Gyermekhoroszkóp

Gyermekhoroszkóp – ismerjük meg gyermekeinket!

Gyermekeink horoszkópjának ismerete egy rendkívül hasznos dolog, mivel számos dologban segítheti a szülőket, például iskolák, hobbik, sport tevékenységek, vagy szakkörök kiválasztásakor, de arra is segít felkészülni, hogy mire számítsunk szülőként a dackorszakban vagy a tinikorban. Ha a szülő ismeri a gyermekének a szeretetnyelvét, a kommunikációs eszközeit és a belső motivációit, sokkal hatékonyabb lehet a nevelés és az együttélés. A kulcsszó persze mindig a feltétel nélküli szeretet, az elfogadás és a tisztelet, de a gyakorlatban ezek a kulcsszavak nem mindig akarnak működni, mert a szülőknek elvárásaik vannak gyermekükkel szemben. Mélyebb ismeret, önismeret és rálátás szükséges ahhoz, hogy az adott helyzetben megértsük gyermekünk reakcióit. Ha “probléma” adódik a gyermekkel, akár rosszalkodás, rossz jegyek, vagy betegségek formájában, az sokszor csak egy üzenet és a családban zajló rejtett (vagy nyílt) feszültségek tünete. Ha a gyermek verekedős, nem biztos, hogy az neki annyira jó, egyszerűen csak nem tudja másképp levezetni az otthonról hozott stresszt. A gyerekek ugyanúgy átélik a stresszt, mint a felnőttek, de meg kell tanítani nekik kezelni azt. (Ehhez persze a szülőnek kell először megtanulnia.) Ami az anyában zajlik, az megjelenik a kisgyermekben (7 éves korig) is. Ha a szülők veszekednek, a gyermek gyakran magára vállal egy betegséget, hogy addig is szünet legyen a vitában és rá figyeljenek végre. Minden gyermeknek más az igénye a szeretet kimutatásában is. Vannak, aki ölbebújósak, és vannak, akik inkább a dícséretet igénylik. Minden gyermek más, és másra van igénye. Az érdeklődési körről nem is beszélve. Óriási hiba a szülő részéről, ha nem hagy beleszólást gyermekének a saját életébe. Kell, hogy legyenek választási lehetőségek, legalább kettő! A legapróbb részletekig, hogy mit vegyen fel aznap, hogy milyen sportot szeretne űzni, hogy hány órakor szeretné megcsinálni a házi feladatát…stb. (Bár a házit inkább le kellene gyorsan diktálni, aztán irány a szabad foglalkozás.) A szabad választás lehetősége a tisztelet jele felé. Aki gyermekkorában tiszteli a gyermekét, 20 év múlva ugyanerre a tiszeletre (ellenkező esetben annak hiányára) számíthat. Ne akarjuk gyermekünkre tukmálni a saját életünk elmaradt álmait, vagy bármilyen elgondolásunk, jár neki a szabad akarat gyakorlása, joga van hozzá!

A gyermekek személyiségének ismerete tehát segíti a szülőt jobban megismerni őket és közelebb kerülni belső világukhoz. A szeretet = megértés. Ne akarjuk a gyermeket táborba küldeni, ha egyszer nem érzi ott jól magát, ne küldjük karatézni, ha ő inkább táncolni szeretne, ne terheljük 50 féle szakkörrel óvodás korában, mert, most ez a menő, hanem engedjük szabadon élni és boldog gyermeknek lenni. Sikeres felnőtt azokból a gyermekekből lesz, akiket hagytak gyermeknek lenni. Semmi megfelelési kényszer, semmi forszírozás. Boldog gyermekeket neveljünk, akik bátran merik vállalni önmagukat, a véleményüket és mernek élni a szabad választás jogával. Mert joguk van hozzá.

A gyermekhoroszkóp vizsgálatakor a személyiség feltérképezése az elsődleges cél. Semmi esetre sem bocsátkoznék “jóslásokba” még a legapróbb részletekben sem. Nem szabad ilyesmivel predesztinálni senkit sem. Viszont nagyon hasznos dolog tud lenni, ha megértjük a gyermekünket, és tisztában vagyunk azzal, hogy miként tudjuk segíteni őt a felnőttéváláshoz vezető úton. A kicsiket terelni kell, utat mutatni nekik, békésen, szeretetben együttélni és sohasem elnyomni vagy szomorúságot okozni nekik a saját frusztráltságunkkal vagy magatehetetlenségünkkel. A gyerekeknek kell egy apakép/férfiminta és egy anyakép/női minta, amelyek, mint szerepek, örökre bevésődnek a tudatukba. Ezért kell felelősségteljesnek lenni, mert a gyerekkori mintákat viszik tovább felnőttként is, ami kihat majd a párkapcsolatukra és a saját anyai vagy apai szerepükre is.

A gyermekhoroszkópok felállítása ma már sokkal könnyebben kivitelezhető, mint a korábbi generációknál, mivel egyre inkább rendelkezésünkre áll a pontos születési óra és perc. Ha nem is az egész képletet, de legalább a Nap, a Hold és az Aszcendens jegyét tartsuk fejben gyermekünk horoszkópjából. (Így könnyebben követhetők lesznek az erről szóló posztok.)

A gyermekhoroszkópok vizsgálatát gyakran kiegészítem rajzelemzéssel is, amely az aktuális lelkifolyamatokról ad további információt.

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page