Ma délelőtt a Chiron (kentaur típusú égitest) a Halak jegyből átlépett a Kosba, amelyben július 5.-ig egyenesen halad, majd visszafordul és szeptember 26-án ismét a Halak jegyébe tér vissza.

A karma asztrológiában a Chiron a Szűz jegy uralkodó égiteste, amely a korábbi életek során elszenvedett, karmikussá vált sebeinket szimbolizálja.

Nevét a görög mitológiából ismert kentaurról, Kheirónról kapta (félig ember, félig ló), aki véletlenül sebesült meg Héraklész mérgezett nyilától, és egész életében a gyógyírt kereste. Miközben rengeteg más betegségre találta meg az elixírt, és feltalálta a homeopátia módszerét, saját magát sosem tudta meggyógyítani. Nagyon sokat szenvedett, és mivel az istenektől örök életet kapott, meghalni sem volt képes. Hosszas szenvedések és küzdelmek után már könyörgött Zeusznak, hogy váltsa meg őt a fájdalmaitól, és felajánlotta magát Prométheusz életéért cserébe. Végül Zeusz megkönyörült rajta és felemelte Kheirónt az égboltra a Nyilas csillagképében. A történet karma asztrológiai vonatkozása az az elv lett, hogy a karmikus sebeinket önmagunk nem vagyunk képesek meggyógyítani, csakis akkor, ha mások hasonló sebeit gyógyítjuk. A gyógyulási folyamatok oda-vissza hatnak, tehát a sebzett gyógyító is gyógyul, ha másoknak segít. A homeopátia lényege is pontosan ez, a „kutyaharapást szőrével” elve alapján egy adott fájdalmat pont azzal a dologgal tudunk gyógyítani, ami okozta a sebet.

A Halak jegyében a Chiron az érzelmi természetű sebeinket, a csalódásainkat, a szeretethiány okozta fájdalmainkat hozta a felszínre, de nagyon fontos megjegyezni, hogy a Chiron mindig magában hordozza a gyógyulás lehetőségeit is. Az öngyógyítói folyamatok szinte azonnal beindulnak, ha előtte feltárjuk és megtisztítjuk az adott sebet lelki és fizikai értelemben egyaránt.

A Chiron Kosba lépése főleg az erő-erőszak-akarat-küzdőképesség kérdésköreiből érkező sérülésekre helyezi a hangsúlyt, de minden szóba jöhet, ami a Kos jegy analógiáival összefüggésbe hozható. A fizikai sérülések, vagy a fejen, arcon lévő sebek szintén gyógyíthatóvá válnak ebben az időszakban, de első körben gyakran a fájdalommal kell találkozunk, mivel a testi-lelki fájdalom a jelzőlámpája annak, hogy dolgunk-feladatunk van egy adott témakörrel.

2018. nyarán (július-augusztus), az öngyógyítói folyamatok különösen lényegesek lesznek, mivel a Chiron az Astraea nevű aszteroidával fog találkozni, amely a karmatörés és a sorsváltoztatás lehetőségét nyújtja extrának a gyógyulás mellé. Tehát, ha képesek vagyunk véglegesen meggyógyítani magunkat lelkileg-testileg, azzal bizony sorsot tudunk változtatni végre. Ahogy írtam korábban is, szeptember végén a Chiron még tesz egy utolsó ellenőrzést a Halak jegyében, hogy még utoljára lerendezhessük magunkban az érzelmi sebeinket, ha eddig még nem tettük meg, vagy hogy megbizonyosodhassunk arról, hogy tényleg lezártuk-e, elengedtük-e a múltat, hogy valóban sikerült-e meggyógyítani magunkat érzelmileg. A Chiron visszatérése nagyjából 51 évente történik meg, vagyis a Halakba jó darabig nem fog visszatérni, miután 2019. februárjától véglegesen átlép a Kosba, ahol 2027-ig fog tartózkodni.

Cs. Melinda

 

 

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page