universe-1044107_960_720Az egészség titka: a harmónia megtartása

A fizikai adottságainkat legfőképpen az Aszcendensünk jegye és annak ura, a születési uralkodó határozza meg. Az egészségünk szempontjából rendkívül fontos, hogy az énállapotainkat (Nap, Hold, AC, születési uralkodó) harmonikusan éljük meg, ellenkező esetben felborulhat a lelki egyensúly, ami komoly betegségekhez vezethet.

KOS típus

A harmonikus Kos szülött tele van bátorsággal, kezdeményezőkészséggel, gyorsan, határozottan cselekszik, de soha sem erőszakos. Képes úgy érvényesíteni az akaratát, hogy közben tiszteletben tart másokat. Nagyon mozgékony, szereti a sportot, szívesen dolgozik, ezért általában tele van vitalitással, energiával, jó kedvű, vidám és hosszú életre számíthat.

Ha a Kos szülött diszharmonikus, akkor viszont durva, erőszakos és agresszív. Hamar dühbe gurul, ilyenkor képtelen uralkodni magán. Állandóan vitatkozik, versenyez, mindenhol első akar lenni. Az akaratát mindenáron érvényesíteni akarja, senki és semmi nem számít a szemében, az ellentmondást nem tűri. Tettei meggondolatlanok, “fejjel rohan a falnak”, ezért hajlamos a fejfájásra, agyvérzésre (gyorsan a fejébe szalad a vér), balesetek átélésére.

Ha a Nap vagy a Mars áll a Kos jegyében, akkor a szülött gyakran lesz lázas, hajlamos a napszúrásra és a fejben történő különböző gyulladásokra. A Kos Merkúr az arcidegre vonatkozik, a Kos Vénusz az arcbőrt teszi érzékennyé, a Kos Szaturnusz pedig alacsony vérnyomást, vérszegénységet, hallás- vagy látásproblémákat okozhat. (Mars feszült fényszögei esetén is, pl. Kos AC-nél, Mars-Szaturnusz kvadrát.)

Minden esetben jellemző a gyakori fejfájás, a szemérzékenység és a fogproblémák.

BIKA típus

A harmonikus Bika szülött higgadt, megfontolt, de nem lusta, hanem szorgalmasan, kitartóan végzi a tevékenységeit. Biztonságra törekszik, de nem viszi túlzásba az anyagiasságot. Kedves, barátságos, megbízható, jó ízlésű. Szereti a természetet, a kertészkedést, a művészeteket, a kellemes zenét, észreveszi a szépséget az életben.

A diszharmonikus Bika szülött lusta, csökönyös, anyagias és önző. Nem veti meg az élet örömeit, könnyen hedonistává válik. Ő nem étkezik, hanem zabál, és addig amíg van mit enni az asztalról, vagy a hűtőből. Már egészen fiatalon elhízik, ami csak még nehézkesebbé és lassúvá teszi, nemcsak mentálisan, de szó szerint, fizikailag is. Még a fotelből is 5 perc, mire feláll. Érzékeny pontja a nyak, a torok, tarkó, pajzsmirigy, mandula, gége, hangszalag, fültőmirigy. Gyakran kap nyakmerevséget, ha túl merev mentalitásban.

IKREK típus

A harmonikus Ikrek szülött értelmes, okos, gyorsan vág az esze, és kevésbé felszínes, mintha diszharmonikus lenne. Sokrétű az érdeklődése, de képes egy témára is koncentrálni, nincs szétesve annyira. Tehetségesen szónokol vagy ír, nagyon nyitott a világ információira, de nem lépi túl a személyes határokat. Jó a műszaki érzéke, nagyon mozgékony, sportos, fiatalos, szellemileg is sokáig friss marad idős korában is.

A diszharmonikus Ikrek szülött mindenbe belekezd, de semmit nem fejez be, szétforgácsolja az energiáit, szétszórt, figyelmetlen, elveszít tárgyakat és összevissza fecseg. Szeret pletykálni, végtelenül beszélgetni semmitmondó, felszínes dolgokról. Beszélgetés közben sem tud sokáig egy témára koncentrálni, pillanatok alatt vált át más témára. Mellkasi, légzőszervi és idegrendszeri problémákra hajlamos. Nem ritka a beszédhiba, mozgató idegek rendellenes működése és a neurózisok, pszichózisok előfordulása sem.

