Életerő a mindennapokban

sunset-1012640_960_720Minden egyes ember egy előre meghatározott energiakészlettel érkezik a Földre, azaz egy adott mennyiségű életerővel rendelkezik, amelynek elégetése az egyén tudatszintjétől függ, – ahogyan minden más is az életben. Az életerő egy bizonyos mennyiségű energia, amelyet lehet rontani, erősíteni és növelni is. „May the Force be with you.” – ahogy mondta Yoda is a Star Wars-ban. Az Erő, legyen az Csí, Prána, mindegy, hogyan nevezzük, áthatja az egész világmindenséget. Ez egy bizonyos rezgésszint, amely, ha túl alacsony az emberben (negatív gondolkodás, helytelen táplálkozás révén), akkor jönnek a betegségek, fizikai nehézségek, balesetek, állandó küzdelmek, akadályok, lelki kínlódások…stb. Ha viszont emelkedett ez a rezgésszint, amelyet gondolatok, érzelmek és egészséges táplálkozás útján tudunk elérni, akkor megnyílik a tudat és elérhető lesz számunkra a szellemi énünk. Az életerőt nagyban befolyásolja tehát a tudatszint, amely független bármilyen bolygóállástól! Sokszor említett példa Szepes Mária képlete, aki sokáig élt egészségben, mert magas szellemi szinten mozgott. Hiába volt tele a képlete „ártó” és veszélyes elemekkel, Szepes Mária képes volt megugrani azokat, és magasabb szinten felhasználni az energiájukat. Ezért is ostobaság bárki képletét életerő kapcsán (is) determinálni vagy akár élethosszról beszélni, mert ez a téma nagyon képlékeny!! Óriási hiba, és rendkívül etikátlan is bárkinek megmondani, hogy meddig fog élni, mert ez mindig az egyéntől függ, hogy mennyire halad a rá kiszabott útján.

Nagyon fontos: minél magasabb a tudatszintje valakinek, annál nagyobb a szabad akarata az életét illetően! Alacsony tudatszinteken pedig ennek az ellenkezője történik, az egyénnek sokkal kevesebb a szabad akarata. (Ajánlom ehhez a témához a szellemtudományokkal foglalkozó kiadványokat, Rudolf Steiner, Váradi Tibor, Szabó Judit könyveit.)

„A sorsalakítás, a sors fölötti uralom megszerzése állandó harc a determinációval, vagyis a szellem harca az anyaggal és a démonokkal. Az anyag rajtunk súlyosodik, a démonok bennünk tombolnak. A determináció kizárólag olyan mértékben és olyan módon érvényesül sorsunkban, ahogyan belső magatartásunk idézi és jellemünk aláveti magát neki.” (Szepes Mária)

Az életerő jelölői a horoszkópban

  • Nap (az élet feltétele, a legfőbb életerő szimbóluma)
  • Hold (psziché, az életfunkciók, a ciklusok, a növekedés és a termékenység)
  • Asc (temperamentum, fizikai test adottságai)
  • Születési uralkodó (életképesség és lehetőségek)
  • Bolygók a saját jegyükben (méltóságban)
  • Bolygók a tengelyek mentén és a sarokházakban
  • Betegséget jelölő házak vizsgálata (I.,IV.,6.,8.,12.)
  • Hyleg (életadó, amely lehet a Nap, a Hold vagy az Asc – attól függően, hogy a két fővilágosítók egyike megtalálható-e a horizont feletti házak egyikében.)
  • Anaréta (a hyleget támadó, életellenes bolygó, amely csökkentheti a vitalitást)
  • Aphete (a hyleget a leginkább segítő bolygó)

Fontos leszögezni, hogy a horoszkóp egészét kell vizsgálni, soha ne ragadjunk ki egyetlen elemet. Az „Egy jel nem jel.” elve itt is nagyon érvényes. Az életerőre a hylegális pontok mindig együttesen utalnak.

A lelkiállapot mindent felülír

Az életerő megtartásának és növelésének a legbiztosabb módszere: a lelkiállapot hosszantartó egyensúlyban tartása. Ennek eszközei: rendszeres meditáció, 8-10 óra alvás (regenerálódás), naponta 1,5-2 liter folyadék, egészséges táplálkozás (fehércukor, állati eredetű termékek kerülése – vagy legalább csökkentése), sport és örömteli tevékenységek (tánc, társasági élet, szórakozás, alkotás, művészetek,…stb.) Aki lelkileg gyenge és instabil, az gyakorlatilag szabad utat ad testének a betegségekhez. Aki viszont tele van élni akarással, tervekkel, célokkal és hittel (talán ez a leglényegesebb), az minden segítséget meg fok kapni az „Égiektől” hozzá. Az életerő tehát az egyéntől függ.

folyt. köv.

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page