatokká formálni a Hold által érkező benyomásokat.

Ennek a Holdnak sajnos van két nehézsége: az egyik egy Szaturnusztól érkező hátráltató fényszög (depresszióra, önostorozásra való hajlam) és a házhelyzete (nem látja a lelkét, csak másokon keresztül tudja visszatükröztetni), de szerencsére nagyon sok a segítő energia is, amelyek más bolygóktól érkeznek felé (Merkúr, Vénusz, Uránusz – zsenialitás, művészi képességek). A tudatosan felvállalt sorsfeladata (Felszálló Holdcsomópont), az akaratereje (Mars), a bölcsesség női minősége (Pallas A.) mind-mind segítik, hogy megtalálja a lehetőséget a lélekfejlődésre és erőfeszítéssel, új élethelyzetekben való helytállással fel tudja oldani a karmikus adósságait (8. ház).

Jim Carrey a horoszkópja alapján egy olyan típusú ember, aki szereti maga irányítani a dolgait, nem nagyon szereti a beleszólást az életébe, és nem is igazán szorul mások segítségére. Nagyon is tisztában van azzal, hogy mi az, ami őt boldoggá teszi és mi az, amit képvisel a világban, ezért nincs szüksége mások visszajelzéseire ahhoz, hogy lássa saját magát és az életcéljait. Nagyon beszédes az MC tengelyen lévő Uránusz is, ami egyrészt anaretikus fokon áll, másrészt retrográd, harmadrészt a képlet húzóbolygójaként funkcionál. Olyan energiát jelez Jim képletében, ami korábbi életekben megrekedt, az életcéljait, a jövőjét nem tudta úgy alakítani, ahogy szerette volna, most az a feladata, hogy a félbehagyott céljait igenis vigye végig (fix minőség), függetlenedjen, és az önmegvalósítás során alkosson, teremtsen, bátran használja a zsenialitását, ahogyan ezt meg is teszi az élete során.

Manapság Jim még mindig forgat filmeket, de ha teheti inkább elvonultan és csendesen él. A művészetek által keresi a ’flow’ élményeket és a megvilágosodást. Csodálatos szobrokat, festményeket készít, az alkotás során kedvére elmerülhet egy fantázia világban és spirituális felismerésekre tehet szert.

Egy teljes karmikus képletfejtés természetesen nem fér bele egy posztba, ezt csak ízelítőnek szántam, de ezúton is kívánok Jim Carrey-nek nagyon boldog születésnapot és sok sikert a továbbiakban is!

 

Szeretettel: Cs. Melinda

 

 

 

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page