Vasárnapra bepontosodik egy kreatív erőkkel megáldott fényszög konfiguráció, melynek áldásos hatásait a gyakorlatba is ültethetjük. Jelenleg az égen haladó Szaturnusz (Nyilasban), Uránusz (Kosban) és a Felszálló Holdcsomópont (Oroszlánban) között egy Átfutó trigon alakult ki, amely az isteni szikrát, az inspiratív ötleteket és a kreativitás mindenféle megnyilvánulásait erősíti. A tűz elemben benne van az átalakító erő, a mozgatórugó, az erős lendülettel átitatott létvágy. Az Átfutó trigon tehát nagyon szép és kellemes, de önmagában nem szokott eredményeket hozni, mert nincs benne tettekre sarkalló feszítő erő. És itt jön a képbe a Szaturnusszal szemben haladó Mars az Ikrek jegyében, amely épp bepontosítja magát a szembenállásra és ezzel létrehozza a lusta Átfutó trigon indítógombját. Ez a Szaturnusz-Mars oppozíció egy Sárkány nevű alakzattá formálja az Átfutó trigont, ami azért rendkívül kedvező, mert a kreatív és intuitív ötleteinket logikus és racionális gondolatokkal ötvözhetjük, a Mars tetterejével pedig könnyedén megvalósíthatjuk azokat.

A dolog pikantériája, hogy a karmatengely másik pontjához is befut ez a Sárkány fényszög konfiguráció, a két Holdcsomópont és a Szaturnusz-Mars szembenállással pedig egy ezoterikus képességeket növelő Misztikus négyszög forma is létrejön. A Mars-Uránusz-karma tengely között szintén egy kedvező konfiguráció alakult ki: itt egy lehetőségek tárházát nyújtó Trapéz alakzatot találunk.

Mit üzennek ezek az égitestek nekünk?

Egyrészt meg kell találnunk az egyensúlyt a régi és az új között, valamint a változtatás igénye és a jól bevált rendszerek között. Figyelni kell arra, hogy ha meg is érett valami a kidobásra az életünkben, ne dobjunk ki mindent, úgy ahogy van, hanem még nézzük át a dolgokat és vizsgáljuk meg, mi az, ami maradandó értéket képvisel. Meg kell tanulnunk a határainkon belül boldognak lenni és a ránk szabott kereteinken belül változtatni, de csak azon, ami tényleg elavult és nem visz előre. Nem kell minden szabályt betartani, lehet újratervezni a szabályokat, de tudatos sorsfelvállalással mindenképp előre kell haladni. A terhek alól senki sem szabadul, amíg le nem tudta a feladatait, de ha kihasználjuk a szabad akaratunkat abban, amiben lehet, akkor sokkal könnyebben vehetjük az akadályokat. Az önvizsgálat mindig nagyon lényeges, át kell gondolni, mi az, ami eddig működött és jól ment, és mi az, ami már poros, elavult és tényleg használhatatlan. A kreatív alkotó erők most megsokszorozódva törnek fel bennünk, ha a tettek mezejére lépünk, akkor áldásos energiák segítik az erőfeszítéseinket és a siker sem marad el. Érdemes megnézni, hogy kinek mely életterületét érintik ezek a hatások.

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page