Személyes horoszkóp

Mire jó a személyes horoszkóp ismerete?

astrology-993127_960_720A személyes horoszkóp az önismereti út egyik leghatékonyabb eszköze. A születési képlet feltárja lelkünk múltját, a hozott és a szerezhető tapasztalásokat, a rendelkezésünkre álló energiákat, a rejtett és a nyilvánvaló képességeinket egyaránt. A saját horoszkóp ismerete segít közelebb kerülni önmagunkhoz. Talán ez az egyik leggyakrabban feltett kérdéskör, hogy kik vagyunk, honnan jöttünk, merre tartunk és mi célból érkeztünk a Földre. Ezernyi kérdés és ezernyi válaszlehetőség. A születési képlet vizsgálatához vannak analógiák, sokszor ismételt feltételezések, ismerősnek tűnő helyzetek, párhuzamok emberek sorsában, de konkrét recept az egyéni képlet elemzéséhez nincs. Tehát majdhogynem hiábavaló kinézni a könyvből az egyes bolygók jegyhelyzetét, mivel azok csak általános érvényű sémák. Az egyéni képletben szinte biztos, hogy más színezetet fognak kapni a bolygók. Rendkívül félrevezető tud lenni az az eset, amikor valaki leírta egy könyvben, hogy X. bolygó “rangvesztett” Y jegyben, és az olvasó ezt magára húzva, azonosulva az orbitális butasággal elkezd belustulni, enerválttá és alulmotiválttá válni azon a területen (mondván minek próbálkozzon, ha úgysem fog sikerülni…), holott az adott bolygó a képletében együttáll a Nappal vagy a Jupiterrel, esetleg a horizont legmagasabb pontján áll, szorosan az MC tengely mellett, amiről a könyvírónak ugye fogalma sem lehetett. A horoszkópnak mindig az egészét kell nézni és nem ajánlatos egy kiragadott elemből következtetni, mivel ez nagy károkat tud okozni az egyén éntudatában. (Ez fokozottan igaz akkor, ha magát asztrológusnak valló személy teszi és öntudatlanul is félrevezeti a hozzá kérdéssel fordulót.)

A képletből sok utalás kiolvasható az egyén jellemére és pszichodinamikai folyamataira nézve, de a sorsával és a jövőjével kapcsolatban soha senki nem jogosult tényeket kijelenteni. Az egyén jövője az egyén tudatszintjétől, a múltbéli tapasztalataitól, azok integrálási szintjétől, a családi mintáitól és a lelkének az érettségétől függ.

A személyes horoszkópból kiderül többek között, hogy mely területeken tudunk érvényesülni a leginkább, mi életünk legfőbb célja, hogyan reagálunk a világra érzelmileg és fizikailag, mit várunk a párunktól vagy a világtól, hogyan működünk a párkapcsolatokban, milyen a szeretetnyelvünk, milyen hivatásokban érezzük jól magunkat, milyen a család témaköréhez fűződő viszonyunk, miben vagyunk tehetségesek, mekkora az önbizalmunk, és hogy hárítjuk-e a felelősséget életünk irányítása felett, vagy hogy a saját kezünkben tartjuk-e inkább a kontrollt. A képlet megmutatja milyen energiakészlettel rendelkezünk, ami pont úgy tökéletes, ahogy van. Nincs jó, vagy rossz képlet. A személyiség térképe, egy magasabb szintű elhatározás alapján, céllal jött létre. A lélek maga tervezte (a legtöbb esetben), de mindig hagy magának kiskapukat, hogy megtalálja a kiutat az egyes megrekedt élethelyzetekből. Nincsenek kőbe vésett történések, a sors a megfelelő tudatszinteken irányítható és felülírható (pl. Szepes Mária képlete alapján egész más történések is lehettek volna.), továbbá nincs kötelező karma sem.

Ha úgy érzed, hogy segítséget szeretnél, mert elakadtál valahol, akár a képletfejtésben, akár az életed valamely pontján, vagy csak ismerkedni szeretnél önmagaddal, írj bátran!

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page