A tegnapi meditációs posztom kapcsán (de még ma is lehet meditálni-varázsolni bőven!), kaptam néhány visszajelzést a meditáció közben feljövő érzésekkel kapcsolatban.

„Hiába vágyom valamire, és kérem az égiektől, ha belül félek is tőle, hogy bekövetkezik. Mi lesz, ha kudarcot vallok?”

A félelem egy ösztönös reakció, ami alapvetően kétféle okból szokott létrejönni. Egyrészt az ismeretlentől való félelem az, ami erősen ott szokott lenni azoknál a személyiségtípusoknál, akik szeretik a jól megszokott körülményeket, a jól kitaposott utat, és egy életet képesek leélni a kellemetlenségben, a nyűgben, mert nem mernek váltani (fix jegyek dominanciája). A félelem másik oka az ősbizalom teljes hiánya, amikor az illető nem bízik saját magában, a sorsában, az isteni/felsőbb akarat általi vezetésben. Mindkét típuson lehet dolgozni, ha tudatossággal szemléled a félelmed.

Mit lehet tenni?

A félelmekbe alaposan bele kell menni olyan értelemben, hogy vizsgálat alá veted az érzéseid. Járd körül centiről centire a félelmed tárgyát, és minél közelebb kerülsz hozzá, annál inkább rájössz arra, hogy valójában nincs is mitől félni. Ha nem történik meg, „minek” ezen parázni, ha meg bekövetkezik, akkor úgysem tehetsz semmit, akkor is felesleges az ijedelem. Inkább azon kell gondolkodni, hogyan tudsz rajta változtatni. Ha nem tudod mi vár rád, és ettől ijedsz meg, akkor vázold fel magadban, hogy mi az a legrosszabb, ami megtörténhet veled, és akkor még mindig el tudod dönteni, hogy akarod-e vagy sem. A másik kérdés pedig: „És akkor mi van?” Mi van akkor, ha az áhított párkapcsolat nem sikerül? Hát mi lenne? Lesz egy újabb tapasztalatod, amiből tanulsz és leszűröd a következményeket, de biztosan lesznek szép emlékek is ebben a tapasztalásban. Mi van akkor, ha megváltozik a női test a gyermekvállalás során? A válaszom: Semmi! Életet adtál valakinek, és ez mindent felülír, már nem éltél hiába. Gondolj arra, hogy nőként a leghatalmasabb teremtő erővel rendelkezel, egy istennő lakozik benned, aki transzformálódik, és megtapasztalja a női lét különböző fázisait. A kislányból nő lesz, a nőből anya, az anyából bölcs papnő (idős asszony). A testünk csak egy eszköz, amire vigyáznunk kell és gondoskodni róla, hogy sokáig szolgálja földi létünk, de ha a születendő gyermekért áldozatot kell hozni, akkor ezen is felül kell kerekedni. Ráadásul ott van a torna, a diéta, a plasztika. Többnyire mindenre van megoldás. Az emberi test egy csoda. Bíznod kell magadban, a testedben, a sorsodban, a küldetésedben és az isteni vezetésben. Amíg ez a bizalom nincs meg benned, addig félni fogsz mindentől, ami az élettel jár. Akinek nincs hite, az fél. Aki bízik önmagában, annak nincs mitől félnie.

Egy másik módszer a félelem kiirtására, hogy egyszerűen csak csinálod a dolgokat. Ha elesel 20x, akkor is mész tovább, mert már tudod milyen ez a tapasztalat, tehát nincs mitől félni. Minél több az élettapasztalata valakinek, annál kevésbé fél a történésektől,mert tudja, hogy bármi történjen is mindig képes lesz újra felállni és ha kell, elölről kezdeni. Ha évtizedeket töltünk el ugyanabban a szituációban, legyen az munkahely, napi rutin, étkezési szokás…stb., sosem fogjuk megtudni, mire lettünk volna képesek egy másik helyzetben.

Másrészt pedig pont azért érkeztünk ide a Földre, hogy beteljesítsük a küldetésünket, hogy tapasztaljunk, tudatosságra ébredjünk, bízzunk, szeressünk és boldogok legyünk. A nehéz helyzetek mindig tanítanak minket valamire, erősítenek és tapasztalatot adnak nekünk.

Egy kis asztrológiai vonatkozás: Ne feledjük, hogy az igazi fejlődést sosem a trigonok hozzák, hanem a kvadrátok és a kemény fényszögek!

Erősítsd az önbizalmad!

Idézz fel magadban egy olyan élethelyzetet, amitől korábban tartottál, mégis jól sikerültek a dolgaid! Minél több sikerélményed volt az életedben, annál erősebb az önmagadba vetett hited. Minél több új dologba mész bele, annál több lehetőséged lesz a sikerélmények megszerzésére.

Írj egy listát a pozitív tulajdonságaidról, (legalább 20-30 jellemzővel), és minden este-reggel olvasd fel magadnak legalább három hétig! Utána írj listát olyan tulajdonságokról is, amelyekkel csak szeretnél rendelkezni. Ugyanígy három hétig olvasd fel magadnak hangosan, kijelentő módban: ” Ügyes vagyok, okos vagyok, egészséges ételeket kívánok, türelmes vagyok…stb.”

Tegyél meg olyan apró és jelentéktelen dolgokat, amelyekről eddig azt hitted, hogy nem vagy rá képes, de túlságosan nem is zavart, hogy nem tudod megtenni, pl. bútor összeszerelése, csokitorta sütés, 20 km futás…stb.  Ez növelni, javítani fogja a kezdeményező készségedet, másrészt az ismeretlenhez való hozzáállásodat.

Egy idő után Te leszel a legjobban meglepve, hogy mennyi mindenre vagy képes!

 

 

 

 

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page