Rák típus

A harmonikus Rák szülött érzékeny, együttérző és segítőkész, de nem csinál magából mártírt vagy áldozatot. Megszabja a határokat. Érzelmes, kedves, romantikus, családszerető és házias. Általában jó a kedve, barátságos, derűs, hozzá mindig lehet fordulni, nem fog elutasítani, ha baj van. Szívesen gondoskodik másokról, nem érzi ezt tehernek. Nagyon nyitott a spirituális témák iránt, jók a megérzései, ösztönösen tud jól dönteni.

A diszharmonikus Rák szülött túlzásba viszi az érzékenységet, állandóan sír, drámázik, rendkívül sértődékeny és szeszélyes. A hangulatváltozásai irányítják őt és nem fordítva. A kedélyállapotainak okát gyakran még ő maga sem tudja megmagyarázni, hirtelen lesz ideges, hisztis, vagy rossz kedvű. Sokszor határozatlan, tele van félelemmel és nehezen hoz döntéseket. Érzelmileg manipulál másokat, vagy túlságosan rátapad másokra. Emésztési és gyomor problémákra hajlamos, könnyen hízik, könnyen fogy, a női ciklus zavarai és a női szervek gondjai is előfordulhatnak. A hullámzó kedélyállapotai még szenvedélybetegségekbe is sodorhatják.

Ha a Szaturnusz támadott a Rák jegyében, vagy a Szaturnusz támadja a Holdat (ami a születési uralkodó, vagy egyéb AC-nél a Rák jegyében áll), akkor ízületi problémák, reuma is előfordulhat. Ha az Uránusz támadja a Rák Szaturnuszt, még a sclerosis multiplex is esélyes lehet.

OROSZLÁN típus

A harmonikus Oroszlán szülött öntudatos, határozott, magabiztos, de bölcs, nagyvonalú és jószívű. Tiszteletét azzal vívja ki mások szemében, hogy ő maga is nagyon tiszteletteljes másokkal. Becsületes, őszinte, nyílt és nagyon kreatív. Szereti az életet, ezért erős, egészséges, tele van életerővel.

A diszharmonikus Oroszlán szülött önző, egocentrikus, önmagán kívül nem tisztel senkit. Mindenki mást az alattvalójának tekint, mindig ő akar lenni a középpontban. Ha ez nem sikerül, dühös lesz és megsértődik. Szívpanaszokra, érrendszeri- és gerincproblémákra hajlamos. Nem ritka a visszérgond, a hátfájás, porckorong baj, vagy az érelmeszesedés. Szemérzékenység is előfordulhat, ha a Nap, a Hold, a Mars, az Uránusz, a Neptunusz, az AC vagy annak ura az Oroszlán jegy 6-10. foka körül állnak.

Ha a Nap vagy a Mars áll az Oroszlánban, akkor túl sok hő termelődik, nem ajánlatos a napozás! Szaturnusz az Oroszlánban gerincmeszesedésre hajlamosíthat (de csak támadott Szaturnusznál).

Szűz típus

A harmonikus Szűz szülött értelmes, rendszerető, de csak az egészséges határig. Aprólékos, de nem szőrszálhasogató. Törekszik a tökéletességre, de nem borul ki, ha valami nem 100%-os. Nagyon jó a logikai érzéke, megfigyel mindent és gondolatban rendszerezi. Szívesen végzi a munkáját, a napi rutin nem okoz neki gondot. Szeret olvasni, írni, naplót vezetni, törekszik a lelki tisztaságra és nagyon nyitott az egészséges életmóddal foglalkozó témákra. Tudatos életmóddal ritkán betegszik meg, mondjuk soha.

A diszharmonikus Szűz szülött nagyon kritikus, mindenben csak a hibát keresi, és ha megtalálta örömmel dörgöli környezete orra alá. Senki és semmi nem elég jó neki. Gyakran kicsinyes és szőrszálhasogató. Nagyon fél a betegségektől, hipochonder, sokszor hiszi magáról, hogy beteg. Nehezen emészti meg az élet nehézségeit, hajlamos a bélműködési zavarokra, puffadásra, hasmenésre. Támadott Szaturnusz a Szűzben gyenge májműködést, székrekedési hajlamot és merev kézujjakat okozhat.

