A mai napon az égen haladó Napocska végre feloszlatja az elmúlt hetekre jellemző depresszív, befordulós, mélyzuhanós állapotokat, mivel elhagyta a Skorpió stelliumot (bolygó halmozódást), és belépett a Nyilas jegyébe, ahol új csoportot hoz létre az elkövetkező 4 hétben. Ebben az időszakban a Nyilas jegyére jellemző lelkesedés, optimizmus és nyitottság fog jellemezni minket, tele tanulás- és megismerés vággyal, ráadásul December elsején csatlakozik a Nyilas klubjába a Vénusz is, aki a harmónia, a szeretet, a nyugalom, az anyagiak és a kis szerencse felelőse is többek között.

November 26. és december 1. között az égen járó Merkúr szoros együttállásban lesz a már régóta Nyilasban járó Szaturnusszal, ami egyrészt előnyös lehet, ha épp tanulunk valamit, kitartást, szorgalmat, erős önfegyelmet ad nekünk a tanuláshoz és a vizsgákhoz, másrészt a kommunikációban lehetünk egy kicsit szigorúbbak, keményebbek, vagy kioktatóbbak másokkal, próbáljunk meg toleránsabbak lenni és csak akkor “osztani az észt”, ha valóban kíváncsiak rá a többiek.

December 3-tól december 23-ig a Merkúr az egyenesből hátráló mozgásra vált, a kommunikációban lehetnek félreértések, döcögősebb hivatali ügyintézések, figyelmetlenségek az adminisztrációban. Ha tehetjük, ebben az időszakban ne nagyon írjunk alá semmi fontos dolgot, a szerződéseket duplán-triplán nézzük át, nehogy később visszaüssön valami, amire nem figyeltünk.

December 16-ától pár napig a Hold is csatlakozik a Nyilas bulihoz, december 18-án reggel 7:30 körül pedig beéri a Napot, amikor Újhold fázisba kerül 3 foknyira a Szaturnusztól. Ez így egy nagyon érdekes állás lesz, mert a Nyilas Újhold önmagában erős jövőorientáltságot hozna és maximális pozitív hozzáállást, de gyanús, hogy a Szaturnusz ezt a nagyon lelkes mentalitást kicsit gyengíteni fogja, hacsak nem fordítjuk előnyére ezt is: nemcsak a távoli jövőben ragadunk és álmodozunk, hanem megragadjuk a földi sík lehetőségeit az “itt és most”-ban, és erőfeszítéssel megvalósítjuk a kitűzött célokat. Lehet nagyokat álmodni és monumentális célokat kitűzni, de nem pottyan semmi az ölünkbe, tenni is kell értük. Az Újhold meditációban érdemes úgy kérni a lehetőségeket, hogy kértek hozzá jó nagy adag kitartást és szorgalmat, hogy kibírjátok a terheket az úton, amelyek a célokhoz vezetnek.

Aztán december 22-én a Nap és a Szaturnusz szinte együtt lép be a Bak jegyébe, amikortól nagyon erősen fogunk “szaturnizálni”,de erről majd írok egy hónap múlva.

Addig is élvezzétek a Nyilas adta jó kedvet, használjátok ki az optimizmusát, tartsátok meg a belső fényt, és tegyetek meg mindent, hogy az áhított jövőképetek meg is valósuljon!

Cs. Melinda

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page