Mérleg típus

A harmonikus Mérleg szülött mindig kiegyensúlyozott, barátságos, kedves, derűs,, és mivel harmóniában van önmagával és a világgal, ezért tökéletes egészségnek örvend. Kiválóan tud bánni az emberekkel, igazi társasági lény, nagyon jó a diplomáciai érzéke. Jó az ízlése, van szépérzéke, és nem ritkán művészi tehetséggel is rendelkezik.

A diszharmonikus Mérleg szülött túlságosan meg akar felelni másoknak, ezért lemondva a saját igényeiről, túl sok kompromisszumba megy bele. A stílusa modoros, mesterkélt, álarcot visel, az igazi arcát nem mutatja senkinek. Időnként túl nagy hangsúlyt fektet a külső megjelenésére és felszínesen alkot véleményt másokról a külső adottságok alapján. Érzékeny pontja a vese, és hajlamos az anyagcsere problémákra, hólyaghurutra, cukorbetegségre, köszvényre, reumára, bőrkiütésekre, ekcémára és deréktáji fájdalmakra.

Támadott Mars a Mérlegben viszkető szemproblémákra, bőrgyulladásokra hajlamosít, a támadott Szaturnusz a Mérlegben pedig vesekőképződést okozhat.

Skorpió típus

A harmonikus Skorpió szülött jó nagy adag önuralommal és lelkierővel rendelkezik, megvan benne a kellő kitartás és kezdeményezőkészség ahhoz, hogy elérje céljait. Általában erős, egészséges, szívós alkata van. Nagyon nyitott a spiritualitás iránt, de bármely területen szívesen végez kutatói, nyomozói tevékenységet. Testi és lelki szinten is gyorsan regenerálódik, de a katarzisok vagy megvilágosodások által teljesen képes az átalakulásra.

A diszharmonikus Skorpió szülött nem tud uralkodni az érzelmein, a birtoklási vágyán, a szenvedélyein, és az ösztönein. Az akaratát mindenáron érvényesíteni akarja, gyakran önző és kisajátító a viselkedése. Soha nem felejti el a sérelmeit, és a kellő pillanatot kivárva bosszút áll. Érzékeny pontja a nemi szervek környéke, de a bélrendszer alsó szakaszának zavarai is előfordulhatnak. A pszichés problémák, a depresszió is elég gyakori, de a Skorpióhoz tartozik az orrpolip, orrhurut is. Amikor a Hold a Skorpióban jár, a legalkalmasabb időszak a hashajtásra, béltisztításra.

Nyilas típus

A harmonikus Nyilas szülött nagylelkű, nyílt, becsületes, igazságszerető, törvénytisztelő, segítőkész, megértő és jóindulatú. Optimista, nyitott, jó kedvű és szeret bölcselkedni, szellemi témákkal foglalkozni. Lelkesedik a nemesebb eszmékért, keresi az élet értelmét és saját életének céljait. Igazi tanító típus, sokan hallgatnak a bölcs tanításaira. Könnyen alkalmazkodik az egyetemes törvényekhez, szereti a szabadságot és a nagy utazásokat. Egészséges, sportos alkat, általában hosszú életű.

A diszharmonikus Nyilas szülött könnyen lelkesedik, de a kitartása nem sok és hamar feladja azt, amibe belekezdett. Szereti eltúlozni a meséléseit, mindig el kell osztani kettővel azt, amit mond. Szinte mindenben hajlamos a túlzásokra, legyen az evés, ivás, vagy bármilyen hedonista tevékenység. Hízásra hajlamos, problémás területei a comb és csípőtájék, illetve a máj. Gyakoriak a keresztcsonti fájdalmak, a gerinc alsó szakaszának meszesedése, reuma, isiász (támadott Mars vagy Uránusz a Nyilasban), járási nehézségek. Nem valami megbízható típus, könnyen továbbáll a munkahelyekről, ha nem tetszik valami, de a partnerekkel is ezt csinálja. Állandóan elkésik, és meglehetősen egocentrikus. Úgy viselkedik, mintha ő lenne az Univerzum központja, és mindenki körülötte csak azért él, hogy az ő javát szolgálja. Nem is feltételezi, hogy ez valakinek nem jön be. Ahol a beképzeltséget osztogatták, ott ő többször is sorban állt.

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page